UN

Medvedev u Srbiji: Produbljivanje prijateljskih odnosa

Glas Amerike pre 1 dan
BEOGRAD — Predsednik Vlade Rusije Dmitrij Medvedev u subotu je u Beogradu razgovarao sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i predsednikom Aleksandrom Vučićem o najbitnijim političkim, trgovinskim, ekonomskim i kulturnim pitanjima. Medvedev je izjavio u… »

Ne menjamo stav o Kosovu i Metohiji, opasna ideja o velikoj Albaniji

RTV pre 20 sati
BEOGRAD - Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je da njegova zemlja ne menja stav po pitanju Kosova i Metohije i neophodnosti poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, a ideju o mogućem stvaranju "velike Albanije" smatra veoma… »

Medvedev pred dolazak u Beograd uputio jasnu poruku u vezi sa Kosovom i „velikom Albanijom“

Sputnik pre 18 sati
Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je da njegova zemlja ne menja stav o Kosovu i Metohiji i neophodnosti poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, a ideju o mogućem stvaranju „velike Albanije“ smatra veoma opasnom. „U više… »

Dačić: Samoproglašena nezavisnost Kosova je mrtvo slovo na papiru

N1 Info pre 1 dan
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je da ako nema Zajednice srpskih opština - nema ni Briselskog sporazuma. Dačić je ocenio da je zlatno doba Prištine prošlo i da je samoproglašena nezavisnost Kosova, u stvari, mrtvo slovo na… »

Venecuela dobila mesto u Savetu za ljudska prava UN

B92 pre 1 dan
Venecuela je izabrana za članicu Saveta za ljudska prava Ujedinjenih nacija. Izabrana je uprkos lobiranju SAD-a, udruženja za ljudska prava i iznenadnom ulasku Kostarike u takmičenje za mesto u tom Savetu, javio je Rojters. Venecuela je dobila 105… »

Poražavajući podaci ujedinjenih nacija: U Avganistanu stradalo skoro 4.500 civila za samo tri meseca

Blic pre 2 dana
U sukobima avganistanskih snaga s pobunjenicima, talibanima, poginulo je ili povređeno 4.313 civila u periodu između jula i septembra, saopštile su danas Ujedinjene nacije. Broj poginulih ili povređenih je za 42 odsto veći nego u istom preiodu… »

Radionice za osnaživanje žena koje imaju više od 45 godina

iKragujevac pre 1 dan
Druga šansa za žene koje imaju 45+ godina u Srbiji – projekat je kojim kroz seriju radionica namenjenih nezaposlenim ženama „Udruženje žene na prekretnici“ iz Beograda u saradnji sa Udruženjem „Putokaz Kragujevac“ želi da umanji rodni jaz… »

Medvedev: Rusija se drži svog stava o Kosovu

Vesti online pre 2 dana
Rusija se drži svog stava o Kosovu, a sve ideje različitih novih ujedinjenja, država, veoma su opasne, izjavio je danas predsednik vlade Ruske Federacije Dmitrij Medvedev za Novosti. Ruski premijer kaže da su zvaničnici te zemlje u više navrata, na… »

Rusija traži da se zasedanja UN izmeste iz Njujorka

RTS pre 1 dan
Rusija je u petak predala Ujedinjenim nacijama nacrt predloga da se zasedanja Prvog komiteta Generalne skupštine svetske organizacije, iz Njujorka izmeste u Beč ili Ženevu, javlja ruska agencija Tas. "Dokument je predat", rekao je neimenovani… »

"Rusija protiv jednostranog prekrajanja mape Balkana, ideje o 'velikoj Albaniji' opasne"

B92 pre 2 dana
Predsednik Vlade Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da je Rusija protiv jednostranog prekrajanja mape Balkana i ponovio stav Rusije o Kosovu. Osnov za rešenje tog pitanja je Rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244. "U više navrata smo na… »

Vesti dana »