Arhiva » Vesti » Blic 29.12.2016

Deca se razbolela na rekreativnoj nastavi, 30 mališana završilo u Domu zdravlja

Tridesetak dece između 10 i 14 godina iz Inđije i Veternika primljeno je juče u Dom zdravlja u Novoj Varoši sa simptomima trovanja, ali je, nakon pregleda pedijatara u toj ustanovi, utvrđeno da se ipak radi o takozvanom stomačnom gripu.

Blic četvrtak, 29. decembar 2016.  |  M.J.

Kako saznajemo, deca, koja su se u okviru rekreativne nastave nekoliko dana nalazila u hotelu “Panorama” na Zlataru, u bolnicu su stigla u pratnji nastavnika, sa simptomima povraćanja, dijareje i povišene temperature.

Zbog iscrpljenosti, osmoro dece je poslato i u bolnicu u Užice, ali je njih petoro još juče pušteno i vraćeni su u hotel.

O ovom događaju obavešten je i sanitarni i veterinarski inspektor, koji su uzeli bris hrane, prostorija i zaposlenih u hotelu u kojem su deca bila smeštena.

Ipak, prema nezvaničnim informacijama, lekar su ustanovili da se najverovatnije ne radi o trovanju, već o epidemiji gripa koja poslednjih nedelja hara Srbijom, a čiji su simptomi upravo povraćanje i dijareja.

Nastavnici su policiji takođe rekli da su odmah po dolasku u hotel prošle subote deca imala ove simptome gripa. Zato su još tada jedno od dece iz grupe preuzeli roditelji, odveli ga iz hotela i vratili kući u Inđiju.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Inđija Užice

©2018 Netmark d.o.o.