Nauka & Tehnologija arhiva vesti 10.02.2017

Activision nas uverava da Destiny 2 stiže ove godine

Benchmark 10.02.2017
Activision je tokom svog tromesečnog izveštaja potvrdio da će Destiny 2 biti objavljen u nekom periodu ove godine, a očekuje se da će nastavak doneti isti roadmap za DLC/mikrotransakcije koje je imao i originalni naslov. Izveštaji sugerišu da će… »

Ovo je najbolji način da završite mejl ako želite odgovor!

Nova energija 10.02.2017
Prema analizama Boomeranga, aplikaciji za bolji učinak mejlova, različiti pozdravi na kraju mejla daju različitu vrstu „odgovora“. Analiza je pokazala da je na kraju poruke najbolje iskazati – zahvalnost. Konkretnije, rezultati su pokazali da je… »

Legendarna Syberia konačno dobija treći nastavak

B92 10.02.2017
Malo stariji igrači među vama se sasvim sigurno sećaju čuvene point & click avanture Syberia iz 2003. godine, kao i njenog nastavka koji je izašao godinu dana kasnije. Syberia igre su brzo stekle kultni status zbog sjajne atmosfere, steampunk… »

Kraj dominacije Intela? Procurile cene novih AMD procesora

B92 10.02.2017
AMD i Nvidia se godinama smenjuju na vrhu kada je reč o grafičkim čipovima, ali kompanija iz Sanivejla odavno nije ravnopravna u trci sa neprikosnovenim Intelom kada govorimo o procesorima. Ipak, moguće je da će već za nekoliko nedelja uspeti da… »

Da li će sledeći Dota The International biti van SAD?

B92 10.02.2017
Gejb Njuel o problemima Valvea zbog promene u imigracionoj politici. U razgovorima sa novinarima koje je vodio danas u Sijetlu i centralnoj kancelariji Valvea, Gejb Njuel se osvrnuo i na probleme koje Valve trenutno ima zbog nove politike SAD. On je… »

Gotovo prvo kolo Fortuna Championship Series

B92 10.02.2017
Sinoć u 20:00 časova smo gledali meč od istorijske važnosti, barem za domaću scenu – Partizan eSprots protiv ekipe RuR. Nakon toga smo videli i prvi 1-1 rezultat u veoma energičnom okršaju izmešu X25 eSports i Team Reject. RuR eSports vs… »

Nekoliko javnih konkursa za dodelu sredstava iz budžeta

Radio 021 10.02.2017
Gradska kuća raspisala je konkurse za dodelu sredstava iz budžeta grada za verske zajednice, medije i kulturu, ali iz dokumentacije nije jasno koliko će se novca obezbediti za većinu konkursa, kao i u kojim rokovima će se doneti odluke o izboru… »

Evo kojih 8 zanimanja će uskoro zameniti roboti! Proverite da li je i vaše među njima

Press 10.02.2017
Da li ste znali da istraživanja pokazuju kako će napredak modernih tehnologija i automatizacija u narednih 5 godina eliminisati čak 6% radnih mesta širom sveta? I to se ne odnosi samo na slabo plaćena zanimanja. foto: blic.rs Softveri sa razvijenom… »

Šta sve možemo da očekujemo od novog Samsunga S8?

B92 10.02.2017
Novi Samsung S8 trebalo bi da bude predstavljen krajem marta, a do tada možemo samo da pretpostavljamo šta donosi novi AI asistent, za koji su rukovodioci Samsunga još u novembru najavili da će ovaj uređaj izdvojiti u odnosu na konkurenciju. Za sada… »

Zaplenjen eksploziv, među uhapšenima i devojčica

Radio 021 10.02.2017
Francuske antiterorističke snage danas su uhapsile četiri osobe, medju kojima i šestnaestogodišnju devojčicu i otkrile kućnu laboratoriju za proizvodnju bombi, saopštila je kancelarija tužilaštva Pariza. U saopštenju se kaže da su hemikalije… »