Izvor: Dnevnik arhiva vesti 25.04.2016

Novosađanin poginuo u Podgorici

Dnevnik 25.04.2016
U udesu koji se danas posle podne desio u podgoričkom naselju Zlatica, nedaleko od hotela „Holidej”, poginuo je Mile Vezmar (62) iz Novog Sada. Vezmar je upravljao „mercedesom”, a u vozilu je s njim bila i njegova supruga Mara Vezmar, koja je… »

Sprečen pokušaj krijumčarenja 30.000 franaka

Dnevnik 25.04.2016
Carinici su na graničnom prelazu Batrovci sprečili pokušaj ilegalnog unosa 30.000 franaka u Srbiju, saopštila je danas Uprava carina. Kako se navodi, u pitanju je akcija carinika iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja koji su 23. aprila oko 9 sati… »

Putin: Turska propušta naoružane ljude, Egipat nebezbedan

Dnevnik 25.04.2016
MOSKVA: Turska do sada nije pokazala da je u stanju da se nosi sa prilivom naoružanih grupa iz susednih zemalja, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin. govoreći u kontekstu turizma i bezbednosti ruskih turista. "Na žalost, dobro nam je… »

Petrović: Nema opuštanja za novu vladu, brzo u reforme

Dnevnik 25.04.2016
Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović poručio je danas da nema mesta da se nova vlada opusti, da mora da ubrza reforme, u prvom redu racionalizaciju javnog sektora i privatizaciju, ali i da ne bi trebalo da povećava plate i penzije. "Izbori su… »

Turske snage ubile gotovo 900 pripadnika Islamske države

Dnevnik 25.04.2016
ANKARA - Turske snage su u vazdušnim i raketnim napadima od januara ubile gotovo 900 pripadnika takozvane Islamske države, saopštila je danas turska državna agencija Anadolija, pozivajući se na vojne izvore. Turska, članica koalicije na čelu sa SAD… »

Proradio semafor

Dnevnik 25.04.2016
Semafor na raskrsnici Bulevara Evrope i Proleterske ulice od juče je u redovnom režimu rada, saopštavaju iz JP „Zavod za izgradnju grada”, i upozoravaju vozače i ostale učesnike u saobraćaju na to da dodatno obrate pažnju na novopostavljenu… »

Promocija knjige „Monografija Novi Sad”

Dnevnik 25.04.2016
Knjiga „Monografija Novi Sad” izdavačke kuće „Studio Bečkerek” biće predstavljena u utorak u 18 časova u Društvu ljubitelja cveća, Zmaj Jovina 3/I. O knjizi će govoriti predstavnica izdavača Duga Radovanov s gostima, mr Sinišom Jokićem… »

LŠ: Ronaldo nije "problem", ko će na Bejla?

Dnevnik 25.04.2016
Prvi čin borbe za finale Lige šampiona na programu je sutra uveče u Mančesteru, gde domaći Siti, debitant u polufinalu, dočekuje Real Madrid, ekipu koja je čak 27 puta bila među četiri i 10 puta osvajala trofej. Sa jedne strane ekipa koja je ove… »

Do doslednosti sudske prakse bez nametanja obaveznosti

Dnevnik 25.04.2016
Doslednost sudskih odluka uspostvalja se ne nametanjem obaveznosti sudske prakse, već obezbeđivanjem stabilnog i usaglašenog pravnog sistema sa visokim kvalitetom sudija i što širom dostupnošću pravnih propisa. i sudskih odluka, ocenjeno je danas… »

Novosađanima 42 odličja

Dnevnik 25.04.2016
Učenici Baletske škole iz Novog Sada su na Republičkom takmičenju, održanom u Pančevu minulog vikenda, postigli zapažene rezultate. U kategoriji klasičnog baleta laureati su učenice Srednje baletske škole Katarina Zec i Dejana Bajić. Prve… »