Sombor - vesti

U Ruskom Krsturu Centralna proslava nacionalnog praznika Rusina

RTV pre 8 sati
RTV: U Ruskom Krsturu Centralna proslava nacionalnog praznika Rusina
RUSKI KRSTUR - U Ruskom Krsturu večeras je održana centralna svečanost povodom Nacionalnog praznika Rusina koji žive u Srbiji, na kojoj je pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević rekla da će Rusini i ubuduće imati maksimalnu podršku pokrajinske vlade.
Ta podrška se, kako je rekla, odnosi na sve segmente od kojih zavisi očuvanje njihovog nacionalnog, kulturnog i svakog drugog identiteta, saopštila je pokrajinska vlada. Milošević je podsetila da su oni sami za taj praznik... »

Protestna okupljanja građana i u drugim gradovima (VIDEO)

Danas pre 8 sati
Protestna okupljanja građana u znak podrške građanskom protestu „1od 5 miliona“ u Beogradu, večeras se održavaju i u Kragujevcu, Gornjem Milanovcu, Kraljevu, Somboru, Rumi i drugim gradovima Srbije.
Prva protestna šetnja u Prokuplju Protestna šetnja građana nezadovoljnih vlašću SNS i Aleksandra Vučića večeras je prvi put održana u Prokuplju, javlja Beta. U znak podrške demonstrantima u Beogradu, stotinak uglavnom mlađih... »

Srbija na nogama! Ustali srpski gradovi: Kragujevac, Gornji Milanovac, Kraljevo, Ruma, Sombor... Zajedno poručuju: Stop Vučiću! (video)

Pravda pre 9 sati
Protestna okupljanja građana u znak podrške građanskom protestu "1od 5 miliona" u Beogradu, večeras se održavaju i u Kragujevcu, Gornjem Milanovcu, Kraljevu, Somboru, Rumi i drugim gradovima Srbije.
Prva protestna šetnja u Prokuplju Protestna šetnja građana nezadovoljnih vlašću SNS i Aleksandra Vučića večeras je prvi put održana u Prokuplju. U znak podrške demonstrantima u Beogradu, stotinak uglavnom mlađih Prokupčana nosilo... »

Eksplozija u Somboru: Tri osobe povređene!

Kurir pre 10 sati
Tri osobe su povređene u Somboru kada je eksplodirala plinska boca u jednom domaćinstvu. Kako nezvanično saznajemo eksplozija se dogodila oko 15 sati i izazvala požar u kući, tom prilikom su povređena je jedna starija muška osoba i dve ženske. O slučaju je obaveštena policija, hitna pomoć i... »

Protesti protiv vlasti u nekoliko gradova u Srbiji

N1 Info pre 11 sati
Pored Beograda, protesti protiv vlasti održani su u Kragujevcu, Kraljevu, Prokuplju, Gornjem Milanovcu i Somboru. U petak su održani protesti sa istim zahtevima u još nekim gradovima Srbije - Novom Sadu, Nišu, Zaječaru, Šapcu i Čačku.
Izvor: N1 Nekoliko hiljada građana učestovalo je u protestnoj šetnji u centru Kragujevca, pod nazivom "Jedan do pet miliona". "Ova vlast nam je uzela pravo na normalan i miran život... Šetaćemo, pištaćemo, vrištaćemo dok lopovima... »

U Somboru prvi do krsta doplivao srednjoškolac

RTV pre 17 sati
RTV: U Somboru prvi do krsta doplivao srednjoškolac
SOMBOR - Tačno 28 najhrabrijih plivača plivali su danas za Časni krst u Somboru na gradskom kupalištu "Štrand".
Temperatura vode nije prelazila 2 stepena, ali ni to nije omelo osamnaestogodišnjeg srednjoškolca Davida Šeševića da prvi stigne do Časnog Krsta. Trideset tri metra, koja simbolično predstavljaju godine Isusa Hrista, isplivalo je... »

SO: Najstarije groblje dobilo salu sa daće

Dnevnik pre 17 sati
SOMBOR: Na najvećem i ujedno najstarijem somborskom groblju, Velikom pravoslavnom, završena je još jedna u nizu investicija ovdašnje lokalne samouprave, izgradnja sale za daće, odnosno mesta na kojem se u skladu sa ustaljenom tradicijom uz prigodno posluženje Somborci po poslednji put oproste od svojih najbližih koji poslednje počivalište pronađu na ovom groblju.
Ukupna vrednost investicije je oko 13 miliona dinara, od kojih je grad Sombor, kao investitor, finansirao ukupno pet miliona. U sklopu objekta je sala za daće kapaciteta 140 sedećih mesta sa kompletno pripadajućom kuhinjom i... »

Skladišta i čardaci u okolini Sombora puni kukuruza

RTV pre 1 dan
RTV: Skladišta i čardaci u okolini Sombora puni kukuruza
SOMBOR - Prošle godine prinosi kukuruza bili su rekordni, ali se ratarima nije isplatila prodaja zbog male cene, pa su skladišta i čardaci puni kukuruza.
Drveni čardak pun kukuruza, ali ne kukuruza u klipu, što bi bilo uobičajeno, već kukuruza u zrnu. Tako je silom prilika u porodičnom gazdinstvu Gromilović klasičan čardak postao improvizovano skladište za kukuruz. "Jesenas je... »

160 godina somborske biblioteke

RTV pre 1 dan
RTV: 160 godina somborske biblioteke
SOMBOR - Iako je tradicija somborskog bibliotekarstva započela internom bibliotekom u Franjevačkom manastiru u Somboru, te osnivanjem najstarija Srpska narodna bibilioteka u Preparandiji koja i danas postoji kao biblioteka Pedagoškog fakulteta u Somboru, somborsku Gradsku biblioteku otvorio je njen inicijator, Karlo Bijelicki, pre 160 godina.
Knjižni fond somborske gradske biblioteke broji preko 360.000 primeraka, monografskih publikacija, na srpskom, mađarskom engleskom, francuskom i nemačkom jeziku, 662 naslova serijskih publikacija i preko 5.600 godišta periodike.... »

Protestna šetnja zakazana u Somboru

Danas pre 1 dan
Protestna šetnja zakazana za subotu Neformalna grupa građana najavila da će se Sombor pridružiti gradovima koji protestvuju.
Počelo je! Protest 1 od 5 miliona zakazan je za subotu, 19. januara u 18 časova, na Trgu Svetog trojstva (Ćelavi trg) – naveli su organizatori. Prvo narodno okupljanje u Somboru, kako su saopštili inicijatori, biće upriličenom... »

©2018 Netmark d.o.o.