Izvor: Al Jazeera arhiva vesti 17.07.2016

Divlje deponije guše Crnogorce

Al Jazeera 17.07.2016
Problem upravljanja otpadom Crna Gora već više od dvije decenije ne uspijeva da riješi na ekološki prihvatljiv način. Iako je po svom Ustavu ekološka država, prema evidenciji nevladinog sektora ima više od 300 divljih deponija. Lokalne uprave… »

Video: Eksplozije u sirijskoj fabrici barel-bombi

Al Jazeera 17.07.2016
Pad vojnog helikoptera izazvao eksploziju koja je uništila najveću fabriku za proizvodnju barel-bombi, mještani slave. Kliknite da pogledate video U seriji eksplozija kod Halepa uništena je najveća fabrika za proizvodnju barel-bombi. Uzrok eksplozije… »

Erdogan: Nastavlja se čistka vojnih redova

Al Jazeera 17.07.2016
Na dženazi nastradalim u pokušaju vojnog udara u Turskoj, predsjednik kazao da se ne mogu zanemariti zahtjevi naroda. Posljednjem ispraćaju nastradalim u pokušaju vojnog udara u Turskoj, koji se danas održao u Istanbulu, prisustvovale su hiljade… »

Hrvatska bez plana za prihvat izbjeglica

Al Jazeera 17.07.2016
Obrazovanje odraslih i priznavanje kvalifikacija ne funkcionira, a treba ubrzati obrazovanje djece, kažu nevladine organizacije. Hrvatska je, prema evropskom sporazumu, u obavezi da prihvati 1.617 izbjeglica koje dolaze iz Grčke, Turske i Italije. Dosad… »

EgyptAir: Crna kutija snimila riječ ‘vatra’

Al Jazeera 17.07.2016
U nesreći u maju stradalo je 66 ljudi, kada je avion EgyptAira pao u Sredozemno more iz još neutvrđenih razloga. Analizom crne kutije leta aviona EgyptAira koji je pao u Sredozemno more u maju, snimljena je riječ "vatra" izgovorena prije pada aviona… »