Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 10.04.2017

Gorivo u Srbiji poskupljuje za desetak dana zbog političkih tenzija u Siriji

Nova ekonomija 10.04.2017
Političke i ratne tenzije u vezi sa Sirijom dižu cene nafte koje su za samo pola meseca porasle 15 odsto, pa je barel dostigao 56 dolara. Efekte tog rasta na našim pumpama treba očekivati za desetak dana, kada se potroše zalihe. U Udruženju naftnih… »

Oko 100.000 Srba rade kao frilenseri za strance i zarađuju odlično

Nova ekonomija 10.04.2017
Oni su su u Srbiji, a njihovi poslodavci širom sveta. Dizajniraju im internet prezentacije, vode naloge na društvenim mrežama, prevode, projektuju, programiraju, pišu priče, puštaju muziku, pa i vode psihoterapiju. Frilenseri svih mogućih struka… »

Prva onlajn platforma za trgovinu biomasom u Srbiji

Nova ekonomija 10.04.2017
U Privrednoj komori Srbije predstavljen je projekat Zelena Srbija, sa prvom onlajn platformom za trgovinom biomasom u Srbiji. Potpredsednik Privredne komore Srbije Miroslav Miletić rekao je da je portal "Zelena energija" sa onlajn platformom za trgovinu… »

Danas: Tužilaštvo će ove nedelje obaviti razgovor sa Marijom Mali

Nova ekonomija 10.04.2017
Više javno tužilaštvo ove sedmice će obaviti razgovor sa Marijom Mali, bivšom suprugom gradonačelnika Beograda povodom tvrdnji o sumnjivom poslovanju Siniše Malog, objavio je list Danas. List piše da se ne zna kog datuma će biti saslušanje, ali… »

Trampov savetnik: Rusija da preispita podršku sirijskom predsedniku Bašaru Asadu

Nova ekonomija 10.04.2017
Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Herbert Rejmond Makmaster pozvao je Rusiju da preispita podršku sirijskom predsedniku Bašaru Asadu i nagovestio da postoji mogućnost dodatnih napada na Siriju. U svom prvom televizijskom… »

Luksuzni hamburški hotel Four Seasons odbio da ugosti Donalda Trampa

Nova ekonomija 10.04.2017
Luksuzni hamburški hotel Four Seasons odbio je da ugosti američkog predsednika Donalda Trampa i njegovu delegaciju tokom sastanka predsednika država grupe G20, koji će se u julu održati u Hamburgu, piše hamburški dnevnik Hamburger Abendblat. "Hotel… »

Plenković: Banke će osigurati prvu tranšu likvidnosti do 150 miliona evra za Agrokor

Nova ekonomija 10.04.2017
Predstavnici banaka poverilaca podržavaju zakonski i institucionalni okvir za Agrokor i osiguraće prvu tranšu likvidnosti do 150 miliona evra za taj koncern. To je izjavio hrvatski premijer Andrej Plenković, koji je posle sastanka s koordinacionim… »

Ministri spoljnih poslova Grupe sedam sastaju se danas u Italiji zbog Sirije

Nova ekonomija 10.04.2017
Ministri inostranih poslova zemalja Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja G7 danas u Italiji počinju dvodnevni sastanak čiju je hitnost nametnula međunarodna kriza zbog prošlonedeljnog napada hemijskim oružjem u Siriji i američkog vojnog… »

Ministarstvo privrede će sa 139,9 miliona dinara podržati 40 lokalnih samouprava

Nova ekonomija 10.04.2017
Ministarstvo privrede je odlučilo da sa 139,9 miliona dinara podrži 40 lokalnih samouprava koje žele da unaprede infrastrukturu, da ulažu u industrijske i poslovne zona, inkubatore i klastere, da obnavljaju braunfild lokacieje, kao i da razvijaju… »

Odgovorite na pitanje i osvojite knjigu!

Nova ekonomija 10.04.2017
Nova ekonomija i izdavačka kuća Laguna dele vam još knjiga. Odgovore ostavljajte u komentarima pod punim imenom i prezimenom, a takođe je neophodno da u komentaru ostavite i svoj email na koji možemo kontaktirati one čitaoce čije komentare… »