Kultura arhiva vesti 12.09.2016

Dragana Ilić - Vidimo se, Novi prijatelji+4D+Životi bližnjih

Arte 12.09.2016
Izložba koja nas po rečima Milete Prodanovića, Draganinog kolege i pisca teksta u katalogu izložbe Vidimo se, istovremeno ispunjava nemirom i blagošću, predstavlja nove radove beogradske vajarke srednje generacije Dragane Ilić, profesorke na Odseku… »

Poslušajte američke hitove u obradi pevača bivše Juge

Blic 12.09.2016
Pedesetih i šezdesetih godina diskografska kuća "Jugoton" je kupila nekolicinu američkih hitova i prevela ih na jezike država SFRJ. Poznate pesme su bile pravi izazov za prevodioce i producente, a ovo su 12 neprevaziđenih hitova u obradi nekih od… »

Rob Kardašijan i Blek čajna broje sitno: Rijaliti zvezde saznali pol bebe

Kurir 12.09.2016
Rob Kardašijan uskoro će postati tata, a sada je otkriven i pol deteta, koje čeka sa svojom verenicom Blek Čajnom. Rob i starleta sto su otkrili u svom rijaliti šouu "Rob & Chyna". Poznati par očekuje devojčicu, iako je Rob otvoreno priznao pred… »

Umetnost kao otvoreni prolaz

Politika 12.09.2016
Na 17. Bijenalu umetnosti u Pančevu 19 umetnika iz jugoistočne Evrope izlagaće u devet pančevačkih prostora, koji vode do drugačije stvarnosti. U Kulturnom centru Pančeva biće održano 17. Bijenale umetnosti od 15. septembra do 15. oktobra, pod… »

Bahati do koske: Šokiraćete se kada vidite zahteve svetskih zvezda tokom turneje

Kurir 12.09.2016
Mnoge stvari koje poznate ličnosti zahtevaju su uobičajene, ali su neke posebno iznenadile one koji su zaduženi da im udovolje. Mnoge svetski poznate zvezde zadale su velike glavobolje organizatorima svojih koncerata zahtevima koje su stavile pred… »

Obnovljen spomenik stradalima u Topličkom ustanku

Južne vesti 12.09.2016
Niš U rovu niške Tvrđave, gde su 1917. godine streljani i vešani učesnici Topličkog okruga, na taj stravični događaj podseća obnovljena Spomen-kosturnica oko koje su prošle nedelje uređeni plato i bedemi. Kako kažu u Zavodu za zaštitu… »

Kings of Leon imaju novi singl

B92 12.09.2016
Bend Kings of Leon izbacio je novi singl pod nazivom "Waste of Moment" koji je ujedno i najavni singl za novi album "Walls". Pesma priča priču o "vatrenoj" konobarici i njenom rasipnom dečku na putu od Teksasa prema Holivudu. Uz singl bend je objavio i… »

Uslišena poslednja bouvijeva želja: Dejvidov pepeo rasut na festivalu

Kurir 12.09.2016
Pre nego što je u januaru ove godine umro od raka jetre, pevač Dejvid Bouvi je kumu rekao gde želi da mu bude poslednje počivalište. "Dok smo se iz kampa vozili prema hramu, u autu smo slušali njegove pesme, a na licima smo si nacrtali munje, kakvu… »

Otvoren Vukov sabor u Tršiću Blic, Tanjug

Studio B 12.09.2016
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević otvorio je u Tršiću 83. Vukov sabor i rekao da će država u budućnosti još više ulagati u razvoj, čuvanje i unapređivanje ove manifestacije. Raznovrsni program 83. Vukovog sabora u zavičaju… »

Otvoren Jevrejski centar "Habad Srbija" u Beogradu

RTS 12.09.2016
U Beogradu je otvoren Jevrejski centar "Habad Srbija", prvi centar organizacije Habad Lubavič u Srbiji, čija je namena, pre svega, očuvanje jevrejske tradicije i kulture. Traku su svečano presekli rabin Jošua Kaminecki, ambasador Kanade u Srbiji… »