Sombor - vesti

Šahovski turnir Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara u Titelu

RTV pre 10 sati
RTV: Šahovski turnir Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara u Titelu
TITEL - Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara "Tisa" iz titela organizovala je tradicionalni republički i pokrajinski šahovski turnir.
Na ovogodišnjem turniru učestvovali su takmičari iz Udruženja paraplegičara iz Zrenjanina, Sombora, Šapca, Opova, Brčkog i... »

Sonja je čuvar starih zanata Sombora: Završila je DIF, ali je ljubav prema krojenju bila jača (video)

Srbija danas pre 15 sati
Ovo je njena priča
U priču o starim zanatima Sombora uvela nas je Sonja Joković, vlasnik modnog salona "Stil 2", čija se firma već više od 20 godina bavi starim vezom, nošnjama, šivenjem i krojenjem. Ljubav prema krojačkom zanatu Sonja je nasledila od majke koja se bavila obukom šivenja... »

Omeđene i lenije u Bačkom Bregu

Dnevnik pre 18 sati
SOMBOR: U sklopu akcije uspostavljanja mreže atarskih puteva, dobrano urušene odoravanjem, odnosno uzurpacijom dela državnog zemljišta izvršeno je i omeđavanje još dva atarska puta na području Sombora, ovog puta u katastarskoj opštini Bački Breg.
Omeđavanju, koje je vršila ovlašćena geodetska kuća, prisustvovali su zaposleni Odeljenja za poljoprivredu i zaštitu životne sredine uz poljočuvarsku službu Grada Sombora. Zbog učestalih uzurpacija atarskih puteva koji su u... »

Pedagoški fakultet u Somboru očekuje studente

RTV pre 1 dan
RTV: Pedagoški fakultet u Somboru očekuje studente
SOMBOR - Pred studentima je nova akademska godina, a pripremama za studije jedan od važnih momenata jeste obezbeđivanje smeštaja.
Sombor je grad gde je smešten pedagoški fakultet, Sombor ima i studenstki dom, a istraživali smo koliko studeneta može da se smesti u njega. Milica Miletić iz Odžaka studentkinja je treće godine Pedagoškog fakulteta u Somboru.... »

Završen filmski festival u Somboru

B92 pre 2 dana
B92: Završen filmski festival u Somboru
Sinoć je u Somboru završen prvi Filmski festival Dunavsko-panonske regije “Porodica naroda / Family of Nations”, u organizaciji Kulturnog centra „Laza Kostić” Sombor. Svečano zatvaranje festivala i dodelu nagrada vodili su mladi glumci Slaven Došlo i Vanja Nenadić.
Žiri Glavne selekcije, u sastavu Radoslav Zelenović, Gorčin Stojanović i Lazar Rajić Roockwood, odlučio je da Grand pri Zlatni celtis za najbolji film dodeli hrvatskom filmu Comic Sans u režiji Nevia Marasovića. Najbolji glumac... »

Sombor: Gran pri filmskog festivala za "Comic Sans" Nevija Marasovića

Blic pre 2 dana
Sinoć je u Somboru završen prvi Filmski festival Dunavsko-panonske regije “Porodica naroda / Family of Nations”, u organizaciji Kulturnog centra „Laza Kostić” Sombor. Žiri Glavne selekcije, u sastavu Radoslav Zelenović, Gorčin Stojanović i Lazar Rajić Roockwood, odlučio je da GRAND PRIX Zlatni... »

Rekonstrukcija Doma zdravlja u Somboru

RTV pre 2 dana
RTV: Rekonstrukcija Doma zdravlja u Somboru
SOMBOR - Više od pet meseci građevinskih radova i više od 30 miliona dinara uloženih u te radove, tako u brojkama izgleda rekonstrukcija Doma zdravlja u Somboru. Prvi su to radovi na obnovi zgrade iz 60-tih godina prošlog veka.
"Prvenstveno se radilo na energetskoj efikasnosti zgrade, dakle spoljna termo izlolacija, a zamenjeni su prozori i vrata, urađena zvučna izolacija, zamenjene instalacije i urađeno kompletno krečenje", kaže Atila Horvat, pomoćnik... »

Sećanje na Vojislava Orčića, delegata Velike narodne skupštine

Dnevnik pre 2 dana
Za nacionalnu zajednicu Bunjevaca 25. novembar je veoma važan dan, koji slave svake godine, u znak sećanja na Veliku narodnu skupštinu Srba, Bunjevaca i ostalih Slovena koji su 1918. doneli odluku o prisajedinjenju Bačke, Banata i Baranje Kraljevini Srbiji.
Na Velikoj narodnoj skupštini u Novom Sadu bilo je 84 delegata Bunjevaca, 70 iz Subotice, a 14 iz Sombora. Vojislav Orčić (1896–1961), službenik subotičke železnice, bio je jedan od delegata Bunjevaca koji su izabrani na velikom... »

Somborka Suzana Sekulić je jedini srpski čikoš

Dnevnik pre 2 dana
SOMBOR: Ponosi se Vojvodina, a napose Sombor i njegova okolina, konjima svake fele, ali nekako decenijama primat drže atovi kasači.
Još od Zvonka Bogdana, što je onomad s konjem ovdašnjeg starostavnog vitražiste Mileta Stanišića harao po Beogradskom derbiju, a četvoronoge ljubimce i u pesmi ovenčao, zna se da je to varoš gde se konji najčešće u sulke i... »

Završen filmski festival "Porodica naroda" u Somboru

RTV pre 2 dana
RTV: Završen filmski festival "Porodica naroda" u Somboru
SOMBOR - Dodelom nagrada u Somboru je završen prvi filmski festival pod nazivom "Porodica naroda". Gran pri festivala pripao je hrvatskom filmu "Komik Sans".
Prema rečima žirija u kojem su bili Radoslav Zelenović, Gorčin Stojanović i Lazar Rajić Rokvud "Komik Sans" je u konkurenciji sedam fillmova glavne selekcije najcelovitije delo prikazano na festivalu. Formalno, gotovo besprekorno... »

©2018 Netmark d.o.o.