Sombor - vesti

Dodela nagrade Venac slobode "Radomir Drakulić"

RTV pre 1 sat
RTV: Dodela nagrade Venac slobode "Radomir Drakulić"
SOMBOR - Kulturni centar "Laza Kostić" i Udruženje građana "Ravangradsko proleće" dodeliće večeras nagradu za negovanje rodoljubive misli Milanu Marodiću, predsedniku Srpskog kulturnog centra "Sveti Sava" u Subotici.
Dosadašnji dobitnici bili su Đorđe Nešić (Dalj), Dejan Tomić (Novi Sad), Spasoje Grahovac (Kikinda), Mila Ćatović (Sombor) i Ljubica Popović Bjelica (Novi Sad). U prigodnom kulturnom programu učestvovaće profesorica Mila Ćatović,... »

"Šta ćemo, imali ste pravo korišćenja, a ne svojine"

Vesti online pre 1 sat
Hrvatska je objavila javni poziv za zakup odmarališta i druge nekretnina na Jadranu, a na koje Srbija polaže pravo prema Sporazumu o sukcesiji - (Aneks G).
Na spisku je 15 nekretnina, odmarališta i pratećih objekata na primorju Hrvatske, čiji su vlasnici preduzeća iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a u zakup se daju na 30 godina. Na listi se nalaze nekretnine poput bivšeg odmarališta... »

"Hrvatska kaže: 'Šta ćemo, imali ste pravo korišćenja, a ne svojine'"

B92 pre 1 sat
B92: "Hrvatska kaže: 'Šta ćemo, imali ste pravo korišćenja, a ne svojine'"
Beograd -- Hrvatska je objavila javni poziv za zakup odmarališta i druge nekretnina na Jadranu, a na koje Srbija polaže pravo prema Sporazumu o sukcesiji - (Aneks G).
Na spisku je 15 nekretnina, odmarališta i pratećih objekata na primorju Hrvatske, čiji su vlasnici preduzeća iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a u zakup se daju na 30 godina. Na listi se nalaze nekretnine poput bivšeg odmarališta... »

Promocija knjige "Sombor 1918: ostvarena nada i neuskraćena prava"

RTV pre 11 sati
RTV: Promocija knjige "Sombor 1918: ostvarena nada i neuskraćena prava"
NOVI SAD - Na današnji dan, 13. novembra 1918, Sombor je oslobođen austrougarske vlasti.
To je i bio povod da se u Arhivu Vojvodine održi promocija knjige "Sombor 1918: ostvarena nada i neuskraćena prava", istroičara Saše Markovića sa Pedagoškog fakulteta u Somboru. Knjiga je posvećena stogodišnjici prisajedinjenja... »

Somborci obeležili godišnjicu Batinske bitke

Dnevnik pre 12 sati
SOMBOR: Polaganjem venaca na spomen- obeležje, na obali Dunava kod Bezdana obeležena je 74. godišnjica veličanstvene Batinske bitke, jedne od najznačajnijih i najvećih bitaka Drugog svetskog rata na području Jugoslavije, u kojoj su pobedile jugoslovenske partizanske jedinice i snage sovjetske Crvene armije.
Vence je položila delegacija Sombora na čelu sa gradonačelnicom Dušankom Golubović, ambasador Ukrajine Oleksandar Aleksandrovič, Prvi sekretar Ambasade Ruske Federacije u Srbiji Nikolaj Pomilujko, udruženja boraca iz gotovo svih... »

Hrvatska daje u zakup odmarališta firmi iz Srbije, među njima i hotel "Novi Sad"

Radio 021 pre 13 sati
Ministarstvo državne imovine Hrvatske objavilo je pre tri dana javni poziv kojim daje u zakup odmarališta i druge nekretnina na Jadranu na koje Srbija polaže pravo prema Sporazumu o sukcesiji.
Na spisku je 15 nekretnina, odmarališta i pratećih objekata na primorju Hrvatske, čiji su vlasnici preduzeća iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a u zakup se daju na 30 godina. Na listi se nalaze nekretnine poput bivšeg odmarališta... »

Zaplenjene ženske čizme poznatih brendova

Dnevnik pre 14 sati
Carinici su na ulazu graničnog prelaza Bački Breg, zaplenili neprijavljenu firmiranu robu, među kojom su najbrojnije bile ženske čizme poznatih brendova, saopšteno je iz Uprave carina.
Prekršaj je otkriven kada se za carinsku kontrolu prijavio jedan 28-godišnji mladić iz Sombora upravljajući „fordom” srpskih registarskih oznaka. Na pitanje da li ima nešto da prijavi, rekao je da nema ništa. Međutim, prilikom... »

Rajkovača: Mnogo mi se svidja, deca su dobra i sve je lepo

Beta video pre 15 sati
SOMBOR - Dečak iz Sombora Borko Rajkovača rekao je da prvi put prisustvuje radionici na kojoj učestvuju i deca koja nisu iz Srbije. ``Nisam nikada bio, ali mnogo mi se svidja, deca su dobra i sve je lepo. Znam i neka imena, ali ne znam odakle su došli. Neki znaju srpski, ali najčešće koristimo... »

Kaso: Mnogo stvari mi se dopada u Somboru, ovde je zaista predivno

Beta video pre 16 sati
SOMBOR - Dečak Birhan Kaso došao je u Srbiju iz Iraka i kako je kazao, već je stekao i nekoliko prijatelja u Somboru, zahvaljujući radionici na koju je došao i činjenici da pohađa nastavu u jednoj od somborskih škola. ``Mnogo stvari mi se dopada u Somboru, ovde je zaista predivno i volim da idem u... »

Umetničku karijeru zamenili poljoprivredom

RTV pre 21 sat
RTV: Umetničku karijeru zamenili poljoprivredom
SOMBOR - Muziku i koncertne dvorane zamenuli su proizvodnjom cveća i voća. To je priča Davida i Petre Čizmadia.
Davida i Petru Čizmadia spojila je muzika. Upoznali su se u srednjoj muzičkoj školi u Subotici. Iako im je želja bila nastavak obrazovanja na muzičkoj akademiji, David je akademiju napustio posle dve godine studija, a je Petra... »

Jokić blizu tripl-dabla u porazu Denvera (VIDEO)

Beta  pre 1 sat  još 12 povezanih

Figaro: Srbija ponižena u Parizu, Francuska je zabrljala

Radio 021  pre 1 sat  još 9 povezanih

Najmanje 48 mrtvih u požarima u Kaliforniji

Politika  pre 1 sat  još 6 povezanih

Dačić: Protestovaću danas na SB UN

Mondo  pre 49 minuta  još 5 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.