Tutin - vesti

U BNV održan tradicionalni bajramski koktel

RTV Novi Pazar pre 2 dana
Bošnjačko nacionalno vijeće upriličilo je tradicionalni bajramski prijem povodom obeležavanja ramazanskog Bajrama za sve građane Sandžaka, na kojem su između ostalog dodeljene nagrade pobednicima republičkog takmičenja iz bosanskog jezika i jezičke kulture. U Glavnom uredu Vijeća okupili su se... »

Međunarodni festival nauke „Tutin fest 2018“

Danas pre 3 dana
Tutin će od 22. do 24. juna biti domaćin Festivala nauke, koji će imati međunarodni karakter jer se, pored Srbije, očekuju učesnici iz Crne Gore i BiH.
Međunarodni festival nauke „Tutin fest 2018“ prvi put će biti organizovan u ovom delu Srbije i to na inicijativu profesora lokalne Gimnazije. Festival čiji je primarni cilj popularizacija nauke među mladim generacijama, u... »

SPP OO Tutin konferencija za štampu o suđenju i drugim problemima u Tutinu

Sandžak press pre 4 dana
Opštinski odbor SPP-a u Tutinu sazvao je konferenciju za medije na kojoj je bilo riječi o aktulenim problemima sa kojima se susreću, prije svega stanovnici ove opštini, ali i problema u Sandžaku uopšte. Posmatrač na izborima za mjesne zajednice u Tutinu Rahim Alibašić nakon što je prijavio... »

Hot: Za dve godine, asfalt će stići do svih sela u Tutinu (foto)

IndeksOnline pre 5 dana
Tutin – Predsednik opštine Tutin sa svojim saradnicima obišao je završne radove na asfaltiranju još jedne ulice u naselju Velje polje dužine 400m. Sredstva za ovaj projekat obezbedila je lokalna samouprava u sardnji sa meštanima, javlja Sandžačka tv mreža. Građevinska sezona u Tutinu kada se radi o... »

Otvoreno pismo u povodu medijskih špekulacija o skupu delegacije lokalnih samouprava Novog Pazara, Tutina i Sjenice sa predstavnicima dijaspore u Kaselu

Sandžak press pre 5 dana
Poštovani, Nisam imao namjeru da se oglašavam široj javnosti u vezi sa tzv. Sastankom predstavnika lokalnih samouprava iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice sa privrednicima u dijapori, koji je održan prije nekoliko dana i koji je izazvao razne komentare u medijima, ali sam prinuđen nakon svih laži o... »

Ekskluzivno: Spisak 250 islamskih ratnika sa balkana u Siriji i iraku (29): Selma Hadžić (36) bi da se vrati u Tutin, ali ne zna kako

Srbija danas pre 5 dana
Hteli bi da se vrate, ali ne može
Hasanović Fatih (1991), iz Zvornika, zvani Ebu Sara, radikalni islamista-selafija, u Siriji se borio od septembra 2013. do marta 2014. godine, kao pripadnik jedinice kojom je komandovao Bajro Ikanović. Nakon povratka u BiH postigao je sporazum sa tužilaštvom, pa je... »

Tutin: Kuće za tri povratničke porodice

Radio sto plus pre 5 dana
Predsjednik opštine Tutin, Kena Hot danas je uručio ključeve od tri novoizgradjene stambene kuće porodicama povratnika koje žive na teritoriji te opštine. Projekat vrijedan 7,5 miliona dinara realizovan je zahvaljujući solidarnim sredstvima lokalne samouprave i Komesarijata za izbjeglice Republike... »

Muftija sandžački posjetio džemat Validejn u Tutinu

Sandžak press pre 6 dana
Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević posjetio je ( 12. 06. 2018. godine) džemat džamije Validejn u Tutinu. U prepunoj džamiji Muftija Kujević je govorio o četiri obaveze svakog muslimana u životu a to su : znanje, djelo, aktivizam i strpljenje. Na kraju obećanja hfz. Kujević se osvrnuo i... »

Muftija Dudić uručio sanitetsko vozilo Bolnici u Tutinu

Sandžak press pre 6 dana
Dana 12. 6. 2018. delegacija Mešihata predvođena predsjednikom muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem posjetila je Bolnicu u Tutinu, gdje su se susreli sa direktorom dr. Šerifom Hamzagićem, koji ih je upoznao o radu i kapacitetima sa kojima raspolaže ova bolnica. Tom prilikom muftija Dudić je uručio... »

SPP pokazala dokaze – Hot iznio netačne podatke, zaposleno 173, a ne 1700 radnika

Sandžak press pre 7 dana
Povodom izjave predsjednika Opštine Tutin Kenan Hota o novozaposlenim licima u opštini Tutin datoj Televiziji Tutin dana 07.06.2018. godine Stranka pravde i pomirenja – Opštinski odbor u Tutinu ovim putem obavještava javnost da je predsjednik Opštine Tutin Kenan Hot, prilikom davanja izjave za... »

©2018 Netmark d.o.o.