Arhiva » Vesti » Sportske.net 11.01.2017

Neizvesnost traje - UEFA demantovala Partizan?

Partizan je svoje saopštenje objavio sat vremena pre nego što je UEFA objavila svoje. Kome mi da verujemo?

Sportske.net sreda, 11. januar 2017.  |  Sportske.net

Šok je danas zadesio sve u Humskoj 1, ali i sve navijače Partizana kada je stigla informacija da će Partizan u naredne tri sezone biti diskvalifikovan iz evropskih takmičenja jer nisu isplaćena zaostala dugovanja.

Prvo je Miloš Vazura umirio navijače, da bi Partizan nakon toga objavio i saopštenje u 15:35.

"Povodom informacija u vezi sa kaznom koja je izrečena Fudbalskom klubu Partizan od strane nadležnog organa UEFA za finansijsku kontrolu klubova, Upravni odbor Fudbalskog kluba Partizan obaveštava javnost da će, u toku sutrašnjeg dana, biti izmirene sve finansijske obaveze prema klubovima poveriocima u iznosu od 370. 000 evra, a po zahtevu UEFA.

Neizmirene poreske obaveze, koje se pominju u nekim medijima, su regulisane zvaničnim reprogramom koji je, u međuvremenu, već službeno dostavljen nadležnim organima UEFA.

Problemi u kojima se našao Fudbalski klub Partizan, rešeni su uz svesrdnu i sveobuhvatnu pomoć državnih organa i Vlade Republike Srbije na čelu sa njenim predsednikom, gospodinom Aleksandrom Vučićem.

Na tom opsežnom zalaganju su iskreno zahvalni uprava FK Partizan i crno-bela sportska javnost", poručili su iz Humske.

Ipak, UEFA se oglasila sat vremena nakon toga na svom zvaničnom sajtu.

"FK Partizan će biti isključen iz sledećeg UEFA takmičenja za koji bi se kvalifikovao u nekoj od naredne tri sezone (2017/18, 2018/19 i 2019/20).

Odluka je donešena nakon što Partizanovo poslovanje nije bilo u skladu sa UEFA licenciranjem i propozicijama Finansijskog Fer-pleja", stoji u saopštenju UEFA.

Dakle, na osnovu ovog dokumenta koji je stigao u FK Partizan, ekipi iz Beograda preostaje samo da se žali Arbitražnom sudu u Lozani ukoliko sanira dugovanje od 370 hiljada evra.

Da vas podsetimo, Inter Baku, Targu Mureš i Dnjepar su kažnjeni pred početak ove sezone zbog neizmirenih dugovanja, a kazna im nije poništena... Situacija je ista kao i sa Partizanom...


Objavljeno na sajtu sportske.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2017 Netmark d.o.o.