Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 17.02.2017

Desetina hiljada radnika na lizing u Srbiji u 21 veku rade kao robovi, bez ikakvih prava

Nova ekonomija 17.02.2017
Desetine hiljada ljudi u Srbiji zaposleno je u Agencijama za zapošljavanje koje ih iznajmljuju firmama. Slabo su plaćeni, a odmor i bolovanje mogu da sanjaju. Država žmuri da bi privukla investitore, kažu kritičari. Za njih, kako piše nemački… »

Sedmogodišnja devojčica tražila posao u kompaniji Google, evo šta su joj odgovorili

Nova ekonomija 17.02.2017
Sedmogodišnja devojčica Kloi pisala je Guglu i tražila posao... i nije ostala uskraćena za odgovor. Chloe Bridgewater iz Engleske dobila je ideju da napiše pismo posle razgovora sa ocem, kada je odlučila da bi jednog dana volela da radi u Guglu… »

Mnogo puta nagrađivana mineralna voda Milan Toplica godinama otiče u reku

Nova ekonomija 17.02.2017
Mineralna voda Milan Toplica bila je jedna od najboljih i najprodavanijih u bivšoj Jugoslaviji. Ni posle dve privatizacije, fabrika nije nastavila proizvodnju, pa ova voda, više puta nagrađivana za kvalitet, godinama otiče u reku. Nekada na rafovima… »

BIRODI zatražio od Vlade Srbije ostavku direktorke Kancelarije za ljudska i manjinska prava

Nova ekonomija 17.02.2017
Biro za društvena istraživanja (BIRODI) zatražio je danas od Vlade Srbije da razreši direktorku Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzane Paunović zbog njene izjave o bivšoj supruzi gradonačelnika Beograda Marije Mali. Suzana Paunović danas… »

Markiranje goriva za tri godine smanjilo sivu ekonomiju, državi donelo više para i bolje gorivo

Nova ekonomija 17.02.2017
Za tri godine, otkako je uvedeno markiranja goriva, u državnu kasu ulilo se više, smanjena je siva ekonomija, i gorivo je kvalitetnije, kaže Marinko Ukropina. Ovaj postupak primenjuje se kako bi se sprečilo točenje van registrovanih benzinskih pumpi… »

Vuk Jeremić: Uvrede i prostački rečnik su zaštitni znak Vučića i njegovog okruženja

Nova ekonomija 17.02.2017
Saopštenje Srpske napredne stranke koje je potpisao Damir Zobenica, u odgovoru na izjavu Vuka Jeremića da "Ono što nam se danas dešava je direktna posledica pet godina ponižavanja institucije predsednika Republike", najbolji je pokazatelj vrednosti… »

GSP Beograd planira kupovinu traktora, kamiona i elektrobusa

Nova ekonomija 17.02.2017
GSP Beograd ove godine planira kupovinu tri elektrobusa, ali i servisnih kamiona, kao i - traktora. U prethodnom obaveštenju za nabavku dobara nalaze se ukupno 192 stavke, mahom delova i opreme, ali pred kraj liste za oko zapadaju i tri elektrobusa. U… »

Nakon pet godina pauze prva grupa inovativnih lekova stigla do pacijenata

Nova ekonomija 17.02.2017
Nakon pet godina pauze, prvi inovativni lekovi stigli su do pacijenata. Država je izdvojila 995 miliona dinara da bi konačno i u Srbiji najsavremenija terapija za nekoliko vrsta bolesti postala dostupna pacijentima. Na pozitivnu listu lekova stavljena… »

Donald Tramp čestitao Hašimu Tačiju Dan nezavisnosti Kosova

Nova ekonomija 17.02.2017
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp uputio je čestitku predsedniku Kosova hašimu Tačiju, povodom 17. februara, Dana nezavisnosti Kosova, javlja Anadolija. "Američki predsednik je u čestitci naveo da se partnerstvo između dve… »

Coca-Cola donirala deset parkirališta za bicikle u Velikom Gradištu

Nova ekonomija 17.02.2017
Coca-Cola sistem u Srbiji donirao je deset parkirališta za bicikle građanima Velikog Gradišta, u želji da podrži napore grada da promoviše bavljenje biciklizmom i aktivan način života. Donacija je usledila nakon značajnih ulaganja opštine Veliko… »