Arhiva » Vesti » Blic 21.03.2017

Loznica: Folkloraši priredili humanitarni koncert za druga

Folklorni ansamli KUD "Karadžić" iz Loznice i Doma kulture iz Prnjavora, priredili su večeras u Vukovom domu kulture humanitarni koncert za pomoć svom članu Julijanu Stankoviću, čija porodica živi u skromnim uslovima.

Blic utorak, 21. mart 2017.  |  S. Pajić

U želji da pomogne svom ujaku Luki Jovanoviću, koji je već devet godina vezan za invalidska kolica, Julijan se obratio kolegama s kojima igra u folklornim sekcijama da ga podrže u organizovanju zajedničkog koncerta.

- Igram već 17 godina i folklor je moja najveća ljubav. Zahvaljujući tome stekao sam najbolje prijatelje i zato sam im se i obratio za pomoć. Oni su me podržali, kao i uprava KUD "Karadžić", a drago mi je da su se i građani odazvali u velikom broju - kaže Julijan.

Prema rečima Dragana Tošića, predsednika društva, ovo je samo jedan u nizu humanitarnih koncerata na kojima učestvuju njegovi članovi.

- Među 500 naših članova imamo ljude koji su iz najrazličitijih socijalnih i društvenih miljea i zato se trudimo da brinemo o svima njima, da im pomogne kad to zatreba. Julijan je jedan od najaktivnijih članova i nastupa na svim programima koje organizujemo. Član je i folklornogh ansambla iz Prnjavora, koje nam se večeras pridružilo na sceni - kaže Tošić.

Na sceni su se smenjivali folkloraši od najmlađeg uzrasta to prvog ansambla, a podršku su im pružili i članovi narodnog orkestra, deuet Sanja Mavrak i Aleksandra Antonić, kao i mlada vokalna solistkinja Magdalena Vračić.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Loznica

©2017 Netmark d.o.o.