Arhiva » Vesti » RTV 11.01.2017

SPS za razgovore o zajedničkom kandidatu

BEOGRAD - Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da su socijalisti spremni da razgovaraju o zajedničkom predsedničkom kandidatu vladajuće koalicije koji će pobediti na izborima, na proleće ove godine.

RTV sreda, 11. januar 2017.  |  Beta
RTV: SPS za razgovore o zajedničkom kandidatu

Lider SPS je za Televiziju B92 rekao da bi on bio bolji predsednički kandidat od aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića, ali da on time sam sebe ne kandiduje kod premijera i lidera Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića.

Dačić je odnose SPS i SNS ocenio "kao nikada bolje", dodavši da te odnose ne mogu da određuju "razni šumovi".

"Vladajuća koalicija mora odgovorno da pristupi ovoj temi (zajedničkom kandidatu) jer je za sve nas koji smo u vladajućoj koaliciji kandidat vladajuće koalicije, zajednički, dobije izbore", rekao je on.

Po njegovim rečima, ako postoji zajedništvo vladajuće koalicije, onda su za njenu budućnost bitni rezultati predsedničkih izbora, a ne ko je kandidat.

"Zato je naš stav da ćemo mi učestvovati na izborima i imati svog kandidata, ali ako je Vučić zainteresovan da o tome razgovaramo, mi smo spremni da razgovaramo o zajedničkom predsedničkom kandidatu koji će dobiti izbore", rekao je on.

On je rekao i da bi bio bolji kandidat od Nikolića, ali i da nije sam sebe predložio Vučiću.

"Zašto bih se ja predlagao... ja sam predsednik stranke koja se još nije dogovorila o tome hoće li imati zajedničkog kandidata, mogu da razgovaram kad se Vučić vratii iz Indije, sešće, razgovaraće naši partijski organi", objasnio je Dačić.

Po njegovim rečima, odnos Vučić-Dačić, SNS-SPS i koalicioni partneri garantuje pobedu Vučića u prvom krugu.

"Mislim da je to za političku stabilnost Srbije veoma značajno", rekao je Dačić.

Upitan da ći će izgubili stranački identitet ako SPS ne bude imala svog kandidata, ili će možda ; on izgubiti mesto u Vladi ako ne podrži kandidata SNS, Dačić je odgovori da govi o zajedničkom kandidatu.

"Mi govorimo o zajendičkom kandidatu. Šta je zajednički kandidat. To je zajednički politički plan, to je zajedničko učešće u kampanji, to je zajedničko planiranje svega onoga što će se dešavati u naredne četiri godine. Kako u tome možete da izgubite neki identitet?", zapitao je on

Po njegovim rečima, ako postoji državni interes i dogovor svih, ne može se izgubiti stranački identitet.

"Drugo je pitanje da mi sad dođemo i podržimo nekoga, mi bismo izgubili stranački identitet kada bismo podržali Vuka Jeremića ili Sašu Jankovića - kakve mi imamo veze sa njima!?", rekao je Dačić.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.