Vatikan

Kremlj odgovorio zelenskom: Evo kada će doći do njegovog susreta sa Putinom

Pravda pre 9 dana
Moskva od Kijeva očekuje konkretne predloge o mogućim pregovorima predsednika Rusije i Ukrajine Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog, za sada nema ništa, rekao je novinarima u petak Dmitrij Peskov, pres-sekretar ruskog lidera. Zelenski je u intervjuu… »

Papi veće ovlasti u procesuiranju biskupa i kardinala

Al Jazeera pre 8 dana
Novi zakon jasno navodi da su vatikanski državni tužioci nadležni za kardinale i biskupe i da im je potrebna samo papina saglasnost da nastave istrage protiv njih. Vatikan je donio novi zakon kojim se papi daju veće ovlasti i otklanjaju neke pravne… »

Peskov: Nije stigao predlog Kijeva za sastanak sa Putinom

Nova pre 8 dana
"Moskva nije dobila predlog Kijeva za održavanje sastanka ruskog predsednika Vladimira Putina i ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog", izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov. On je saopštio da Kremlj danas očekuje da se konkretne… »

Kardinali i biskupi odsad brže pred lice pravde: Papa dobio veća ovlašćenja, velike promene u Svetoj stolici!

Srbija danas pre 8 dana
Papa dobio veća ovlašćenja za procesuiranje kardinala i biskupa. Vatikan je doneo novi zakon kojim se papi daju veća ovlašćenja i otklanjaju neke pravne prepreke u procesuiranju biskupa i kardinala pred krivičnim sudom. Novi zakon je objavljen… »

Možda je pisao ali pismo nije stiglo: Moskva nije dobila predlog Kijeva za sastanak Zelenskog i Putina

Srbija danas pre 8 dana
Zelenski ranije rekao da smatra da je Vatikan idealno mesto za susret. Moskva nije dobila predlog Kijeva za održavanje sastanka ruskog predsednika Vladimira Putina i ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog. Portparol ruskog predsednika Dmitrija… »

Presednik Ukrajine izneo predlog za Putina: Vatikan bi bio idealno mesto za dijalog o Donbasu

Blic pre 10 dana
Vatikan bi mogao da bude idealno mesto za mirovni dijalog o Donbasu, rekao je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. - Tako autoritativan posrednik uneo bi poverenje koje je do sada nedostajalo u našim pokušajima da postignemo sporazum - kazao… »

Jermenska čitanka

Danas pre 10 dana
Otkad su Ujedinjene nacije 1948. usvojile tumačenje reči „genocid“, Jermeni očekuju da će svet prihvatiti da je prema njima Turska počinila upravo takvu kvalifikaciju zločina istrebljenja milion i po ljudi u godinama Prvog svetskog rata, davne… »

Zelenski želi sastanak u Vatikanu: "Idealno mesto za susret sa Putinom i razgovor o Donbasu"

Večernje novosti pre 11 dana
Foto: AP Photo/Evgeniy Maloletka - S bilo kog aspekta Vatikan bi mogao da bude optimalno mesto - rekao je Zelenski u intervjuu za italijanski list „Republika“ na pitanje o susretu s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Istovremeno, izvor RIA… »

Stigao odgovor iz Kremlja: Nismo dobili konkretan predlog o sastanku Putina i Zelenskog u Vatikanu

Večernje novosti pre 11 dana
Foto: AP Photo/Pavel Golovkin - Predsednik Zelenski je rekao da bi to moglo biti idealno mesto za susret. O tome zvanično nije obavešten ni Vatikan, ako smo dobro razumeli, a ni ruska strana. Nikakvu zvaničnu informaciju o tome da je konkretizovan i… »

Zelenski: Vatikan bi bio idealno mesto za dijalog o Donbasu

Politika pre 11 dana
RIM - Vatikan bi mogao da bude idealno mesto za mirovni dijalog o Donbasu, rekao je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. ''Tako autoritativan posrednik uneo bi poverenje koje je do sada nedostajalo u našim pokušajima da postignemo sporazum''… »

Vesti dana »