Tutin - vesti

Upetostručena stada sjeničke ovce zbog subvencija države

Sandžak press pre 1 minut
U sandžačkim opštinama povećan je broj domaćinstva koja se bave uzgojem ovaca za 20 odsto, usled povećanja subvencija države u poslednje tri godine. Prema priči samih stočara, posebno u opštinama Tutin i Sjenica, većina njih se odlučila za uzgoj autohtone vrste “sjeničke ovce“, koja je najtraženija... »

Misteriozna smrt u kanjonu Raške: Krenuo da se vidi sa prijateljem, završio u reci

Telegraf pre 6 sati
Institut za sudsku medicinu ima poslednju reč u otkrivanju definitivnog uzroka smrti Nišlije Saše S. (41)
Muškarac koji je juče oko 15 sati pronađen mrtav u kanjonu reke Raške je Nišlija Saša S. (41) koji je poslednji put viđen u sredu kada je od svoje kuće u selu Popovac otišao ka Tutinu da bi se navodno video sa drugom. Pronađeno... »

15 članova porodice Tutić, bavi se stočarstvom 20 godina. Najviše vole ovce, a evo u čemu je tajna njihovog uspjeha (FOTO)

Sandžak press pre 1 dan
Porodica Tutić iz Delimeđe kod Tutina, koja broji 15 članova, više od dvije decenije bavi se stočarstvom, a posljednjih nekoliko godina prvenstvo su dali ovčarstvu. Glava porodice, Hamid Tutić, bavi se ovim poslom od kad zna za sebe, a zahvaljujući subvencijama koje je država počela da daje,... »

SDA: Trg nazvati po Kučeviću

Danas pre 1 dan
Glavni odbor Stranke demokratske akcije Sandžaka uputio je inicijativu Skupštini opštine Tutin da gradski trg nazove po tragično nastradalom predsedniku ove opštine rahmetli Šemsudinu Kučeviću, koji je poginuo prošlog petka u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Novi Pazar - Tutin. Na... »

Upetostručena stada sjeničke ovce zbog subvencija države

Glas Zapadne Srbije pre 2 dana
Tutin - Na području zapadne i jugozapadne Srbije došlo je do povećanja broja domaćinstava koja su se opredelila za uzgoj ovaca. Tome su presudno doprinele subvencije države, a porast u poslednje tri godine zabeležen je od čak 20 odsto, tvrde stočari sa područja Pešteri posebno u opštinama Tutin i... »

“Hajrat” u Tutinu – Majka sa četvoro djece živi u nehumanim uslovima

Sandžak press pre 2 dana
Hajrat ponovo pokreće akciju. Za porodicu Beširović nadomak Tutina. S četvero djece bez igdje ičeg. Majka, kao i svaka, počela temelje za kuću. I stala. Potresna priča. HAJRAT U SELU Kovače, na području Tutina, na poziv porodice Beširović s četvoro djece. Žive u nemogućim uvjetima. Kako je sve... »

Vreme za petak 20. oktobar i naredne dane

RTV Novi Pazar pre 2 dana
Nastavlja se Miholjsko leto. U petak nas očekuje vedro i sveže jutro dok će tokom dana biti sunčano i veoma toplo za drugu polovinu oktobra. Duvaće slab vetar promenljivog pravca. Temperatura u intervalu od 4 do 12, ponegde i niže, maksimalna dnevna od 23 do 27 stepeni. U Novom Pazar takođe sunčano... »

Subvencije upetostručile stada sjeničke ovce

Dnevnik pre 2 dana
TUTIN: U opštinama zapadne jugozapadne Srbije povećan je broj domaćinstva koja se bave uzgojem ovaca za 20 odsto, usled povećanja subvencija države u poslednje tri godine.
Prema priči samih stočara, posebno u opštinama Tutin i Sjenica, većina njih se odlučila za uzgoj autohtone vrste „sjeničke ovce“,koja je najtraženija na tržištu zbog odličnih karakteristika koje ima njeno mleko i meso.... »

Predizborna obećanja kojih se rado sjećamo: Industrijska zona na Pešteri (VIDEO)

Sandžak press pre 3 dana
Prilikom posjeta Novom Pazaru, ministar inostranih poslova Turske Ahmet Davutoglu, a potom i tadašnji premijer te države Recep Tayyip Erdogan, koji je ovaj kraj po prvi put posjetio juna 2010. godine zajedno sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, obećali su veliku pomoć Sandžaku, posebno oko... »

Ovčarstvo porodični posao, sjenička ovca je “zakon”

Glas Zapadne Srbije pre 4 dana
Tutin - Petnaestočlana porodica Tutić iz Delimeđe kod Tutina već više od dve decenije bavi se stočarstvom, a poslednjih nekoliko godina ovčarstvo ima prioritet. Starešina doma Hamid Tutić kaže da se ovim poslom bavi od kad zna za sebe, a od kada je država počela da daje subvencije, uzgojem ovaca se... »

©2017 Netmark d.o.o.