Tutin - vesti

Muftija Dudić primio delegaciju Saveza slijepih i slabovidih lica

Sandžak press pre 2 dana
Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, 22.03.2018. godine, primio je delegaciju Saveza slijepih i slabovidih lica u Novom Pazaru na čelu sa izvršnim direktorom Mirsadom Dibranin Ajdinović. Gosti su domaćina upoznali sa radom i aktivnostima, kao i potrebama Saveza koji... »

Poznati sandžački meteorolog o vremenu koje nas očekuje ove godine

Sandžak press pre 2 dana
Metereolog Muhamed Ademović iz Tutina kaže da nas ove godine, nakon izuzetno blage zime, očekuje kišovito proljeće i veoma toplo ljeto. Sa njim je jučer o metodama za dugoročne prognoze, koje on već godinama koristi i koje daju vrlo precizne rezultate, razgovarala ekipa Sandžačke TV mreže.... »

TO Sandžaka na Sajmu turizma u Budvi

RTV Novi Pazar pre 2 dana
Na Jadranskom sajmu u Budvi svečano je otvoren 27. Sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo-METUBES. Jubilej, pola vijeka postojanja Sajma, za promociju turističkih i privrednih potencijala Novog Pazara, Sjenice i Tutina, iskoristila je Regionalna turistička organizacija Sandžaka,... »

Jak snijeg od sinoć pada na području Sandžaka, putevi prohodni

Sandžak press pre 2 dana
Na području Sandžaka od ranih jutarnjih sati preovladava hladno i oblačno vrijeme i pada jak snijeg. Sve glavne saobraćajnice u ovom dijelu Srbije su prohodne za saobraćaj, ali je kretanje vozila usporeno zbog snijega i leda koji se zadržava na kolovozu, javlja Anadolu Agency. Snijeg od sinoć pada... »

Još bez optužnice protiv policajca osumnjičenog za ubistvo Skarepa

Radio sto plus pre 3 dana
Više javno tužilaštvo u Užicu još uvek nije podiglo optužnicu protiv policajca Raice B. iz Tutina, osumnjičenog da je krajem septembra prošle godine ubio Fahrudina Skarepa (22), rečeno je radiju Sto plus u tom tužilaštvu. “Istraga je i dalje u toku, pa zbog toga ne možemo iznositi više detalja o... »

Turistički potencijali Sandžaka na sajmu u Budvi

RTV Novi Pazar pre 3 dana
Regionalna turistička organizacija Sandžaka zajedno sa tursitičkom organizacijom Rožaja učestvuje na 27. Međunarodnom sajmu turizma u Budvi i predstavlja turističke potencijale grada Novog Pazara kao i opština Tutin i Sjenica. O važnosti METUBES-a govori više od dvije decenije duga tradicija u... »

Batut: U Srbiji 3.890 slučajeva malih boginja

B92 pre 3 dana
B92: Batut: U Srbiji 3.890 slučajeva malih boginja
Beograd -- U Srbiji, sa srpskim opštinama na Kosovu, registrovano je 3.890 slučajeva malih boginja, navode iz “Batuta”.
Najmlađa obolela osoba ima 15 dana, a najstarija 70 godina, dok 95 odsto obolelih nije vakcinisano, nepotpuno je vakcinisano ili je njihov vakcinalni status nepoznat. Od ukupnog broja obolelih, 32 odsto je bilo hospitalizovano,... »

Krenula podela penzionerskih kartica

Radio sto plus pre 3 dana
Danas je prvih 100 penzionera dobilo kartice kojima će najstariji građani Novog Pazara, Sjenice i Tutina moći da dobiju popuste u velikim trgovinskim lancima, kulturnim i sportskim manifestacijama. Direktor novopazarske filijale PIO Mirsad Abdurahmanović je u programu Sto plus radija naglasio... »

Tutin / Rožaje: Na GP Dračenovac zaplijenjeni ljekovi vrijedni 6.900 eura

Sandžak press pre 4 dana
Carinici na graničnom prijelazu Dračenovac pronašli su, 16. marta, neprijavljene ljekove vrijedne oko 6.900 eura. “Tokom redovne kontrole na ulazu u carinsko područje, u putničkom vozilu srpske registracije, carinici su oduzeli preko 1.500 komada ljekova koji se koriste u veterini, Receptal i... »

Poznata imena vehabija iz Srbije: Majke vodile decu u džihad, sada hoće nazad

Srbija danas pre 5 dana
Neki od terorista regrutovani u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu
Poziv bivšeg muftije, a sada poslanika u Skupštini Srbije i predsednika Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića državnim organima Srbije da iz jednog logora na severu Sirije, pod kontrolom Kurda, spasu 11 državljanina... »

©2018 Netmark d.o.o.