Arhiva vesti 17.04.2016

Mali: Dani Beograda spajaju prošlost i sadašnjost

Srbija danas 17.04.2016
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da manifestacija "Dani Beograda" spaja prošlost i sadašnjost i da je odlična prilika da se pokaže bogata prošlost. Mali je na Cvetnom trgu prisustvovao obeležavanju 400 godina od smrti britanskog pisca… »

Domaća valuta nepromenjena: Evro sutra 122,93

Kurir 17.04.2016
Dinar će sutra zadržati približnu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 122,9280 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije. Evro će koštati četiri pare više nego u petak i za vikend, kada je kurs bio 122,8857 dinara. Dinar će… »

London: Avion pri sletanju udario dron?

Novi magazin 17.04.2016
Dok je sletao na aerodrom Hitrou, avion kompanije "Britiš ervejza" udario je jedan objekat za koji se veruje da je bio dron, saopštila je danas londonska policija. Portparolka policije je navela da je pilot prijavio da veruje da je dron udario prednji… »

Otvaranje trim staze u Šumaricama

RT Kragujevac 17.04.2016
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, u prisustvu gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića i njegovih saradnika, otvoriće danas rekonstruisanu trim stazu u Šumaricama. Sredstva… »

Dačić: Kupujte domaće, mi smo proizvedeni u Srbiji

Blic 17.04.2016
Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić pozvao je danas građane Srbije da glasaju za tu stranku na predstojećim izborima jer njom, kako je rekao, ne komanduje niko "ni iz Vašingtona, ni iz Brisela, ni iz Moskve". "Kao što u ekonomiji… »

Svetski dan borbe protiv hemofilije

RTV 17.04.2016
BEOGRAD/NOVI SAD - Danas se obeležava Svetski dan hemofilije, a Udruženje hemofiličara Srbije koristi ovaj dan da pod sloganom "Pomozite nam da sazidamo našu kuću" motiviše sugrađane na zajedničku akciju, a za dobrobit svih pacijenata. U svetu oko… »

Češka preti tužbom protiv EU zbog izbeglica

Radio 021 17.04.2016
Češki premijer Bohuslav Sobotka izjavio je danas da bi i Češka mogla da tuži Evropsku uniju, kao što je to u decembru učinila Slovačka, ukoliko EU pokuša da uvede trajni mehanizam preraspodele izbeglica po nacionalnim kvotama. On je ipak izrazio… »

Niš: Koktelima na bilborde SNS

RTV 17.04.2016
NIŠ - Policija u Nišu privela je dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su rano jutors bacali molotovljeve koktele i farbu na više bilborda sa plakatama Srpske napredne stranke. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu podneli su… »

Rebić: sigurnost i bezbednost građana prioriteti policije

Večernje novosti 17.04.2016
Vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić izjavio je da su sigurnost i bezbednost svih građana prioriteti policije. Vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić izjavio je da su sigurnost i bezbednost svih građana prioriteti… »

Vasin: Borba protiv korupcije izgovor za obračun

B92 17.04.2016
Predsednik Pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin optužio je danas vlasti u Srbiji da borbu protiv korupcije koriste za obračun sa neistomišljenicima. Vasin je u saopštenju ocenio da Srpska napredna stranka (SNS) borbu protiv korupcije koristi… »