Izvor: Danas arhiva vesti 17.09.2016

Utjeha na pjenu od mora

Danas 17.09.2016
Već smo o tome pisali na ovom mestu: Da je Dejvid Kameron učio od Mila Đukanovića, da je na vreme smislio 'kvalifikovanu većinu' i obezbedio podršku neke 'Venecijanske komisije' koja bi to aminovala, Britanija bi verovatno ostala u EU, a Kameron bi… »

Na delu samo otpuštanja

Danas 17.09.2016
Odbornička grupa Zajedno za Šumadiju (ZZŠ) zabrinuta je "zbog konstantnog izostanka investicionih aktivnosti u Kragujevcu i evidentnog gubljenja liderske pozicije tog grada u Centralnoj Srbiji". - Zaista treba biti ,"talentovan'' pa da za nepune dve… »

Zašto je potreban Prajd

Danas 17.09.2016
Iako se, u trenutku dok ispisujemo ove redove, MUP još nije oglasio u vezi sa bezbednosnom procenom za održavanje Parade ponosa u nedelju, 18. septembra, očito je da nema nikakvog razloga da se Prajd ne održi. Vladajuća stuktura je ostala ista kao i… »

Samit najboljih basketaša na svetu

Danas 17.09.2016
Beograd će danas od 12 časova biti svetska prestonica basketa. Na terenima KK Crvena zvezda, pod zidinama Malog Kalemegdana, održaće se finale svetskog turnira "Red Bull King of the Rock". Najčuveniji svetski 1 na 1 basket turnir održaće se na… »

Šarena rugoba

Danas 17.09.2016
Svet je postao šarena rugoba. Na sve strane šljašte zabava do te mere omamljiva i neukusna da se zaboravlja na prijateljstvo i bliskost i umetnost. Pećine emituju narkotik ljudske mentalne uspavanosti. One postaju hrana za zaslepljivanje. Dok gledaš… »

Kanjon Drine (VIDEO)

Danas 17.09.2016
Naš čitalac Predrag Božin poslao nam je seriju video klipova sa najlepšim prirodnim celinama Srbije. Pogledajte video snimke za koje autor kaže da su nastali običnom kamerom. Dobro jutro! Rijeku Drinu smatraju jednom od najljepših rijeka u bivšoj… »

Đukić Dejanović: Radićemo na popravljanju demografske slike

Danas 17.09.2016
Ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović kaže za RTS da zabrinjava podatak da izvestan broj obrazovanih žena od 30 do 33 godine koje nemaju decu i ne razmišljaju o tome. Đukić Dejanović ističe da će raditi na popravljanju rađanja… »

Most traži sedam ministarstava u novoj Vladi

Danas 17.09.2016
Hrvatski Most će u pregovorima o sastavu nove Vlade, koji će početi sredinom sledeće nedelje, tražiti sedam ministarstava, piše Jutarnji list a prenosi N1. Premda se iz HDZ-a stalno mogu čuti nezvanične informacije kako će Boži Petrovu ponuditi… »

Nacio(a)nalno

Danas 17.09.2016
Naslov ove predstave ukazuje se i kao ime za nacionalni jezik i kao ime za etničku pripadnost, radije bih rekao, etničku zadešenost ili obrelost. Jer pripadnost nacionalnom određenju nije ni ontološka ni biološka. Mađar(ski), autor i reditelj… »

Moguće je

Danas 17.09.2016
Zagorka Golubović i Stipe Šuvar // Marinaleda utopia // Neobavešteni ukrajinac na putu za Bosnu // Hidžab // i farmerke // Sajam jugoslovenske knjige // Niška toplana // Mira Bogdanović protiv Latinke Perović. Petak, 9. septembar Počelo je… »