Sombor - vesti

Jokić: Nurkić je moj veliki prijatelj

B92 pre 9 sati
B92: Jokić: Nurkić je moj veliki prijatelj
Meč Denver Nagetsa i Portland Blejezersa obeležio je duel srpskog košarkaša Nikole Jokića i bosanskog centra Jusufa Nurkića.
Denver Nagetsi savladali su Portland Trejlblejzerse kao domaćini u izuzetno neizvesnom duelu – 104:101. Jokić je meč završio sa 16 poena, uz 12 uhvaćenih lopti, dok je Nurkić dodao 19. Amerričke medije posle meča zanimalo je šta... »

Nova rešenja za somborske letnje bašte

Dnevnik pre 1 dan
SOMBOR: Sredine koje drže do razvoja turizma, pa sledstveno tome i ugostiteljstva, u večitoj su dilemi oko uređenja svojih strogih centara, pa ni Sombor nije izuzetak.
Sa jedne strane su sami ugostitelji koji se po definiciji rukovode profitom, njima oponiraju stanovnici zgrada kojima je stalo do mira i komoditeta narušenog bukom iz lokala, dok je vlast, odnosno lokalna samouprava „na tihoj... »

Tekstilni pogon prima 300 radnica

Dnevnik pre 1 dan
KULA: U utorak u 10.30 časova u prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje u Kuli, italijanska kompanija „Fijorano” u saradnji sa Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj, organizuje razgovor i prijavljivanje za posao.
Prima se 300 radnika. Italijanski „Fijorano” je jedna od nekoliko budućih fabrika u kulskoj industrijskoj zoni i bavi se proizvodom i prodajom telstilnog materijala . U kulskoj industrijskoj zoni kupila je dva hektara zemljišta i... »

Pedeset miliona za rekonstrukciju dvorišta Županije

Dnevnik pre 1 dan
SOMBOR: Unutrašnje dvorište monumentalnog zdanja somborske Skupštine grada, koja je kao svojevremeno zdanje sedišta Bač Bodroške administrativne oblasti Austrougarske imperije i dobila ime Županija, konačno će dobiti dvorište kakvo i dolikuje spomeniku kulture od velikog značaja.
Naime, ovdašnja lokalna samouprava je nakon sprovedene javne nabavke izabrala, doduše jedinog prijavljenog, ponuđača koji će rekonstruisati atrijum objekta u kojem se danas, pored celokupne Gradske uprave nalazi i sedište... »

Sombor: Poslednja šansa za registraciju stambenih zajednica

Radio 021 pre 2 dana
Zakonski rok za registraciju stambenih zajednica istekao je 12. decembra 2017. godine.
Stanari koji organe upravljanja nisu izabrali u propisanom roku imaće mogućnost da to učine u naknadnom roku koji će odrediti komunalni inspektor prilikom obilaska zgrade radi provere o upisu u Registar stambenih zajednica,... »

Kuća u jednoj ulici, a strujomer u drugoj

B92 pre 3 dana
B92: Kuća u jednoj ulici, a strujomer u drugoj
Desetak domaćinstava u Ličkoj ulici na periferiji Sombora bez vodovoda, struje, asfalta. Dok čekaju na ED, žitelji se priključili na komšijska brojila
Istina, stanari priznaju da su kuće pre više od jedne decenije podignute "na divlje" i kažu da su podneli zahteve za legalizaciju. Oni tvrde da su im nadležni u lokalnoj samoupravi obećali da će njihov problem biti rešen do... »

Preteći grafiti na kući Albanca u Crvenki

Mondo pre 4 dana
U opštini Kula, na kući u Crvenki čiji je vlasnik albanske nacionalnosti, ispisani su preteći grafiti, što je pokrajinska vlada danas najoštrije osudila.
Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock ilustracija U telefonskom razgovoru s predsednikom opštine Kula Pericom Videkanjićem, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović naložio je hitno uklanjanje grafita i zatražio od Policijske... »

Poslednja tkačnica svilenog damasta u Evropi

RTS pre 4 dana
RTS: Poslednja tkačnica svilenog damasta u Evropi
U Bezdanu, kraj Sombora, radi poslednja tkačnica svilenog damasta u Evropi. Razboji u tkačnici otvorenoj pre 140 godina su, kao kulturno dobro, pod zaštitom države, a ono što se tu proizvede kupuju elitni svetski hoteli i restorani. Najteže je, kažu, pronaći i obučiti radnike i održati kvalitet proizvoda.
Da bi se dobio jedan centimetar damasta potrebno je oko tridesetak ovakvih pokreta, a godišnje naprave i do hiljadu kvadratnih metara svilenog damasta. Nije lako, ali, se nauči. Ponosni su što rade ono što niko drugi na svetu ne... »

Led rasveta u tri temerinske ulice

Dnevnik pre 4 dana
Završena je adaptacija ulične rasvete u Novosadskoj i ulicama Ivana Gorana Kovačića i Petra Drapšina u Temerinu. Radovi vrednosti blizu šest miliona dinara sa PDV-om započeti su sredinom oktobra prošle godine.
Opština je za ovaj projekat dobila sredstva putem javnog konkursa od Pokrajinskog sekreterijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, kako bi se poboljšala energetska efikasnost, unapredio sistem javne rasvete i smanjili... »

Sombor: Prinudnom upravniku zgrade do 200 dinara po stanu

Dnevnik pre 5 dana
SOMBOR: Odbornici somborske gradske Skupštine su među prvima u Srbiji, tik po novogodišnjim praznicima, usvojili Odluku o utvrđivanju minimalne naknade za tekuće i investiciono održavanje zgrada i naknade za rad prinudnog upravnika u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji lokalne samouprave.
Ovim aktom su stvoreni svi pravni uslovi da u potpunosti zažive nove mere Zakona o stanovanju u vezi instituta upravnika zgrada, što je tema koja je mesecima unazad zaokupljala srpsku javnost. Ako je suditi po jučerašnjem stanju... »

Suroi: Kosovska vlada pada za šest meseci

Blic  pre 2 sata  još 1 povezana

Ujutru mraz, tokom dana oblačno - do četiri stepena

B92  pre 1 sat  još 1 povezana

Dodik: Traženo je da me privedu

Danas  pre 3 sata  još 1 povezana

Zaharieva : Jak strani faktor na Balkanu

Danas  pre 4 sata  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.