Arhiva » Vesti » Radio 021 22.03.2016

Danas se obeležava Svetski dan pantomime

Svetska organizacija pantomimičara i Vikimedija Srbije obeležava Svetski dan pantomime internacionalnim uređivačkim maratonom u pisanju članaka na Vikipediji.

Radio 021 utorak, 22. mart 2016.  |  Tanjug

Maraton će biti organizovan na dan rođenja jednog od najvećih pantomimičara Marsela Marsoa. U obeležavanju Svetskog dana pantomime na Vikipediji učestvovaće urednici iz Engleske, Bugarske, Makedonije, Jermenije, Gruzije, Srbije i drugih zemalja, koji će pisati članke o znamenitim pantomimičarima, predstavama i festivalima.

Inače, ova inicijativa je potekla iz Srbije, od Marka Stanojevića, kojem su se ubrzo pridružili Ofer Blum iz Izraela i Žan Bernar Laklot iz Francuske.

U Srbiji će Svetska organizacija pantomimičara, Beogradski pantomimičari, Festival monodrame i pantomime u Zemunu i drugi dati fotografije potrebne za ilustraciju članaka.

Fotografije i drugi slični materijali naći će se na Vikimedijinoj multimedijalnoj postavi, pod slobodnom licencom, a na maratonu mogu učestvovati svi zainteresovani koji žele da nauče nešto više o pantomimi.

Autor: Tanjug


Objavljeno na sajtu 021.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Makedonija Bugarska Gruzija

©2018 Netmark d.o.o.