Arhiva » Vesti » Radio 021 20.03.2017

Aplikaciju namenjenu strancima najviše preuzimaju građani Srbije

Mobilna aplikacija "Audio-vodič kroz Srbiju", namenjena tranzitnim turistima, postala je hit među našim turistima.

Radio 021 ponedeljak, 20. mart 2017.  |  Novosti

Naime, aplikaciju, koja je pre tri nedelje puštena u rad, do sada je preuzelo 6.068 ljudi, među kojima je 96 odsto građana Srbije. Aplikacija je namenjena stranim turistima, a pomoćnica direktora Turističke organizacije Srbije Vesna Raca Radisavljević ne krije zadovoljstvo što se ispostavilo da je audio vodič najviše zainteresovao naše građane.

"Aplikacija treba da motiviše putnike da tokom boravka u Srbiji obiđu znamenitosti, a dostupna je na srpskom i engleskom jeziku. Preuzimanje je besplatno i internet konekcija je potrebna samo tokom preuzimanja. Verujem da će tokom uskršnjih praznika broj stranih korisnika, koji će prolaziti kroz Srbiju, dostići broj nasih gradjana koji očigledno zele da upoznaju Srbiju", kaze Raca za "Novosti".

Osim audio-zapisa, aplikacija sadrži i fotografije i opise 1.200 lokaliteta, mape i kontakte koji mogu biti korisni tokom putovanja.Aplikaciju je radio TOS pomoću Regionalne razvojne agencije "Zlatibor", kao deo "Programa razvoja privatnog sektora u jugozapadnoj Srbiji (PSD)", a koji finansira švajcarska vlada, preko Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.

Autor: Novosti


Objavljeno na sajtu 021.rs »
Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Aplikaciju za strance preuzimaju Srbi

Press ponedeljak, 20. mart 2017.

©2018 Netmark d.o.o.