Arhiva » Vesti » RTS 08.01.2016

Knjaževac, bez struje manje od hiljadu domaćinstava

U selima knaževačke opštine, gde je na snazi vanredna situacija, bez struje je manje od hiljadu domaćinstava, saopštio je EPS. Na otklanjanju kvarova trenutno radi 30 ekipa sa više od 100 radnika. Očekuje se da tokom dana budu rešeni problemi u 46 naselja. Ako neko i večeras ostane bez struje, obezbediće se agregati.

RTS petak, 8. januar 2016.
RTS: Knjaževac, bez struje manje od hiljadu domaćinstava

U Knjaževcu, u kojem je od juče na snazi vanredna situacija, održana je sednica kriznog štaba.

Reporter RTS-a javlja da je moguće da će svi stanovnici danas dobiti struju, kao i da će se možda u večernjim satima ukinuti vanredna situacija.

Na otklanjanju kvarova trenutno radi 30 ekipa sa više od 100 radnika.

Predsednik opštine Milan Đokić rekao je da je danas situacija bolja nego juče, kao i da se spremaju agregati za slučaj da neka sela ne dobiju struju do večeras.

"Spremaju se agregati, ima ih dovoljno za sela koja će eventualno i večeras ostati bez struje. Trenutno je 46 sela bez struje, ali značajno manje stanovnika", rekao je Đokić.

Za razliku od prošle godine, stubovi nisu pokidani, već samo žice. Đokić ističe da su pucali uglavnom dalekovodi, što olakšava posao ekipama na terenu.

Snabdevanje električnom energijom u drugim delovima Srbije je stabilno, a dežurne ekipe u najkraćem roku otklanjaju sve eventualne probleme u distributivnom sistemu, navodi se u saopštenju EPS-a.

Funkcionisanje proizvodnih i distributivnih kapaciteta tokom Božića obezbeđivalo je više od trećine zaposlenih u EPS-u, a da je na 24-časovnom dežurstvu bilo više od 9.000 radnika u EPS-u.


Objavljeno na sajtu rts.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.