Izvor: Pravda arhiva vesti 25.04.2016

Teški poslovi čekaju novu vladu: Ovo su prioriteti posle izbora

Pravda 25.04.2016
BEOGRAD - Otpuštanje viška zaposlenih u javnoj upravi, restrukturiranje preduzeća, dovođenje investicija, ali i rešavanje pitanja Kosova i Metohije, samo su neki od zadataka koji čekaju novu vladu. Ne radi se ni o kakvim novinama već o obavezama… »

Šešelj: U parlamentu smo, režim na našem udaru (video)

Pravda 25.04.2016
BEOGRAD - Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je noćas da nije zadovoljan izbornim rezultatima, da je očekivao više, ali da je za njegovu stranku u ovom trenutku najvažnije da je povratila status parlamentarne stranke. On je na konferenciji za… »

Trampu spremaju puč!

Pravda 25.04.2016
Nije bilo iznenađenja na unutarstranačkim izborima u Njujorku. Ako se Berni Sanders i nadao preokretu unutar Demokratske partije, te su nade ugašene pobedom Hilari Klinton. Jasno je da je "Klinton mašina" sračunata ne da osvaja srca birača, već… »

Glas iz britanske vlade: Srbija, Albanija i Turska nikad u EU!

Pravda 25.04.2016
Britanska ministarka unutrašnjih poslova Tereza Mej dovela je danas u pitanje podršku Britanije daljem proširenju EU i procesu pristupanja Srbije, Turske i Albanije 28-članom bloku. Ona je, u govoru na temu „Bregzita“ objavljenom na britanskom… »

Kako su stranke dočekale rezultate: SNS nije ni nazdravio, opozicija tvrdi da je pokradena!

Pravda 25.04.2016
BEOGRAD - U izbornim štabovima sinoć je bilo mirno, bez obzira na izborne rezultate koji su tokom večeri stizali. Svi lideri opozicionih stranaka bili su kivni na uočene neregularnosti i tvrdili su da izbori nisu fer, pa čak i da su pokradeni… »

Korupcija u prodaji udžbenika: Školama nude laptopove, procente, a ugovori tajna!

Pravda 25.04.2016
"Klet", “Eduka” i “Novi logos”, svi u krajnjem vlasništvu nemačkog “Kleta”, osvojili su najveći deo tržišta udžbenika za osnovne škole na konkursu čije rezultate je objavilo Ministarstvo prosvete. Za većinu predmeta, posebno za niže… »

Ruska NTV: Rezultat izbora važan za povratak Šešelja koji je za jačanje veza sa Moskvom

Pravda 25.04.2016
Važan rezultat izbora u Srbiji je povratak nacionalista, jer će prvi put posle 2012. godine u parlamentu biti predstavljena Srpska radikalna stranka Vojislava Šešelja, ocenila je danas ruska državna NTV. "Radikali dosledno odbacuju ulazak zemlje u… »

Putin: Ja pamtim sve! Nećemo dozvoliti prelazak 'crvene linije'!

Pravda 25.04.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je da se već navikao na informacione napade niza zemalja na Rusiju. "Što se tiče informacionih napada – ne moram na to da se navikavam. Vi ste, možda zaboravili, ali ja pamtim sve: tokom teških događaja na… »

Kosačov uvideo novi trend: Izbori u Srbiji i Austriji — signal za promene u Evropi

Pravda 25.04.2016
MOSKVA - Šef međunarodnog komiteta Saveta Federacije Rusije Konstantin Kosačov izjavio je da su na izborima u Srbiji i Austriji pobedile sile koje se zalažu za noviju Evropu, gde ne važi podela na kandidate za EU i NATO i na „one druge“ i gde… »

Rusija može da porazi NATO za tri dana

Pravda 25.04.2016
Američki analitičari izdvojili su niz problema s kojima bi se NATO suočio u slučaju hipotetičkog oružanog sukoba sa svojim istočnim susedom. Američki portal „War on the Rocks“ uporedio je oružane snage Rusije i NATO-a, napravivši model… »