Izvor: Beta arhiva vesti 13.10.2016

Pomeren rok za korišćenje kredita od Azerbejdžana

Beta 13.10.2016
Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je danas da se izmenama Sporazuma o zajmu koji Azerbejdžan daje Srbiji za izgradnju auto-puta Ljig-Preljina produžava rok raspoloživosti sredstva kredita za dve godine. "Predlažemo da se rok produži… »

Nikolić: Nema razloga da se ne kandidujem na predsedničkim izborima

Beta 13.10.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas nije isključio ponovno kandidovanje na narednim predsedničkim izborima. "Samo hoću da vam kažem da nema razloga da se ne kandidujem. Zdrav sam, nisam umoran, i još nisam završio sve poslove koje sam… »

Predat zahtev za ocenu ustavnosti Zakona o Trepči

Beta 13.10.2016
Predstavnici Srpske liste predali su danas Ustavnom sudu Kosova zahtev za ocenu ustavnosti Zakona o Trepči koji je usvojen u Skupštini Kosova. Šef poslaničke grupe Srpske, Slavko Simić je nakon predaje zahteva novinarima izjavio da su prilikom… »

Više od 264.000 rešenja o prinudnoj naplati duga

Beta 13.10.2016
Poreska uprava Srbije saopštila je da je u okviru redovne naplate poreskog duga donela 937.139 opomena poreskim dužnicima i da ima jednak tretman za sve poreske obveznike. Kako se navodi, za neplaćeni dug iz donetih opomena, pokrenuta je prinudna… »

Leonardo proglašen za najboljeg u septembru u Super ligi Srbije

Beta 13.10.2016
Fudbaler Partizana Leonardo da Silva proglašen je danas za najboljeg igrača u septembru u Super ligi Srbije. U anketi koju organizuju SOS kanal i Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost, u kojoj učestvuju novinari domaćih medija, brazilski… »

Počasni konzul Srbije u Rusiji: Težnja Beograda ka EU pogrešna

Beta 13.10.2016
Počasni konzul Srbije u Sankt Peterburgu Genadij Timčenko izjavio je danas da Srbija neće ništa dobiti od ulaska u Everopsku uniju. "Smatram da Srbija od toga ne može ništa da dobije. Šta će se desiti kad Srbija postane članica EU? Preduzeća u… »

Ivana Španović u bolidu Formule

Beta 13.10.2016
Srpska atletičarka Ivana Španović i njen trener Goran Obradović posetili su danas Red Bul Ring i oprobali se u vožnji Formule. Domaćin i mentor na stazi u Špilbergu bio im je bivši vozač Formule jedan, Austrijanac Patrik Frizaher koji im je… »

Đurić o poništenju zakona o Trepči

Beta 13.10.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić razgovarao je danas sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova o merama koje treba sprovesti zbog zakona Skupštine Kosova o "Trepči" kojim taj rudarski kombinat postaje vlasništvo Kosova… »

Referentna kamatna stopa ostaje četiri odsto

Beta 13.10.2016
Izvršni odbor Narodne banke Srbije danas je referentnu kamatnu stopu zadržao na postojećem nivou od četiri odsto, saopštila je NBS. Procena Izvršnog odbora je da će inflacije sredinom naredne godine biti u granicama cilja. "Takvom kretanju… »

Premijer Albanije najavio podršku Preševu i Bujanovcu

Beta 13.10.2016
Predsednik Vlade Albanije Edi Rama danas je u Beogradu, posle sastanaka s političlkim liderima Albanaca s juga Srbije, najavio podršku ekonomskom razvoju Preševa i Bujanovca. On je rekao novinarima da podržava ideju o bratimljenju tih opština s… »