Sombor - vesti

Prodaju se nepokretnosti koje nisu neophodne Vojsci Srbije

N1 Info pre 7 sati
Republička direkcija za imovinu raspisala je oglas radi prodaje nepokretnosti – većinom kasarni i vojnih kompleksa – koje više nisu neophodne Vojsci Srbije.
U novoj ponudi, koja sadrži 23 objekta, nalaze se vojni kompkesi i poslovni prostori u Aleksincu, Beogradu, Vršcu, Irigu, Knjaževcu, Kragujevcu, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Beloj Crkvi, Pirotu, Požarevcu, Raški, Somboru i... »

Sve manji broj radnika na raspolaganju somborskim poslodavcima

Dnevnik pre 20 sati
Decenijama unazad, kada se pričalo o srpskoj ekonomiji i životnom standardu stanovnika, prva tema je bila visoka stopa nezaposlenosti, što je između ostalog bila jedna od prepreka na glorifikovanom evropskom putu naše zemlje u „svetliju budućnost“.
Kako stvari stoje, makar kada je Sombor u pitanju, u poslednjih dve-tri godine stvari su se dramatično promenile, pa je na zapadu Bačke (kakva god da je zvanična statistika Nacionalne službe za zapošljavanje) gotovo vrišteći... »

Rod pšenice dobar, kvalitet slabiji

RTV pre 1 dan
RTV: Rod pšenice dobar, kvalitet slabiji
SOMBOR - Posle mesec i po dana, žetva pšenice u Vojvodini je pri kraju. Iskusni agronomi i stručnjaci za strna žita pamte i duže žetve, ali ovogodišnja je specifična po mnogo čemu. Tu su solidni prosečni prinosi – od 4 i po, do 8 tona po hektaru u Vojvodini, i ukupan rod koji se za sad procenjuje na oko tri miliona tona u celoj Srbiji. Međutim, rod će dobrim delom biti svrstan u kategoriju stočne pšenice.
Problem je kvalitet pšenice u žitnici Evrope, ono čime smo se nekad dičili jer su na ovim prostorima kreirane najkvalitetnije sorte pšenice. U kompaniji "Vožd" koja ima pet otkupnih mesta u Somboru i okolini, u kojoj se bave... »

Počela 8. Letnja džez akademija u Novom Sadu

RTV pre 1 dan
RTV: Počela 8. Letnja džez akademija u Novom Sadu
NOVI SAD - Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund, osma po redu, otvorena je večeras, 14. jula 2018. godine u Klubu „Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada i trajaće narednih sedam dana, do 21. jula.
Polaznike akademije, njih 82 iz Novog Sada, Beograda, Sombora, Subotice, Zrenjanina, Vršca, Šapca, Valjeva, Pančeva, Splita, kao i desetoro iz Dortmunda, pozdravila je urednica muzičkog programa KCNS-a Vesna Kaćanski, poželevši... »

Sombor u Ulmu predstavio svoje i regionalne potencijale

Dnevnik pre 1 dan
SOMBOR: Delegacija Sombora, predvođena gradonačelnicom Dušankom Golubović učestvovala je na konferenciji „Investicione mogućnosti u Dunavsko - savskom regionu“, koja se održava u okviru 11. Međunarodnog festivala dunavskih regija i gradova u nemačkom gradu Ulmu.
Prezentujući privredne i investicione potencijale Sombora u okviru Dunavsko-savskog regiona, gradonačelnica Golubović je istakla da Sombor raspolaže brojnim resursima pogodnim za investiranje i upoznala prisutne sa podatkom da... »

Šta je i kako se igra krosminton?

RTV pre 2 dana
RTV: Šta je i kako se igra krosminton?
SOMBOR - U Somboru je održan krosminton turnir "Sombor open 2018". Krosminton je sport koji se igra reketom, spaja najzanimljivije segmente tenisa, badmintona i skvoša. Na terenima PIK-a na kanalskoj obali, rekete je ukrstilo tridesetak takmičara iz Srbije, Mađarske i Češke.
Međunarodni turnir serije 250 poena, predviđa takmičenja u muškoj i ženskoj konkurenciji, takmičenja parova u muškoj i ženskoj konkurenciji, ali i takmičenje mešovitih parova. Krosminton važi za najdinamičniji sport koji se igra... »

Jokić zavisi od ekipe: “Maksimala” ako Denver uđe u drugu rundu plej-ofa

Večernje novosti pre 2 dana
Naš as jeste potpisao ugovor vredan 148 miliona dolara, ali računajući bonuse
PLATA koju će u narednih pet godina zaraditi Nikola Jokić ne zavisi samo od njega, već i od timskog uspeha. Prva zvezda Denvera jeste potpisao ugovor vredan 148 miliona dolara, ali u taj iznos se ubrajaju i bonusi, koji će stići... »

Pomoć od 7,5 miliona dinara za sigurne kuće i prihvatilišta

RTV pre 3 dana
RTV: Pomoć od 7,5 miliona dinara za sigurne kuće i prihvatilišta
BEOGRAD - Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović potpisala je danas ugovore za pomoć u realizaciji projekata za poboljšavanje uslova u sigurnim kućama i prihvatilištima, u vrednosti od 7,5 miliona dinara, od ukupno predviđenih 10 miliona u ovoj godini.
U pitanju su objekti za stambeno zbrinjavanje žena žrtava nasilja i dece. Ugovori su potpisani u Vladi Srbije, a pomoć je dobilo devet udruženja i organizacija za: Prihvatilište za žene i decu žrtve nasilja u Leskovcu, Sigurnu... »

Priznanje ambasadorki Australije za očuvanje kulturnog nasleđa Srbije

Studio B pre 3 dana
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić priredio je danas u Starom dvoru svečani prijem za odlazeću ambasadorku Australije u Beogradu Džuliju Fini i uručio joj priznanje – orden Etno-mreže za doprinos kulturnom nasleđu i ekonomskom osnaživanju žena i mladih u Srbiji.
foto Beoinfo Događaju su prisustvovali predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, članovi Gradskog veća i predstavnici diplomatskog kora. Takođe, prisusvovala je gradonačelnica... »

Na somborskom Štrandu održane varoške vodene igre

Dnevnik pre 3 dana
SOMBOR: Mada je, zahvaljujući osnivanju plivačkog kluba pre ravno 131 godine, praktično kolevka srpskih sportova na vodi, Sombor nije ovu reputaciju odbranio i na sportsko-zabavnoj manifestaciji „Siti Gejms”, čiji se karavan usidrio na gradskom kupalištu „Štrand“.
U igrama na vodi svoju spretnost odmerile su ekipe Sombora, Subotice, Kikinde, Rume, Inđije i Odžaka. Bilo je ovo zabavno nadmetanje i za takmičarske timove i za publiku, a u borbi za finale najuspešniji su bili timovi Kikinde i... »

©2018 Netmark d.o.o.