Arhiva » Vesti » Vrele gume 21.03.2017

Volkswagen Arteon

Porođajne muke naslednika Passata CC su dugo trajale, ali su najzad dale rezultat. Verovatno ne onakav kakav se očekivao, imajući u vidu megalomanske ambicije Volkswagena i tiho potiskivanje modela u višu klasu

Vrele gume utorak, 21. mart 2017.

Arteon nastavlja gde je stao Passat CC, sa više hrabrosti i odlučnosti

Nešto pozajmljeno, nešto plavo

Nedostatak hrabrosti u pojedinim trenucima nije odlika kojom se Volkswagen hvali, niti je nedostatak finansijskih sredstava razlog da se ne ˝iskoči˝ iz ustaljenog šablona. Nemački proizvođač se, ipak, teško odlučuje za drastične promene u dizajnu, a većina modela u gami je namerno počašćena sličnim izgledom karoserije. Forsiranje evolutivnog razvoja novih modela umesto mini revolucije i dalje daje dobre rezultate, jer se tradicionalan krug kupaca teško odlučuje na kupovinu ekstravagantnih noviteta iz Volfsburga.

Arteon stilski nastavlja tamo gde je Passat CC stao, te se slobodno može reći da je ˝rastegnuti˝ Passat u standardnoj verziji privlačan oku. U odnosu na prethodnika nije došlo do drastičnog povećanja dimenzija, tačnije u pitanju je samo dodatnih 6 cm u dužinu, a ukupne dimenzije Arteona iznose 4.862 x 1.871 x 1.427 mm.

Novi model ipak ima jednu veliku razliku u odnosu na model koji zamenjuje, a ona se ogleda u 13 cm produženom međuosovinskom rastojanju, koje sada iznosi impresivnih 2.841 cm. Fastback karoserija sa petoro vrata, postavljena na modularnoj MQB platformi, pored dovoljno mesta za četiri odrasla putnika, nudi i sasvim pristojan kapacitet tovarnog prostora. U standardnoj konfiguraciji zapremina prtljažnika iznosi 563 litre, dok se preklapanjem zadnje klupe oslobađa prostor od ukupno 1.557 litara. U Volkswagenu ponosno ističu kako je putnicima na raspolaganju više prostora u unutrašnjosti, nego što je to slučaj kod konkurenata poput BMW-ovog Gran Coupea i Audija A5 Sportback.

Lifting

Passat je ponovo uzor za izgled velike limuzine i to je deo istorije koji se ponavlja, a u novom izdanju su najzapaženije horizontalne linije, koje se sa maske hladnjaka elegantno razlivaju preko farova, sve do poklopca motora. Interesantno rešenje kombinuje hromirane elemente i LED dnevna svetla za vožnju, čineći tako prednji deo sportski kompaktnim.

Pomalo kontradiktorno, izvajani poklopac motora Arteona je najveći ikada postavljen na jedno Volkswagenovo vozilo. Većih iznenađenja nema kada je u pitanju rešenje zadnjeg dela. Sport Coupe GTE koncept, predstavljen pre dve godine, je bukvalno prekopiran u toj sekciji, što u današnje vreme nije čest slučaj. Zadržana je i neskrivena stamenost koncept modela, ugradnjom točkova od čak 20 inča u veoma proširene lukove blatobrana.

Arteon će se od konkurentskih modela izdvajati po neobičnim bojama karoserije (Curcuma žuta, Atlantic plava i Chili crvena), ali je stvarno pitanje da li će kupci imati hrabrosti da se u tolikoj meri izdvajaju u saobraćaju.

Sasvim očekivano, Volkswagen je neke detalje iz Audijevih modela jednostavno prebacio u Arteona. Pozajmljena je digitalna instrument tabla sa Head-up displejem, infotainment sistem sa ekranima u rasponu od 6,5 do 9,2 inča, uz još par elektronskih manje ili više korisnih igračaka. Pomalo pomodarski detalj predstavlja ugradnja ambijentalnog unutrašnjeg osvetljenja, koje može da se prilagodi trenutnom raspoloženju vlasnika vozila.

Za kupce sa nešto dubljim džepom Volkswagen je pripremio par korisnih opcija, među kojima se nalaze panoramski krov, trozonski klima uređaj, prednja sedišta sa masažerima i grejani obruč upravljača. Enterijer Arteona je dostupan u tri boje (crna, tamno siva i svetlo siva), dok su presvlake sedišta ponuđene u varijantama platno, koža i alkantara.

Turbo štediša

VW je za novi model ponudio izbor od šest turbo motora sa direktnim ubrizgavanjem goriva, u rasponu snage od 150 do 280 KS. Osnovni benzinac je novajlija od 1.5 l i 150 KS, iznad njega je pozicioniran dvolitraš od 190 KS, a vrh ponude čini motor identične zapremine, ali ovaj put sa 280 KS. Kod dizelaša nema velikih iznenađenja, jer je dostupna samo jedna zapremina motora u tri verzije snage – 150, 190 i 240 KS. Svi motori mogu da se upare sa DSG menjačem, dok je pogon na svim točkovima standardan za najsnažniji benzinski i dizel motor (opciono za dizel od 190 KS).

U vreme ekonomskih poteškoća lepo je znati da Volkswagen misli na vlasnike svojih modela. Primera radi, novi TSI benzinski motor od 1.5 l poseduje aktivni menadžment cilindara, što ga čini izuzetno štedljivim, a prvi puni servis na ovom motoru se obavlja nakon tri godine ili 60.000 (!) pređenih kilometara, pri čemu svi predviđeni troškovi oko njega iznose 200 €.

Volkswagen Arteon će silaziti sa proizvodnih traka fabrike u Emdenu, a prvi primerci će stići do kupaca početkom juna. Početna cena za osnovnu verziju će iznositi oko 35.000 € za benzinca, odnosno 37.500 € za dizelaša.

Geza Vince

5482


Objavljeno na sajtu vrelegume.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Volkswagen Folksvagen

©2017 Netmark d.o.o.