Nauka & Tehnologija arhiva vesti 10.02.2017

Evo koji će pametni satovi dobiti nadogradnju na Android Wear 2

Pametni telefoni 10.02.2017
Evo liste uređaja koji će dobiti nadogradnju na novi Android Wear 2 i šta će najverovatnije bit sa onima koji nisu na listi... Korisnici koji budu kupili nadolazeće satove, kao što su LG Watch Style i LG Watch Sport, imaće priliku da iz kutije… »

Tastature iz naučne fantastike postaju realnost

Mondo 10.02.2017
Predstavljamo vam dve neobične i interesantne tastature, čija bi primena mogla da zaživi u budućnosti. Osnovni izgled i funkcionalnost tastature se nisu menjali od doba pisaćih mašina, što je više od veka. Ako želite da probate nešto novo, evo… »

Subotica: Niko ne čisti dečiji kutak u Opštoj bolnici

Radio 021 10.02.2017
Sanitarna inspekcija zabranila je korišćenje dečijeg kutka "Cvrčak" Opšte bolnice u Subotici, zato što niko ne čisti prostorije u kojima borave deca na bolničkom lečenju. Bolnica i Predškolska ustanova "Naša radost" ne mogu da se dogovore ko… »

Evolucija mobilnih telefona, od „cigle“ do „ajfona“ i „nouta“

RTS 10.02.2017
Od „Motoroline“ poznate „cigle“, preko „nokije 3310“ do eksplozivnog „galaksi nouta 7“, ovo su najznačajniji mobilni telefoni. Sve je počelo od "DynaTAC", „Motorolinog“ telefona poznatog kao „cigla“, koji se pojavio 1984. godine… »

Otkriven novi paradoks NA Marsu: Kjuriositi oborio teoriju koju je poslat da dokaže

Press 10.02.2017
Pre 3,7 milijardi godina, atmosfera na Marsu je bila znatno gušća nego danas, a Sunce je isijavalo samo trećinu energije koju sada odašilje. NASA rover Kjuriositi otkrio je potpuno neočekivan paradoks iz davne prošlosti Marsa. Iako je potvrđeno da… »

Gps mape Srbije dobile ogromno unapređenje

Mondo 10.02.2017
Više od 20 megabajta novih ruta i poboljšanja čeka na vas! Mapa Srbije za navigaciju automobilom i pešice u Here WeGo aplikaciji približila se veličini od oko 300 MB nakon što je ažurirana nedavno. Preko 20 MB novih podataka u mapi nije detaljno… »

Neće vam odgovoriti: Ovo je najveća glupost koju možete napraviti kada šaljete imejl!

Srbija danas 10.02.2017
Saznajte kako treba da izgleda savršen primerak elektronske pošte. Kompanije "Boomerang" sprovela je istraživanje na 250 hiljada mejlova kako bi otkrila kako treba da izgledati savršen primerak elektronske pošte. Istraživanje je pokazalo da je… »

Sad je vreme da skockate sve troškove!

Mondo 10.02.2017
Februar ima najmanje dana u godini, zato požurite jer vas do kraja meseca očekuje specijalna mts Box ponuda uz posebnu promotivnu pogodnost. Jedan račun i niža cena za mobilnu i fiksnu liniju, internet i mts TV uz štedljivi Box paket, a očekuje vas… »

Ming-Chi Kuo: iPhone 8 će imati opciju bežičnog punjenja

Benchmark 10.02.2017
Analitičar Ming-Chi Kuo, koji ima veoma pozitivan bilans predviđanja funkcija koje će imlementirati dolazeći iPhone modeli, ponovo je aktivan i ovoga puta nam donosi informacije o implementaciji opcije bežičnog punjenja u iPhone X (verovatno iPhone… »

Lansiran je novi Android Wear 2 za nosive uređaje! Evo šta je sve novo...

Pametni telefoni 10.02.2017
Evo koji su to noviteti koje donosi Android Wear 2 operativni sistem... Da nagovestimo: novi Watchface, Android Pay, Google Play prodavnica, samostalne aplikacije, itd.. Na Google I/O konferenciji, 2016. godine, Android Wear 2 je bio najavljen za tekuću… »