Arhiva » Vesti » Radio 021 15.03.2017

Brnabić: Pojedinim opštinama biće dozvoljeno zapošljavanje

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas da neće biti linearnog smanjivanja broj zaposlenih u državnoj upravi i lokalnim samoupravama, već da će pojedinim opštinama biti dozvoljeno zapošljavanje.

Radio 021 sreda, 15. mart 2017.  |  Tanjug

Brnabić je novinarima rekla da će, na primer, Pirotu i Paraćinu biti dozvoljeno zapošljavanje novih radnika, dok su među opštinama koje imaju najveći broj zaposlenih u odnosu na optimalan broj Prokuplje i Smederevska Palanka, u kojima radi i do dva puta više ljudi nego što je potrebno.

Te dve opštine su među onima koje će morati da smanje broj zaposlenih u okviru racionalizacije javne uprave, budući da u njima radi između 850 i 900 ljudi, dok se otpimalan broj kreće između 350 i 400. Ministarka kaže da država ne može sada da im naloži da se racionalizuju i da optuste 200 do 300 ljudi, ali da će odlukom o maksimalnom broju zaposlenih do 2020. godine optimalizovati te opštine, tako da budu održive.

Ona je novinarima rekla da se u procesu racionalizacije neće ići na linearno smanjivanje, kao 2015. godine, već da će smanjenje broja zaposlenih ići po lokalnim samoupravama, u zavisnosti od situacije.

"Neke samouprave su odlukom o linearnom smanjivanju bile kažnjene. Njima ćemo dozvoliti zapošljavanje", rekla je Brnabić, ističući da će se i to raditi kroz vladinu komisiju za zapošljavanje, kako bi država imala striktan nadzor nad brojem zaposlenih.

Autor: Tanjug


Objavljeno na sajtu 021.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2017 Netmark d.o.o.