Svet arhiva vesti 05.03.2017

Prve fotografije katapultiranog sirijskog pilota: Da se spustio u Idlibu bio bi pogubljen!

Srbija danas 05.03.2017
Pilot je učestvovao u bombardovanju položaja terorista u Idlibu. Pojavile su se prve fotografije sirijskog pilota koji se bezbedno katapultirao iz svog aviona i padobranom pao na teritoriju Turske. Pilot je vodio operacije protiv terorističkih snaga u… »

Bez dlake na jeziku: Vedrana Rudan: Hrvatskom vladaju kriminalci, a ustaše su samo maska za pljačku

Blic 05.03.2017
Vaša generacija živi lošije od svojih roditelja, a vaša će deca živeti lošije od vas, kaže o sudbini ljudi našeg podneblja hrvatska spisateljica Vedrana Rudan. Nedavno je kratko boravila u Beogradu, dogovorila se sa svojim izdavačem ("Laguna")… »

Svevideće oko iza ekrana: Uspon, pad i vaskrsenje Davida Vinćencetija, najopasnijeg čoveka interneta

Kurir 05.03.2017
Za špijune, David Vinćenceti je trgovac, a za tirane - on je spasilac. Evo kako je italijanski mogul izgradio hakersko carstvo. Kompanija poznata pod nazivom "Hacking team" (HT)jedna je od najvećih privatnih firmi koje snabdevaju svetske obaveštajne i… »

Velika tragedija u Francuskoj: Poginula četvorogodišnja devojčica, za sestrom se i dalje traga!

Kurir 05.03.2017
U subotu je u Marselju u Francuskoj došlo do tragedije u kojoj je poginula četvorogodišnja devojčica, dok je njena sestra starosti od 8 godina nestala. Obe ih je u more povukao veliki talas dok su u luci bile s ocem koji je inače ribar. Talas je i… »

Vikinzi doplovili u spas! Norveški brod sprečio utopljavanje 503 izbeglica u Mediteranu!

Srbija danas 05.03.2017
Među spašenima je veliki broj dece. Norveški brod spasio je 503 izbeglice iz Mediteranskog mora u osam operacija, koje su izvedene u poslednja tri dana, saopštila je danas norveška policija. U saopštenju se navodi da je spašeno 358 muškaraca, 29… »

Video: Sa vlastitih 1,2 miliona dolara pomogao izbjeglicama

Al Jazeera 05.03.2017
Kanadski biznismen je potrošio više od milion dolara kako bi pomogao sirijskim izbjeglicama da izgrade novi život u Kanadi. Kanadski biznismen je potrošio više od milion američkih dolara kako bi pomogao sirijskim izbjeglicama da izgrade novi život… »

Nezaustavljiva sirijska sila melje džihadiste pred sobom! Muke grada Alepa neće potrajati još dugo!

Srbija danas 05.03.2017
Sirijske vladine snage nastavile su napredovanje u istočnom Alepu i povratile su više teritorija koje je do juče kontrolisala Islamska država. Danas je sirijska vojska uspela da nametne potpunu kontrolu nad tri nova sela zajedno sa strateškim mestom… »

Turci nemaju kud: Ankara spremna da prihvati da ne može do Manbidža?

Pravda 05.03.2017
Turski premijer Binali Jildirim rekao je da je glavni cilj njegove zemlje da "kurdski teroristi" napuste Manbidž. Kako je naveo Jildirim, ukoliko sirijske vlasti preuzmu Manbidž, to ne bi bio negativan sled događaja za Tursku, pošto Turci samo žele… »

Francuska, Fijon ne odustaje od predsedničke trke

RTS 05.03.2017
Mesec i po uoči izbora u Francuskoj raste pritisak da se republikanski kandidat Fransoa Fijon povuče iz predsedničke trke zbog skandala sa fiktivnim radnim mestima njegove supruge i dece. Fijon je u Parizu održao predizborni miting pred hiljadama… »

Nije izdržao! Preminuo političar Klejton Juter! (foto)

BK TV 05.03.2017
Klejton Juter, političar i bivši američki sekterat za poljoprivredu, preminuo je u 86. godini nakon četvorogodišnje bitke sa rakom debelog creva. Preminuo je u svom domu u Merilendu u nedelju uveče. Njegova supruga Kristina Bah Juter rekla je da… »