Viminacijum

Turisti sa reka uskoro prečicom do Viminacijuma

RTS pre 2 dana
Arheološki park Viminacijum dobio je prava da obavlja posao lučkog operatera na pristanu u Kostolcu. Od ponovnog otvaranja turističke luke, velika očekivanja imaju preduzetnici, zaposleni u Viminacijumu, ali i uprava Grada Požarevca. Za desetak… »

Park Viminacijum upravljaće pristaništem u Kostolcu

Politika pre 7 dana
Arheološki park „Viminacijum” obavljaće lučku delatnost u međunarodnom putničkom pristaništu Kostolac, objavila je danas Agencija za upravljanje lukama (AUL). Arheološki park kao lučki operater i Agencija ugovor su potpisali na 10 godina, a… »

Arheološki park Viminacijum preuzeo upravljanje lukom Kostolac - U planu unapređenje nautičkog turizma i ponuda rimske…

Ekapija pre 7 dana
Agencija za upravljanje lukama potpisala je danas Ugovor o obavljanju lučke delatnosti sa Arheološkim parkom Viminacijum, čime je Viminacijum postao operater na međunarodnom putničkom pristaništu u Kostolcu. Ugovor je potpisan na period od deset… »

Pristaništem Kostolac upravlja Arheološki park Viminacijum

Danas pre 7 dana
Agencija Vlade Srbije za upravljanje lukama potpisala je danas ugovor obavljanju lučke delatnosti s Arheološkim parkom „Viminacijum“ koji je time postao operater na međunarodnom putničkom pristaništu u Kostolcu. Ugovor je potpisan na 10 godina, a… »

Grobovi osvetljavaju život obične žene u Viminacijumu: Šta su naši naučnici saznali proučavajući 20.000 skeleta

Blic pre 8 dana
Arheolog dr Miomir Korać bio je u četvrtak gost ciklusa „Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću“, a tom prilikom je zajedno sa svojim saradnicima brojnoj publici približio saznanja o životu i poziciji žene u Viminacijumu, u rimsko doba… »

Uvek ona koja gradi - žena u rimskom periodu

RTS pre 14 dana
Viminacijum već decenijama privlači istraživače. Ovoga puta njihovu pažnju privukla je uloga žena u rimsko doba. U ciklusu tribina „Večeri na Kosančiću", direktor Arheološkog instituta u Beogradu i rukovodilac projekta Viminacijum, dr Miomir… »

Miomir Korać na Kosančićevom vencu

Danas pre 15 dana
Dr Miomir Korać, naučni savetnik, direktor Arheološkog instituta u Beogradu i rukovodilac projekta Viminacijum, sutra od 19 sati gostuje na Kosančićevom vencu, u okviru ciklusa Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću. Ovom prilikom Narodna… »

Direktor Viminacijuma Miomir Korać gost večeri na Kosančiću

Nova pre 17 dana
Direktor Arheološkog instituta i rukovodilac projekta Viminacijum, naučni savetnik Miomir Korać gostovaće 22. jula na lokalitetu na Kosančićevom vencu u sklopu ciklusa "Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću", saopštili su danas organizatori… »

Ne žele smeće u svom ataru: Peticija meštana Kličevca kod Požarevca

Večernje novosti pre 23 dana
Foto D. N. Povod ovakve reakcije bilo je raspisivanje javne nabavke za izradu projektne dokumentacije za gradnju deponije, za koju meštani zahtevaju da se obustavi. Oni tvrde da nisu protiv gradnje same deponije, samo traže da se za nju pronađe neka… »

Eho pozorišnih festivala - u Požarevcu otvorena izložba „Pozorišni portreti"

RTS 01.07.2021
U požarevačkoj Galeriji savremene umetnosti otvorena je izložba „Pozorišni portreti". Reč je o fotografijama na kojima su poznati srpski glumci i glumci amateri, čije je kreacije na sceni požarevačkog Centra za kulturu, tokom jedne decenije… »

Vesti dana »