Arhiva » Vesti » RTV 03.12.2016

Vikimedija Srbije obeležava 11 godina rada

BEOGRAD - Vikimedija Srbije danas obeležava 11 godina od osnivanja ogranka ove neprofitne organizacije u Srbiji. Proslava će se održati u prostorijama Vikimedije Srbije.

RTV subota, 3. decembar 2016.  |  RTV
RTV: Vikimedija Srbije obeležava 11 godina rada

Vikimedija Srbije je neproftina organizacija, osnovana sa ciljem promocije i podržavanja stvaranja, sakupljanja i umnožavanja slobodnog sadržaja na srpskom jeziku isključivo na neprofitan način, kao i ideje da svi ljudi imaju jednak pristup znanju i obrazovanju.

Udruženje je nastalo 3. decembra 2005. godine pod imenom Vikimedija Srbije i Crne Gore i tada je to bio peti ogranak Zadužbine Vikimedija u svetu po redosledu osnivanja. Sada postoji više od 40 ogranaka i 70 korisničkih grupa .

Danas Vikimedija Srbije broji oko 40 redovnih članova i skoro 200 pridruženih koji učestvuju u brojnim lokalnim projektima i aktivnostima organizacije.

Vođeni idejom da Vikipediju predstave akademskoj publici kao novu platformu za obrazovanje, članovi Vikimedije i urednici Vikipedije postigli su za ovih 11 godina velike rezultate, među kojima je i uvođenje Vikipedije u kurikulum za drugi razred srednje škole.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Crna Gora

©2019 Netmark d.o.o.