Izvor: Kurir/Društvo arhiva vesti 11.01.2016

SVI GA IMATE U KUĆI: On može da vas izleči od gripa i prehlade za samo 3 sata!

Kurir 11.01.2016
Da li biste voleli da postoji namirnica koja može da vas izleči od prehlade za samo tri sata. Ne samo da postoji, nego je najverovatnije imate u kuhinji. Topli dani tokom zime su idealni za razmnožavanje bakterija i virusa koji nas sada vrebaju sa svih… »

Moćan Sok Za Organizam: Evo zašto je dobro piti napitak od kupusa!

Kurir 11.01.2016
Kupus se često izbegava, odnosno pada u drugi plan kada je u pitanju povrće koje se konzumira radi dobrog zdravlja. Stručnjaci kažu da je to većinom zbog njegovog pomalo gorkog okusa. Kupus je međutim mnogo zdravo povrće, baš kao i brokule, kelj… »

(Foto) Skandal Na Srpskim Pasošima: Da li ste primetili ovu grešku?

Kurir 11.01.2016
BEOGRAD - Na srpskom pasošu u segmentu na engleskom jeziku nalazi se greška. Naime, umesto "nearest diplomatic OR consular mission", piše "nearest diplomatic of consular mission". Novi biometrijski pasoš je Srbija uvela 2008. godine, ali ova… »

Koliko zgibova dnevno će vam izgraditi mišićavo telo kakvo sanjate?

Kurir 11.01.2016
Postoji li idealna dnevna doza zgibova za telo od čelika? Zgibovi su vežba koju možete da radite bilo gde, jer vam je potrebna samo šipka, piše Men's Health.Međutim, odrediti idealni broj zgibova po seriji nije tako jednostavno, a zapravo - broj… »

Danas Je Depresivni Ponedeljak: 19 načina kako da ga prebrodite!

Kurir 11.01.2016
Počinje nova radna sedmica, a vi ste se sinoć do kasno provodili s društvom ili ste tek stigli s vikenda provedenog van grada i opet ste potišteni i bezvoljni? Milijarde „nesrećnika” osećaju se ponedeljkom isto kao i vi! Možda će vam bibiti… »

Kurir Vam Poklanja: Veliki crkveni kalendar za 2016. godinu

Kurir 11.01.2016
U četvrtak 14. januara potražite svoj primerak kalendara u Kuriru. U čast proslave Nove godine po julijanskom kalendaru, koji poštuje Srpska pravoslavna crkva u četvrtak 14. januara dnevne novine Kurir u saradnji sa kompanijama “Imlek” i “Knjaz… »

Tasovac: Ministarstvo kulture brine o arhivskoj građi svih institucija

Kurir 11.01.2016
Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac izjavio je danas da to ministarstvo brine o arhivskoj građi svih institucija kulture, kao i privatizovanih medija. "Naravno. To smo pokazali prilikom kompletnog obezbeđivanja ahivske građe Tanjuga, kao što… »

Tukli Ga Motkama: Vernici danas slave oca Tadeja kojeg su mučili jer je odbio da gazi ikonu

Kurir 11.01.2016
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju prepodobnog oca Tadeja, koji je tučen motkama do iznemoglosti, jer je odbio naređenje cara da gazi ikonu. Prepodobni otac Tadej prvo je bio rob. Kada je oslobođen ropstva, otišao je u… »

(Video) Srbima Su Ukrali Kosovo: Pogledajte zabranjeni češki film o stradanju na KiM

Kurir 11.01.2016
"Ukradeno Kosovo" ili "Oteto Kosovo" je dokumentarni film češkog režisera Vaclava Dvoržaka o ratu na Kosmetu koji je još pre prvog prikazivanja izazvao brojne kontroverze. Film analitički obrađuje skoriju istoriju južne srpske pokrajine… »

Koordinator Za Veronauku Spc: Verbić je neupućen i ima neljudski karakter!

Kurir 11.01.2016
Prvi čovek Ministarstva prosvete tvrdi da u školama nema dovoljno obučenih za nastavu izbornih predmeta. Crkva šokirana izjavom. BEOGRAD - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić ocenio je da u srpskim školama nema dovoljno… »