Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 13.10.2016

Udruženje obolelih od limfoma predstavilo jedinstven program edukacije za pacijente

Nova ekonomija 13.10.2016
U cilju podizanja svesti o Hočkinovom limfomu, udruženje pacijenata obolelih od limfoma - LIPA održalo je konferenciju za medije na kojoj je predstavljen jedinstven program edukacije pacijenata koji se sastoji od pet video materijala. Ovakav vid… »

Zbog čega tačno eksplodira Samsungov novi smartfon?

Nova ekonomija 13.10.2016
Samsungov Galaxy Note 7, koji je povučen s tržišta zbog toga što ima tendenciju da eksplodira ili se zapali prilikom punjenja, mogao bi biti tek jedna u nizu kolateralnih šteta neispravnih litijum-jonskih baterija. Iako možda izgleda kao da je tokom… »

Najmlađoj milijarderki sada preti i zatvor

Nova ekonomija 13.10.2016
Teranos i njegovu direktorku Elizabet Holms tužio je američki hedž fond Partner Fund Management koji je bio i njihov prvi investitor. Fond optužuje Holmsovu da je prikazivala lažne rezultate testova i tako ugrozila živote pacijenata, ali i… »

Timčenko: Gasovod Južni tok gradiće Gasprom i on će ići preko Srbije

Nova ekonomija 13.10.2016
Počasni konzul Srbije u Sankt Peterburgu Genadij Timčenko izjavio je da se u ovom trenutku ne zna kuda će od Turske krenuti gasovod Južni tok, kada i ko će ga graditi, ali ističe da će to u svakom slučaju biti Gasprom i da će ići preko Srbije… »

U Beloj Crkvi bez dozvole skladišten opasni otpad

Nova ekonomija 13.10.2016
U napuštenoj hali fabrike "25. maj" u Beloj Crkvi bez ikakve dozvole skladišten je i tretiran opasni otpad, zbog čega je inspekcija za zaštitu životne sredine naložila firmi koja ga je tu deponovala da ga momentalno premesti. Međutim, kako saznaje… »

Vulin: Ne znam kako Tanjug radi, ali znam da radi po zakonu

Nova ekonomija 13.10.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je sinoć u Nišu da Novinska agencija Tanjug, koja je ugašena 31. oktobra prošle godine, funkcioniše "na način na koji je to moguće u skladu sa zakonom". "Ne mogu… »

Ništa od grandiozno najavljivanog nacionalnog stadiona

Nova ekonomija 13.10.2016
Država Srbija i Fudbalski savez Srbije najverovatnije odustaju od izgradnje Nacionalnog stadiona vrednog 150 miliona evra, saznaju Večernje novosti. Umesto toga, renoviraće se zdanja Crvene zvezde i Partizana. Tako bi objekti u Ljutice Bogdana 1 i… »