Izvor: Sandžak haber arhiva vesti 21.09.2016

Novi “toplotni” rekord, 2016. preti da bude najtoplija

Sandžak haber 21.09.2016
Avgust 2016. oborio je toplotni rekord kao šesnaesti mesec za redom, što je najduži period uzastopnih mesečnih temperaturnih rekorda od početka merenja 1880. godine, objavila je Američka agencija za okeane i atmosferu (NOAA). Period od januara do… »

Novi Pazar : Žena lakše povređena u udesu

Sandžak haber 21.09.2016
Beograđanka Đ.O. (37) zadobila je lake telesne povrede u udesu koji se oko podneva desio u Ulici Dimitrija Tucovića, u blizini Medicine rada, saznaje radio Sto plus. Prema našim saznanjim, ona se nalazila za volanom automobila marke “reno kaptur”… »

Namirnica koja bi redovno trebalo da se nađe na trpezi

Sandžak haber 21.09.2016
Svi nutricionisti se slažu: jaje je jedna od najdragocenijih namirnica i trebalo bi da redovno bude zastupljeno u ishrani, pišu “Večernje novosti”. 1. Sadrži visokokvalitetne proteine koji su izuzetno važni, naročito u fazi rasta. Proteine iz… »

Ljajić: Izgradnjom atletskog stadiona Novi Pazar postaje sportsko-turistički centar

Sandžak haber 21.09.2016
Potpredsednik Vlade I ministar trgovine, turizma I telekomunikacija Rasim Ljajić kazao je da će u narednom periodu u fokusu vlade biti sportski turizam, te da će se u nekoliko centara u Srbiji stvoriti uslovi za adekvatne pripreme sportista. Novi Pazar… »

Narkodileri osuđeni na smrt nakon četiri dana suđenja

Sandžak haber 21.09.2016
Sud na jugu Vijetnama osudio je danas devet osoba na smrtnu kaznu zbog trgovine narkoticima, javili su vijetnamski mediji. Grupa vijetnamskih državljana osudjena je zbog trgovine 626 kilograma heroina, pretežno iz Laosa i Tajlanda, do 2009. godine… »

Milion evra Srbiji za kontrolu migracija

Sandžak haber 21.09.2016
Delegacija EU u Srbiji i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) potpisale su ugovor od milion evra za obezbeđivanje specijalizovane opreme u vrednosti od oko 350.000 EUR i obuke vlasti u Srbiji. Time će se ojačati operativni kapaciteti naconalne… »

Bahati naslednik iz Kineza kupio psu osam iPhonea

Sandžak haber 21.09.2016
Customers take a look at the new iPhone 7 smartphone inside of an Apple Inc. store in New York, U.S., September 16, 2016. REUTERS/Eduardo Munoz Vang Sičong, sin najbogatijeg Kineza, milijardera Vanga Džijalina, kupio je svom psu osam iPhonea 7 dan… »

Savet Evrope o slučaju nestalih beba u Srbiji

Sandžak haber 21.09.2016
Komitet ministara Saveta Evrope od juče razmatra dokle je Srbija stigla u izvršenju presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju nestalih beba. Predstavnici 47 zemalja članica SE ponovo će raspravljati o kašnjenju Srbije u izvršenju presude… »

Biševac: Otvaranje HALK banke podstrek turskim ulagačima

Sandžak haber 21.09.2016
Novopazarska ekspozitura Halk banke jedna je od dvadesetak otvorenih predstavništava u Srbiji i prva filijala ove banke koja je počela sa radom u Sandžaku. Predsjednik Izvršnog odbora Halkabank a.d. Beograd Kenan Bozkurt i direktorka ekspoziture u… »