Izvor: Newsweek arhiva vesti 13.04.2016

Priznali: Ukrajinci treniraju decu za rat (VIDEO)

Newsweek 13.04.2016
Deca na istoku Ukrajine "igraju" se pravim oružjem u školskom vojno-patriotskom klubu, čija uprava priznaje da decu priprema za rat. U klubu za vanškolske aktivnosti na istoku deca treniraju rukovanje oružjem i razne borbene veštine. Iako se… »

U Kini, ljudi su na iznajmljivanje: Ova aplikacija nalazi se na ivici zakona

Newsweek 13.04.2016
Kako je biznis sa aplikacijama u Kini zbog ogromnog broja korisnika neverovatno unosan, mnoge aplikacije predstavljaju pravu opasnost jer mogu dovesti do prostitucije, pa čak i silovanja. Nova kineska mobilna aplikacija "Kuai lai zu wo", u prevodu "Brzo… »

Iskustvom protiv smrti: Evo kako je izraelski pilot spustio avion sa jednim krilom (VIDEO)

Newsweek 13.04.2016
Pilot se opasno približio smrti kada je njegov avion ostao bez krila. Srećom, uspeo je bezbedno da spusti letelicu na zemlju. Izraelski vojni piloz Zivi Nedivi umalo je izgubio život na trening letu. Nedivi, koji je pilotirao F-15, sudario se sa drugom… »

Kuke dobrote: Evo kako se u Srbiji pomaže siromašnima (FOTO)

Newsweek 13.04.2016
Kako u Srbiji živi više od 600.000 siromašnih koji sebi ne mogu da priušte ni osnovne stvari ko što je svakodnevni obrok, građani su odlučili da pomognu. "Kuke dobrote" brzo se proširila regionom, pa se sve češće mogu videti kako građani… »

Beli grad svetlosti: Pogledajte kako izgleda srpska prestonica iz svemira (FOTO)

Newsweek 13.04.2016
Fotografija sa Međunarodne svemirske stanice uhvatila je svetla Beograda. Astronaut Tim Kopra podelio je na svom profilu na Tviteru fotografiju noćnog pogleda na s Međunarodne svemirske stanice (MSS). Međunarodna svemirska stanica je orbitalna… »

Kako izgleda kada kiša pogodi grad usred pustinje? (VIDEO)

Newsweek 13.04.2016
Rijad, grad usred pustinje sa 5,7 miliona stanovnika, poznat je po visokim temperaturama i veoma retkoj kiši. U saudijskoj prestonici Rijadu, čije su ulice poplavljene zbog neuobičajene i jake oluje, danas je došlo do haosa u saobraćaju, dok su… »

Palmira: Islamisti su otišli, ali su ostavili brojne "suvenire"

Newsweek 13.04.2016
Proćiće još mnogo vremena dok turistima ne bude omogućeno da vide ostatke ostataka drevnog antičkog grada. Prevelika je opasnost od mina. Potpuno me je obuzelo uzbuđenje. I strahopoštovanje. Stojim na početku civilizacije. Iskreno rečeno, sad me… »

Asad održao obećanje: Počeli parlamentarni izbori u Siriji (FOTO)

Newsweek 13.04.2016
Glasačka mesta su otvorena jutros u sedam časova na području pod vladinom kontrolom, što čini oko jedne trećine ukupne teritorije Sirije i obuhvata oko 60 odsto stanovništva te zemlje. U delovima pod kontrolom snaga predsednika jutros su otvorena… »

Poučna kazna: U ovoj zemlji pijani vozači moraju da rade u mrtvačnici

Newsweek 13.04.2016
Kazna je uvedena jer za vreme praznika u proseku na svaki sat poginu dve ili tri osobe, a povređenih bude i do 160. Svake godine tokom tradicionalnog jednonedeljnog odmora za Novu godinu se suočava s velikim brojem saobraćajnih nesreća zbog pijanih… »

Ovo su čarobna ostrva i sva su u vlasništvu svetskih bogataša (FOTO, VIDEO)

Newsweek 13.04.2016
Bogataši se svakako ne mogu žaliti na jednoličan i dosadan život, ali nbeki su radi povremenog odlaska od gradske vreve sebi kupili i čitava ostrva. Dok brojni građani gledaju gde će svake godine za provesti letovanje koje je pred njima, postoje i… »