Arhiva » Vesti » Glas Zapadne Srbije 15.03.2017

Baković: Ugovor ističe 2018. godine, ali Svičeviću se žuri

Glas Zapadne Srbije sreda, 15. mart 2017.

Prijepolje - Nakon što je v.d. direktora Turističke organizacije Prijepolje Nebojša Svičević, saopštio da ta ustanova ne može da adaptira

prostor u prizemlju kuće Veseličića, iako je dobila saglasnost od Opštinskog veća, jer ga već 20 godina koristi predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke (DS) Prijepolje, Milutin Baković demantuje te navode.

"Što se tiče lokala Fontana, ja mogu da se iz njega iselim već sutra i to ću uraditi, zbog lepog i korektnog odnosa Opštinskog veća, ali nisam siguran da će to uraditi moja ćerka Tanja Baković, iz razloga što ima ugovor sa Skupštinom opštine Prijepolje o zakupu lokala u periodu od deset godina, počev od 15.12.2008. do 14.12.2018. godine. Ugovor broj 361-11/2008", istakao je Baković.

On kaže da za ovaj lokal uredno plaća struju i ostale komunalije, i to ne samo za ovaj lokal, već i za Turističku organizaciju Prijepolje, što se može videti u dokumentaciji SO Prijepolje, TO Prijepolje i Komunalnog preduzeća u Prijepolju.

"Gospodin Svičević je pre nekoliko dana isključio struju, stavio katanac i zaključao kasetu od strujomera picerije Fontana gde smo slučaj prijavili Elektrodistribuciji i SUP-u u Prijepolju, gde je struja posle intervencije ubrzo i puštena. Svičević se i tada pozivao da su to uradili Upravni odbor i predsednik SO Prijepolje, što nije tačno", istakao je Baković.

Baković kaže kako Svičević tvrdi da je Picerija "Fontana" izborni štab kandidata za predsednika Srbije Saše Jankovića, da je tu dolazio i vršio promociju, da se okupljaju članovi Demokratske stranke i da je to razlog njihovog neizlaska iz ovog prostora, sve do završetka kampanje.

On ističe da je 06.03.2017. godine dobio obaveštenje od Opštinskog pravobranioca da u roku od 30 dana napusti i oslobodi lokal "Fontanu", međutim, kako naglašava "Svičeviću se žuri, da utroši 2.500.000,00 dinara I nešto "vajdiše" za narod i građane Prijepolja".

"Pitamo se da li mi građani i članovi DS smemo da se sastajemo po lokalima i šetamo slobodno našim lepim gradom koji se zove Prijepolje", zaključio je Baković.

Glas zapadne Srbije


Objavljeno na sajtu glaszapadnesrbije.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.