Sombor

Demokratska unija Roma odustala od prikupljanja potpisa za republičke izbore

Danas pre 1 sat
Demokratska unija Roma saopštila je danas da je odustala od prikupljanja potpisa za republičke izbore, jer su se njihovi aktivisti na terenu suočavali sa pritiscima, ucenama i pretnjama. Posebno je to bilo izraženo u Pećincima gde je jedna osoba… »

Bez gužve na graničnom prelazu Bački Breg

RTV pre 21 sat
SOMBOR - Na graničnom prelazu Bački Breg - Hercegsanto nema gužve ni čekanja – za nedelju dana 5.500 putnika prešlo granicu i 500 teretnjaka. U zapadnobačkom okrugu prelazak iz Srbije za Mađarsku odvija se na graničnim prelazima Bački Breg-… »

Sombor poklanja 200 sedišta za vožnju dece biciklom

RTV pre 18 sati
SOMBOR - Savet za bezbednost saobraćaja Grada Sombora ove godine obezbedio je 200 sedišta za vožnju dece biciklom i pozvalo roditelje i staratelje dece od jedne do pet godina da se prijave. Uslovi za dobijanje besplatnog sedišta su da dete ima od 12… »

Strašna forma Nemanje Milića: Gol na 34 minuta (video)

Mozzart sport pre 1 dan
Bivši krilni napadač Crvene zvezde doneo trijumf BATE Borisovu protiv Isloča – 1:0. Imao je zapažene role Nemanja Milić u Crvenoj zvezdi, bio je leta 2017. godine verni vojnik Vladana Milojevića tokom kvalifikacija za Ligu Evrope. Preorao je teren… »

Međunarodni festival cveća od 3. do 6. juna u Somboru

Ekapija pre 1 dan
Pandemija korona virusa odložila je brojne događaje, ali nakon više od dva meseca Sombor će otvoriti vrata organizaciji prvih manifestacija. Međunarodni festival cveća održaće se od 3. do 6. juna, a biće održan uz poštovanje mera prevencije… »

Sombor - najzeleniji grad u Srbiji, mesto gde se jede dobar riblji paprikaš i uživa u vožnji fijakerom

RTV pre 2 dana
SOMBOR - Kažu da je najzeleniji grad u našoj zemlji – Sombor. Nekada sedište Bačko-bodroške županije u Ugarskoj, kojoj su pripadali i Subotica i Novi Sad, baštini arhitektonsko i kulturno nasleđe, a blizina Dunava je obezbedila prirodne lepote… »

Da li ste znali koji je najzeleniji grad u Srbiji?

RTS pre 2 dana
Kažu da je najzeleniji grad u našoj zemlji – Sombor. Nekada sedište Bačko-bodroške županije u Ugarskoj, kojoj su pripadali i Subotica i Novi Sad, baštini arhitektonsko i kulturno nasleđe, a blizina Dunava je obezbedila prirodne lepote. Somborci… »

Vučić najavio otvaranje novih fabrika: Uskoro Forverk u Čačku, nemačka fabrika u Ivanjici

Kurir pre 2 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su gradovima u pet okruga na jugu zemlje najpotrebnije investicije, kao i u pojedinim delovima Vojvodine, i istakao da se u Čačku uskoro otvara fabrika kompanije "Forverk", dok će jedna nemačka… »

Narodno pozorište Sombor postavlja scenu na otvorenom

Dnevnik pre 2 dana
Nakon 13 nedelja prikazivanja predstava onlajn, Narodno pozorište Sombor ovih dana postavlja scenu van kuće, kako bi izašlo u susret svojoj publici. Uz dogovor s nadležnima i pridržavanje mera koje će tada biti aktuelne, od 27. juna predstave… »

Život kao na filmu – Pal Abraham, svetska zvezda iz Apatina

Nova pre 2 dana
Pal Abraham rođen je u Apatinu, stekao je svetsku slavu kao kompozitor 13 opereta i mjuzikla, napisao je muziku za više od 30 filmova, proživeo je filmski život, preminuo je pre tačno 60 godina, a kod nas je ostao skoro sasvim nepoznat. Životni put… »

Vremenska prognoza »

Sombor »
utorak
Vedro
Vedro
19 ˚C
sreda
Jaka kiša povremeno
Jaka kiša povremeno
9˚ / 20˚
četvrtak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
11˚ / 24˚

Vesti dana »