Kultura arhiva vesti 12.09.2016

"Ako ih neko vidi tamo - ubiće ih": Duterte traži da Amerikanci hitno napuste bazu u Filipinima!

Pravda 12.09.2016
Predsednik Filipina Rodrigo Duterte je danas izjavio da američki specijalci moraju da napuste Mindanao i rekao da bi njihovo prisustvo samo pogoršalo situaciju u regionu, podeljenom borbama. "Američki specijalci moraju da idu. Oni moraju da napuste… »

Počeo 83. Vukov sabor

RTS 12.09.2016
U Tršiću, rodnom selu Vuka Karadžića otvoren je 83. Vukov sabor. Najstarija kulturna manifestacija u Srbiji jedina je na listi zaštićenog nematerijalnog nasleđa. Rodonačelniku srpskog jezika u čast narednih sedam dana organizuju se različiti… »

Otvoren centar jevrejske tradicije i kulture u Beogradu

N1 Info 12.09.2016
Jevrejski centar "Habad Srbija" svečano je večeras otvoren u Beogradu, kao prvi centar u Srbiji čija je namena očuvanje jevrejske tradicije i kulture. Habad Srbija je prvi centar organizacije Habad Lubavič, koji se nalaze u gotovo svim državama… »

Kiš teatar: Audicija za nove polaznike

RTV 12.09.2016
SUBOTICA - Fondacija "Danilo Kiš" i ove godine nastavlja obučavanje mladih kreativnih, talentovanih Subotičana koji žele da se oprobaju na sceni i nauče tajne glumačkog zanata. Audicija za buduće članove Pozorišne radionice održaće se u subotu… »

U bioskope stiže kontroverzni film "Sausage party"

B92 12.09.2016
U četvrtak 15.9. stiže kontroverzni film "Sausage party". U pitanju je prvi animirani film za odrasle , koji nije dozvoljen za mlađe od 18 godina. Reč je o zabavnoj, humorističkoj i izrazito prljavoj avanturi u kojoj glavni likovi psuju kao… »

Iza horizonta: Brega, Alen, "Smak", Vlatko Stefanovski i mnogi drugi na koncertu u čast Laze Ristovskog

Blic 12.09.2016
U znak sećanja na jednog od omiljenih muzičara eks-ju prostora Lazu Ristovskog, člana "Bijelog dugmeta" i "Smaka", kompozitora, producenta i aranžera, 9. novembra će u Sava Centru biti održan koncert "Iza horizonta". Najznačajniji Lazini saradnici… »

(Foto 18+) izvinila se mami zbog golotinje: Nakon toga je dobila veliku nagradu, evo i kakvu

Kurir 12.09.2016
Bela Hadid je proglašena modelom godine, zahvaljujući svom zanosnom telu. Prestižnu titulu modela godine dodelio joj je magazin "GQ", nakon čega je pozirala naga za ovaj muški magazin. Foto: Printskrin/Instagram Manekenka je objavila golišavu fotku… »

Najavljena pomoć opštine Vračar Beogradskom dramskom pozorištu Studio B

Studio B 12.09.2016
Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković obišao je Beogradsko dramsko pozorište i razgovarao sa upravnikom Slobodanom Ćustićem. Dogovorena je bliskija saradnja, kao i finansijska podrška opštine Vračar toj kulturnoj instituciji koja početkom… »

Srbija na Sajmu knjiga u Moskvi: Predstavljena edicija 100 slovenskih romana

Blic 12.09.2016
Posle prošlogodišnjeg uspešnog nastupa, kada je bila zemlja počasni gost, Srbija se ove godine predstavila na 29. Međunarodnom moskovskom sajmu knjiga kroz čitav niz programa na nacionalnom štandu Srbije. U programima Sajma knjiga u Moskvi… »

Aplikacija za posmatranje umetničkih dela MSU

B92 12.09.2016
Kada ste poslednji put bili na nekoj izložbi? Odgledali predstavu ili odslušali koncert? Izgovori poput nedostatka novca za skupe karte i ulaznice „padaju u vodu” kada se radi o besplatnim kulturnim manifestacijama. U želji da najdragocenija dela… »