Sombor - vesti

Mašinovođa iz Sombora motociklom obilazi svet i beleži čudesne prizore

RTV pre 37 minuta
RTV: Mašinovođa iz Sombora motociklom obilazi svet i beleži čudesne prizore
SOMBOR - Saša Lalić po profesiji mašinovođa motociklom je obišao Jordan, Moldaviju, Saudijsku Arabiju, a uz ta putovanja, rodila se i ljubav prema fotografiji. Danas, njegove fotografije krase naslovnice knjiga u Francuskoj, dobijaju nagrade u Londonu, a on i dalje živi u Somboru i vozi lokomotivu.
Vozovi. To je Sašin posao, jer po zanimanju je mašinovođa. Ali vreme na točkovima Saša Lalić provodi i kada nije na poslu, jer putovanjima motociklom posvećuje slobodno vreme. Oko 100.000 kilometara prešao je motorima, a ona... »

Glumci u Somboru protiv predložene nove upravnice

Danas pre 2 sata
Glumački ansambl Narodnog pozorišta Sombor izrazio je protivljenje predlogu gradskih vlasti da za upravnika tog teatra bude imenovana glumica Vesna Paštrović i apelovao na nadležne da preispitaju tu odluku.
Prema navodima glumačkog ansambla somborskog teatra, i njih i širu teatarsku javnost veoma je iznenadila odluka Grada Sombora, kao osnivača te pozorišne kuće, da Vesna Paštrović bude imenovana za upravnika na narednoj sednici... »

„Holo kompani” otvorila najmoderniji centar za reprodukciju svinja

Dnevnik pre 7 sati
SOMBOR: Prikladnom svečanošću u kompleksu Vodica u Doroslovu, selu somborskog atara, na zapadu Bačke je obeležen zvanični početak rada jednog od najmodernijih centara za reprodukciju svinja u Evropi.
Investiciju vrednu oko četiri miliona evra je realizovala ovdašnja porodična „Holo Kompani“, uz finansijsku pomoć mađarske Fondacije „Prosperitati“ a u saradnji sa „Topigs Norsvina “, holandskim gigantom kada je u pitanju... »

Izložba fotografija "Priče iz radionice"

RTV pre 10 sati
RTV: Izložba fotografija "Priče iz radionice"
SOMBOR - Izložba fotografija autora Bojana Đurišića, pod nazivom "Priče iz radionice" biće otvorena 26. marta u Maloj galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor sa početkom u 19 časova. Postavka će biti aktuelna do 12. aprila.
"Prizori ispred Vas nastali su slučajno, istiniti su i do sada verovatno više ne postoje. Možda, i samo slučajno saznamo kako su i zašto nastali. Snimio sam ih u radionicama i u okruženjima gde se nešto radi ili se radilo.... »

Vesna Paštrović kandidat za v.d.direktora pozorišta u Somboru

RTV pre 11 sati
RTV: Vesna Paštrović kandidat za v.d.direktora pozorišta u Somboru
SOMBOR - Odbor za kadrovsko-imunitetska pitanja grada Sombora uputio je predlog Skupštini grada Sombora da na sednici 25. marta za vršioca dužnosti direktora Narodnog pozorišta Sombor imenuje glumicu Vesnu Paštrović, pošto istog dana ističe mandat aktuelnom upravniku Mihajlu Nestoroviću.
Glumački ansambl Narodnog pozorišta Sombor, nezadovoljan tim predlogom, uputio je medijima saopštenje u kome navode da je odluka doneta bez ikakvih konsultacija sa relevantnim ljudima iz kuće, onima sa kojima sutra direktor treba... »

Sombor: Glumci protiv imenovanja nove direktorke pozorišta

Radio 021 pre 11 sati
Glumački ansambl Narodnog pozorišta Sombor saopštio je da je iznenađen vešću da je grad Sombor doneo odluku da glumica Vesna Paštrović treba da bude postavljena za direktora tog pozorišta.
Ta odluka treba da bude usvojena na sednici Skupštine grada 25. marta. Kako se navodi u saopštenju glumačkog ansambla, to je "neprijatno zbog toga što je odluka doneta bez ikakvih konsultacija sa relevantnim ljudima iz kuće", kao... »

Još jedna pobuna glumaca: "Želimo da predupredimo kancerogenu situaciju u pozorištu"

Nedeljnik pre 13 sati
Ansambl je naveo da ih "iskustvo uči da onaj u čijim je rukama i nož i kolač (u tom slučaju gradska vlast) ima svoje aršine i malo ili ni malo ne haje ni za logiku, ni za pravdu i nepravdu, ni za kvalitet, ni za suštinski interes toga o čemu odlučuje"
Glumački ansambl Narodnog pozorišta Sombor saopštio je danas da je iznenađen vešću da je grad Sombor doneo odluku da glumica Vesna Paštrović treba da bude postavljena za direktora Narodnog pozorišta Sombor čije je glasanje o... »

Glumac u javnom registru pedofila?!

Alo pre 14 sati
Alo: Glumac u javnom registru pedofila?!
Jevtić je osuđen na 10 meseci kućnog zatvora zbog optužbi da je počinio nedozvoljene polne radnje nad L. K., koji je u tom trenutku imao 16 godina
Dok se u javnosti raspravlja da li u Srbiji treba da postoji javni registar pedofila, oni se osuđuju na kazne kućnog pritvora ili obaveznog lečenja. Tako je nedavno učinjeno s glumcem Goranom Jevtićem, kom je Osnovni sud u... »

"Sve smo saznali iz novina": Majka maloletnika kog je obljubio Goran Jevtić kaže da njen sin nije rekao ništa kad je čuo za presudu

Blic pre 1 dan
Glumac Goran Jevtić osuđen je u sredu u Osnovnom sudu u Somboru na deset meseci kućnog zatvora zbog optužbi da je počinio nedozvoljene polne radnje nad maloletnim licem, a porodica oštećenog kaže da nije pozvana na izricanje presude, kao i da sada čekaju da bude pisano izrađena i njima dostavljena.... »

Zbog optužbe da je obljubio maloletnika Goranu Jevtiću nanogvica na 10 meseci

Večernje novosti pre 2 dana
Osnovni sud u Somboru izrekao presudu glumcu zbog optužbe da je obljubio šesnaestogodišnjaka L. K. iz ovog grada
GORANU Jevtiću (41), glumcu iz Beograda, Osnovni sud u Somboru u sredu je izrekao prvostepenu presudu na 10 meseci kućnog zatvora, zbog optužbe da je obljubio šesnaestogodišnjaka L. K. iz ovog grada. Optuženi ima pravo žalbe,... »

Krajinović: Spreman sam i za Federera

Novi magazin  pre 1 sat  još 35 povezanih

Utučeni Lebron: Na povrede niko ne može da računa…

N1 Info  pre 8 sati  još 22 povezane

Stotine hiljada Britanaca traže novi referendum

Al Jazeera  pre 4 sata  još 18 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.