Trebinje - vesti

Nagrada za nagradom: Mladi harmonikaš iz Trebinja najbolji i u Puli

Blic pre 9 sati
Trebinjac Dragan Jelačić, student prve godine Muzičke akademije u Kragujevcu, osvojio je prvo mesto na 44.
Međunarodnom susretu harmonikaša u Puli. Mladi trebinjski harmonikaš u klasi profesora Vojina Vasovića najviše priznaje dobio je u kategoriji bez starosne granice, a osvojio je 97,90 od ukupno 100 bodova među 16 harmonikaša, piše... »

Letnje temperature: U BiH Najtopliji gradovi Banjaluka i Prijedor

Blic pre 20 sati
Visoke temperature zraka zabeležene su večeras u gradovima BiH, a najtoplije je bilo u Banjaluci i Prijedoru, gde su u 20 časova izmerena 24 Celzijeva stepena.
U Brčkom su izmerena 23 stepena, a u Novom Gradu 21 stepen - toliko je izmereno u Doboju, Sarajevu, Mostaru i Neumu. Stepen hladnije bilo je u Tuzli i Trebinju. Uobičajeno, najhladnije bilo je na Bjelašnici - sedam Celzijevih... »

Stigle lepe vesti: Marina (12) uspešno se oporavlja nakon intervencije matičnim ćelijama

Blic pre 1 dan
Dvanestogodišnja Marina Vujinović uspešno se oporavlja nakon prve intervencije matičnim ćelijama, koju je obavio dr Dušan Marić u Specijalnoj bolnici za opštu hirurgiju u Novom Sadu.
Marina je stigla u Trebinje, gde će sačekati drugu intervenciju koja je zakazana za 25. maj. Devojčica od šestog meseca života ima poteškoće sa vidom, hodom i koordinacijom pokreta. Nakon godina neizvesne borbe s bolešću, nadu da... »

Pola miliona maraka za socijalno zbrinjavanje radnika

Blic pre 1 dan
Vlada Republike Srpske odobrila je danas 512.155 KM za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti za 788 radnika iz 23 preduzeća, koji su zbog stečaja preduzeća ostali bez zaposlenja. Fondu PIO Republike Srpske raspoređuje se 507.739 KM, od čega 338.731 KM... »

Tražili gazdi povišicu od 50 evra, a kada nije pristao - dali kolektivni otkaz

Kamatica pre 2 dana
U Trebinju su zaposleni na jednoj benzinskoj pumpi odlučili da daju kolektivni otkaz, piše dopisnik Politike.
Uradili su to pošto nije udovoljeno njihovom zahtevu. Oni su ubeđivali vlasnika kako plata od 250 evra nije adekvatna i zahtevali su povećanje plate za 50 evra. Poslodavac je procenio da bi mogao pristati na polovinu od traženog... »

Trebinje mamac za Norvežane

Večernje novosti pre 2 dana
Strance sve više interesuju "Grad sunca" i vinarije oko reke Trebišnjice. U naredne dve godine oko 3.000 turista moglo bi da poseti ovu destinaciju
ORGANIZATORI turističkih putovanja iz Norveške, Erik Piterson i njegova kćerka, na preporuku prijatelja obišli su Trebinje, a kako kažu, već ovog leta planiraju da svoju ponudu obogate novom zanimljivom turističkom destinacijom -... »

Radnici dali kolektivni otkaz jer nisu dobili povišicu

Radio 021 pre 2 dana
Radnici jedne benzinske pumpe u Trebinju dali su kolektivni otkaz, jer vlasnik nije hteo da im da povišicu od 50 evra.
Njihov osnovni zahtev odnosio se na povećavanje plate koja je u tom trenutku iznosila 250 evra. Međutim, poslodavac je ponudio 25 evra povišice od traženih 50, ali kako su radnici procenili, to nije bilo dovoljno da ih zadrži na... »

Čista "desetka" iz humanosti: Treća akcija dva fakulteta iz Trebinja

Večernje novosti pre 2 dana
Studenti fakulteta za proizvodnju i menadžment, te njihove kolege sa Likovne akademije u Trebinju organizovali su humanitarni turnir kako bi prikupili novac za nastavak lečenja sugrađanina Danijela
STUDENTI Fakulteta za proizvodnju i menadžment, te njihove kolege sa Likovne akademije u Trebinju organizovali su treći humanitarni sportski turnir kako bi prikupili novac za nastavak lečenja sugrađanina Danijela Pudara Džaje. I,... »

Tražili gazdi za 50 evra veću platu, a kada je odbio, dali kolektivni otkaz

BizLife pre 2 dana
Foto: Pixabay Pregovori o plati znaju da budu naporni i neprijatni, a ako ne dođe do dogovora, može dovesti i do ovakve situacije.
U Trebinju su zaposleni na jednoj benzinskoj pumpi odlučili da daju kolektivni otkaz, piše dopisnik Politike. Uradili su to pošto nije udovoljeno njihovom zahtevu. Oni su ubeđivali vlasnika kako plata od 250 evra nije adekvatna i... »

Priču posvetila svom čukundedi: Učenica šestog razreda nagrađena na konkursu o žrtvama Jasenovca

Blic pre 2 dana
Danica Mandrapa, učenica šestog razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Trebinju osvojila je drugu nagradu na konkursu „Stradanja i sećanja na nevine žrtve u koncentracionom logoru Jasenovac“ u konkurenciji osnovnih škola. Konkurs je raspisala Javna ustanova „Spomen područje Donja Gradina“ i... »

©2019 Netmark d.o.o.