Kultura arhiva vesti 12.09.2016

(Video) Ovakvog Preleta niste čuli: Pogledajte 9 najboljih jugoslovenskih obrada svetskih hitova

Kurir 12.09.2016
Dobra, kvalitetna muzika je nekada spajala ceo svet, što će vam pokazati i ovih 12 jugoslovenskih obrada čuvenih američkih hitova. Pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka u nekadašnjoj Jugoslaviji vladao je trend prepeva čuvenih zapadnih… »

20 pesama koje ljudi pevaju pod tušem

B92 12.09.2016
Korisnici mreže Spotifaj vole da pevaju pod tušem, a tu činjenicu s javnošću je podelio izvršni direktor te kompanije Danijel Ek. On je otkrio da postoji 39.000 aktivnih plej-lista nazvanih “Tuširanje” (Shower). Predstavljamo vam 20… »

Hip-hop Servantes: Reperi pronalaze inspiraciju u Don Kihotu

Nedeljnik 12.09.2016
Kao kulturni izraz "hip-hop i rep nisu dostojno ocenjeni, a to se dešavalo i Servantesu", kaže Natalija Menendez, direktorka festivala u Almagru. Ona dodaje da se Servantes može povezati s repom i zato što se bavio društvenim pitanjima kao što su… »

Kusturica: Film "Na mlečnom putu" je moj politički testament

N1 Info 12.09.2016
Reditelj Emir Kusturica izjavio je za RTS da film "Na mlečnom putu", kao priču o ljubavi u vreme rata, smatra svojim političkim testamentom i poslednjim filmom sa kojim želi da se takmiči na festivalima. Na završenom 73. Filmskom festivalu u… »

Opet će biti "ludilo"! (foto, video)

Mondo 12.09.2016
Sećate li se prošle godine, kada je Sajam knjiga bio u haosu zbog Zorane Jovanović? Spremite se za ovogodišnji! Zorana Jovanović, čija je knjiga "Life&Style" bila ubedljivo najveći hit beogradskog Sajma knjiga 2015, opet će se družiti sa fanovima… »

Dikaprio predstavio film o klimatskim promenama

Press 12.09.2016
Holivudski glumac Leonardo Dikaprio predstavio je danas na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu dokumentarac o klimatskim promenama "Before The Flood", rekavši da cilj filma da se "da reč naučnoj zajednici". Foto:B92.net U filmu koji je režirao… »

Izabran glumac za Betmenovog novog protivnika

Press 12.09.2016
Ben Aflek, kao novi Betmen, pojavljuje se u mnoštvu filmova DC Entertainmenta i Warner Bros. studija. Foto:B92.net Došlo je vreme da se polako priprema i samostalni projekat u kojem će Betmen ponovo braniti Gotam od kriminalaca i psihopata. Ovoga puta… »

Video sećate se Milijane iz đekne Bila je naivna seljančica, 28 godina kasnije je prava seks bomba

Kurir 12.09.2016
Svi oni koji su gledali čuvenu seriju "Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamo" zasigurno se sećaju lika Milijane. Nju je tumačila hrvatska glumica Arijana Čulina. Od serije je prošlo čak 28 godina, a glumica sa 50 godina još uvek izgleda… »

Nova sezona "Igre prestola": Formiraju se novi savezi

Press 12.09.2016
Na sajtu "Posmatrači na zidu" procurile su informacije o mogućm savezima i obrtima u predstojećoj sedmoj sezoni "Igre Prestola". Foto:B92.net Do sada su se spojleri sedme sezone serije “Igra prestola“ odnosili samo na lokaciju snimanja, ali su se… »

Svet koji se menja

Danas 12.09.2016
Živimo u svetu koji se brzo menja. To je rečeno već mnogo puta, i sad ćemo to reći ponovo. To je navodno jedan od ključnih faktora stresa. Kad se u našem životu dogode promene, potrebno nam je vreme da uhvatimo korak s njima. Promene su, prirodno… »