Arhiva » Vesti » Nedeljnik 11.01.2017

Tužilaštvo proširilo optužnicu: Novi dokazi protiv Haradinaja

Radi se o prikupljenim dokazima o odgovornosti Haradinaja za ratne zločine na Kosovu, koji nisu bili predmet razmatranja u Haškom tribunalu i predstavljaju dopunu dokaza koji su već poslati u Francusku

Nedeljnik sreda, 11. januar 2017.

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije proširilo je optužbe protiv jednog od bivših komandanata Oslobodilačke vojske Kosova Ramuša Haradinaja, piše N1. Odluka je doneta jer je to Tužilaštvo došlo do novih dokaza.

Radi se o prikupljenim dokazima o odgovornosti Haradinaja za ratne zločine na Kosovu, koji nisu bili predmet razmatranja u Haškom tribunalu i predstavljaju dopunu dokaza koji su već poslati u Francusku.

Nova dokumentacija biće prosleđena nadležnom sudu u Francuskoj, čim bude prevedena na francuski jezik. Očekuje se da bi to moglo da bude završeno pre kraja ove nedelje.

Dopisnik albanske TV Top Čenl iz Beograda Idro Seferi uveren je da će francuske pravosudne vlasti pustiti iz pritvora lidera opozicione Alijanse za Budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, koji je uhapšen po poternici Srbije, zbog ratnih zločina počinjenih nad civilnim stanovništvom.

To će, kako kaže, ovog puta da potraje, ali će Haradinaj sigurno biti pušten.

Ministarstvo pravde Srbije poslalo je zahtev, uz prateću dokumentaciju, Francuskoj za izručenje Ramuša Haradinaja u utorak.


Objavljeno na sajtu nedeljnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Novi dokazi o zločinima Ramuša Haradinaja

Studio B sreda, 11. januar 2017.

Proširena istraga protiv Ramuša Haradinaja

Dnevnik sreda, 11. januar 2017.

Proširena istraga protiv Haradinaja

Politika sreda, 11. januar 2017.

©2017 Netmark d.o.o.