Izvor: Kurir/Društvo arhiva vesti 11.01.2016

Vladika Atanasije Rakita Za Kurir: Srpski narod u Bosni je usamljen

Kurir 11.01.2016
Preostali su uglavnom stari, koji žive po raštrkanim selima. Oni se ne posećuju međusobno jer se slabo kreću. Zato sam naredio svojim sveštenicima da posete svaki dom. BEOGRAD - Na prostoru Eparhije zahumsko-hercegovačke preostali Srbi uglavnom su… »

SA ČIME SU SE SVE 2015. SUSRETALE GRADSKE SLUŽBE: Daću ti broj i sir, samo mi ne naplaćuj kaznu!

Kurir 11.01.2016
Kontrolorima u GSP putnici nude svašta samo da izbegnu kaznu - od ljubavnih sastanaka, kajmaka, do popravljanja zuba. Komunalce zovu zbog komšijskog prisluškivanja. BEOGRAD - Komunalna policija, kontrolori, „Beokom servis“ i „Gradska čistoća“… »

Šiptar sam, ali ću slaviti pravoslavnu Novu godinu!

Kurir 11.01.2016
Bio sam ovde i kad je gorelo i kad su drugi bežali, pa onda valjda imam pravo da i taj praznik slavim kao čovek - uz jagnjetinu i pivo, kaže Abdulah Kajtazi iz Beograda. BEOGRAD - Važno je bratstvo i jedinstvo, a sve ostalo su priče za male… »

Ovako Je Svedočio Tijanić O Ubistvu Ćuruvije: Mislili smo mene će prvog ubiti

Kurir 11.01.2016
BEOGRAD - Slavko Ćuruvija i ja smo više puta razgovarali o opasnostima kojima smo izloženi od strane režima Slobodana Miloševića. To je u iskazu istražnom sudiji 11. januara 2007. godine izjavio Aleksandar Tijanić, svedočeći o ubistvu svog… »

Pljunuo Na Srpske Žrtve: Nikolić dozvolio žurke na groblju streljanih đaka

Kurir 11.01.2016
U Šumaricama, gde su Nemci 1941. streljali 2.700 nevinih, organizuju se proslave na kojima pevaju estradnjaci - od Dare Bubamare preko Đanija do Ane Bekute. Gradonačelnik očigledno u tome ne vidi problem. KRAGUJEVAC - U Spomen-parku „Kragujevački… »

Škoro: Novinari u Srbiji su uplašeni, autocenzura je posledica cenzure

Kurir 11.01.2016
Novinar Srđan Škoro kaže da u Srbiji postoji cenzura, a da je autocenzura samo posledica toga. On je rekao da pojedini ministri brukaju zemlju, a da vlast radi na "asanaciji sećanja". Upitan da li u Srbiji postoji cenzura ili, ipak, vlada… »

Lingvisti Upozoravaju: 90 odsto Srba je polupismeno!

Kurir 11.01.2016
Rasprava o pismenosti je česta tema, pogotovo na internetu. Međutim, lingvista Vlada Đukanović napominje da se oko 90 odsto ljudi nalazi "u širokom i divljem prostoru polupismenosti". Kako kaže, tu se ništa nije promenilo u odnosu na pre pola veka… »

Saveti za uspešan web dizajn

Kurir 11.01.2016
Svaki dobar dizajner bi trebalo da razume odnos između web dizajna i korisničkog iskustva. Kao dizajner, morate da razumete kako izgled web stranice utiče na brojke, tj. na stopu napuštanja web stranice, na primer. Kada jednom shvatite koje… »

Afera i igara

Kurir 11.01.2016
Jeste već izlizana ona stara „dajte narodu hleba i igara“ (stari Rim, gladijatori, sećate se), ali se po ko zna koji put potvrdila u praksi. Doduše, sada malo modifikovana, modernizovana verzija „dajte gladnom srpskom narodu afera i igara“… »

Ukidanje Dodatka Za Porodilje: Vulin ignorisao Sašu Jankovića

Kurir 11.01.2016
Iako je praksa da se nacrti zakona koji se tiču ljudskih prava dostave zaštitniku građana, Ministarstvo rada izbeglo da to uradi s Nacrtom zakona o finansijskoj podršci porodicama s decom. BEOGRAD - Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne… »