UN

Indijski proizvođač odlaže isporuke antikovid vakcina svetu do kraja godine

Danas pre 7 sati
Indijski institut za serume (Serum Institute of India – SII) saopštio je danas da će početi da isporučuje antikovid vakcine za UN program Kovaks i druge zemlje do kraja godine, što je odlaganje koje će u velikoj meri usporiti svetske napore za… »

Ruski zvaničnik: Neprihvatljive najave ukidanja vojnog prisustva UN na Kosovu i Metohiji

Danas pre 9 sati
Potpredsednik ruskog Saveta Federacije Konstantin Kosačov izjavio je danas da su za Rusiju neprihvatljivi i opasni svi pokušaji da se ukine vojno prisustvo Ujedinjenih nacija na Kosovu i Metohiji. On je u razgovoru sa predsednikom Međuvladinog komiteta… »

Kosačov: Za Rusiju neprihvatljivo ukidanje KFOR-a

Politika pre 1 dan
MOSKVA - Ministar i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović i potpredsednik Saveta Rusije Konstantin Kosačov potvrdili su u današnjem razgovoru da će Rusija nastaviti da pruža najsnažniju podršku Srbiji po pitanju… »

Ko bi mogao da posreduje na Bliskom istoku?

Dojče vele pre 1 dan
Čitav svet poziva na momentalni prekid sukoba na Bliskom istoku. Ali on bi bio kratkotrajan ukoliko se ne kombinuje sa pregovorima. Nejasno je, međutim, ko bi mogao da preuzme glavnu ulogu u takvim pregovorima. Ujedinjene nacije? Generalni sekretar… »

Ponovo SAD blokirao saopćenje Vijeća sigurnosti UN-a

Al Jazeera pre 4 sati
Izraelska vojska (IDF) izvršila je 120 napada na Pojas Gaze u prethodna 24 sata, u čemu su koristili i 10 raketnih bacača. Izrael je u utorak nastavio bombardovati Pojas Gaze, dok su palestinske grupe ispaljivale rakete prema izraelskim gradovima, a… »

Francuska, Egipat i Jordan pozivaju na usvajanje rezolucije

RTV pre 4 sati
NJUJORK,BERLIN - Francuska, Egipat i Jordan pozvali su na usvajanje rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija za zaustavljanje sukoba između Izraela i Palestinaca iz Pojasa Gaze, saopšteno je iz kabineta Francuskog predsednika Emanuela Makrona… »

Nema naznaka smirivanja izraelsko-palestinskog sukoba

N1 Info pre 4 sati
Međunarodna nastojanja da se okončaju izraelski udari iz vazduha na pojas Gaze i palestinsko raketiranje Izraela nastavljaju se danas, ali nema znakova smirivanja sukoba koji su ušli u drugu nedelju. Broj poginulih u izraelskim napadima na Pojas Gaze… »

SB UN još bez zajedničkog stava povodom sukoba na Bliskom istoku

Dnevnik pre 5 sati
NjUJORK: Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija nije uspeo da zauzme zajedničku poziciju po pitanju trenutke eskalacije palestinsko-izraelskog konflikta, nakon četvrtog sastanka na ovu temu u prethodne dve nedelje, rekao je predstavnik Kine u UN Džang… »

Savet bezbednosti ponovo bez zajedničkog saopštenja o Gazi

Slobodna Evropa pre 5 sati
Savet bezbednosti UN održao je danas (18. maj) četvrti hitan sastanak o izraelsko-palestinskom sukobu u roku od osam dana na kome nije izdato zajedničko saopštenje, dok SAD i dalje veruju da to ne bi doprinelo smirivanju sukoba, rekle su diplomate… »

SB UN ponovo nije usvojio zajedničko saopštenje o sukobu Izraela i Palestine

N1 Info pre 5 sati
Savet bezbednosti UN održao je četvrti hitan sastanak o izraelsko-palestinskom sukobu u roku od osam dana na kome nije izdato zajedničko saopštenje, dok SAD i dalje veruju da to ne bi doprinelo smirivanju sukoba, rekle su diplomate. „Ne verujemo da… »

Vesti dana »