Vladika Grigorije

Prenosimo duh svetosavlja

Vesti online pre 11 dana
Učiteljice Dopunske škole na srpskom jeziku u Berlinu, Marija Aleksić i Mirjana Stefanović, i ove godine su sa svojim učenicima pripremile veličanstvenu Svetosavsku akademiju. Priredba posvećena školskoj slavi i našem velikom prosvetitelju… »

„Nezaustavljiv u svojim plemenitim misijama“: Bjela u društvu Vladike Grigorija, pružio mu i podršku o kojoj se priča…

Nova pre 13 dana
Dragan Bjelogrlić trenutno se nalazi u Berlinu, u Nemačkoj, gde vreme provodi sa vladikom SPC. Reditelj, glumac i producent objavio je zajedničku fotografiju sa Grigorijem na svom Instagram profilu. „Vladika Gligorije … nezaustavljiv u svojim… »

Razgovori o kulturi i identitetu

Vesti online pre 15 dana
U sredu, 25. januara, u 19 časova, na inicijativu episkopa Grigorija, biće upriličeno književno veče pod nazivom “Razgovori sa vladikom Grigorijem u Berlinu”. Gosti večeri i učesnici u razgovoru su reditelj Dragan Bjelogrlić i pisac Miljenko… »

SPC smeta „pozdrav Suncu“ ili vladika Grigorije? Kako je joga uzburkala javnost

N1 Info pre 19 dana
Ne unostiti smutnju promocijom joge, tako je naslovila svoje saopštenje nadležna služba Srpske pravoslavne crkve, reagujući na Instagram objavu vladike Grigorija, u kojoj vežbanje joge vladika smatra prihvatljivim, ali samo kao fizičku vežbu. Ova… »

Sergej Trifunović o dilemi pilates ili joga: Vladika Irinej Bulović bolje da ćuti o pilatesu kad se nije oglasio povodom…

Danas pre 19 dana
Glumac Sergej Trifunović prokomentarisao je da kad bi vladika Irinej Bulović ušao u zavet ćutanja, bila bi to jagoda na šlagu jedne fantastične karijere duhovnika. On je to napisao na svom Tviter nalogu a povodom jedne od dilema pokrenutih u… »

Ne deri se više bre! Štitite tezgu, jer kad neko ode kod gurua nećete imati kome da uzimate pare: Burna polemika teologa oko…

Kurir pre 19 dana
Dok se vernici Srpske pravoslavne crkve ovih dana okupljaju oko tri velika praznika, Krstovdana, Bogojavljenja i Svetog Jovana, Sveti arhijerejski sinod trese razdor. Povod za ovo jeste obraćanje episkopa dizeldorfskog i cele Nemačke, vladike Grigorija… »

Packe: SPC kritikovala vladiku Grigorija zbog stava da vernici treba da praktikuju jogu

Kurir pre 20 dana
Episkop diseldorfski rekao da joga stvarno daje neke vežbe koje su vrlo korisne za ljudsko telo, na šta je SPC saopštila da je apsolutno nespojiva s pravoslavnom hrišćanskom verom. Grigorije se nakon toga ponovo oglasio u pokušaju da opravda svoj… »

Srpska pravoslavna crkva naručila 5.000 pilates lopti

Njuz.net pre 21 dana
BEOGRAD, 19. januar 2023, (Njuz) – Srpska pravoslavna crkva naručila je 5.000 pilates lopti, koje će u narednom periodu podeliti sveštenstvu kako bi ih odvratila od bavljenja nečastivim aktivnostima vezanim za jogu. Nakon što se vladika Grigorije… »

Šta je sve joga uradila za mene, a crkva nije

Nova pre 20 dana
Između ostalog, nisam doživela pravoslavlje dok nisam otkrila jogu. Srpska pravoslavna crkva zatvorila je vrata za još jedan deo svojih vernika. Ovog puta one koji su se usudili da vežbaju jogu. Ako eventualno ima neupućenih, koji su na ovaj sveti… »

Da li treba upražnjavati jogu ili pilates: Pitanje dana koje je pokrenula SPC

Danas pre 20 dana
Da li treba upražnjavati jogu ili pilates, ključno je pitanje kojem se ovdašnja javnost danas bavi, a pokrenula ga je niko drugi do Srpska pravoslavna crkva. Vladika Grigorije je na društvenim mrežama juče naveo da se joga može praktikovati kao… »

Vesti dana »