Arhiva » Vesti » Blic 11.01.2017

Aerodrom u Beogradu neometano funcioniše, nijedan let nije otkazan

Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu iako je crveni meteo-alarm na snazi neometano funkcioniše i neprekidno je otvoren za aviosaobraćaj, a pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić je izjavio danas da zahvaljujući savremenoj opremi nijedan let nije otkazan.

Blic sreda, 11. januar 2017.  |  Tanjug

Na aerodromu kažu da bez obzira na vremenske uslove rade u okviru planiranog reda letenja.

Ilić, koji je zajedno sa v.d. generalnim direktorom aerodorma „Nikola Tesla“ u Beogradu Sašom Vlaisavljevićem obišao Zimski štab aerodorma i najsavremeniju platformu za odleđivanje i sprečavanje zaleđivanja aviona, istakao je i pored složenih vremenskih uslova nije bilo nikakvih kašnjenja niti otkazivanja letova.

„Čestitam generalnom direktoru Vlaisavljeviću što se potrudio na sve moguće načine da se završi ovako dobru platformu koja je tehnološki zaista vrhunska, opremljen sredstvima i mašinama kako bi se obezbedilo odleđivanje aviona i i zaštita od zaleđivanja tokom leta“, rekao je Ilić.

Ilić je naglasio da nijedan let sa beogradskog aerodroma nije otakazan zbog vremenskih uslova u Beogradu još od 2014. godine.

„I u ovako teškim uslovima bilo je samo manjih zakašnjenja zbog aerodroma sa kojih su avioni dolazili ili su morali da čekaju ovde na poletanje kako bi se na odredišnim aerodromima obezbedili uslovi“, objasnio je Ilić.

Sve operativne službe aerodroma neprekidno su angažovane kako bi se aviosaobraćaj odvijao bezbedno i sigurno, uz pružanje efikasne usluge putnicima i komfor dok borave na aerodromu.

Ukoliko dođe do kašnjenja aviona u odlasku iz Beograda, na zahtev aviokompanije aerodrom „Nikola Tesla“ organizuje obezbeđivanje obroka i osveženja za putnike.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Zimske operacije na Aerodromu „Nikola Tesla“

Tango Six sreda, 11. januar 2017.

©2018 Netmark d.o.o.