Arhiva » Vesti » RTV 18.04.2017

Izložba ilustracija u Novom Miloševu

NOVO MILOŠEVO - Izložbu "Nagrade dečjeg žirija Bijenala ilustracije u Bratislavi 1993-2015" otvoriće 19. aprila Dagmar Repčekova, ambasadorka Republike Slovačke u Srbiji u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu u okviru programa "BookILL fest u fokusu".

RTV utorak, 18. april 2017.  |  Tanjug
RTV: Izložba ilustracija u Novom Miloševu

"BookILL fest u fokusu" je manifestacija koju Banatski kulturni centar organizuje u okviru projekta "Gradovi u fokusu", uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije i Opštine Novi Bečej.

Cilj manifestacije je da se ilustracije iz čitavog sveta sa novosadskog Festivala ilustracije knjige "BookILL fest" prikažu i u Novom Miloševu.

Festival ilustracije knjige "BookILL fest" tradicionalno organizuju Banatski kulturni centar i Novosadski sajam u okviru Salona knjige.

Na ovom festivalu svake godine budu otvorene dve izložbe: izložba ilustracija odabranih na osnovu konkursa "BookILL fest-a" i gostujuća izložba sa Bijelana u Bratislavi. 19. aprila će obe izložbe biti otvorene u Novom Miloševu.

O izložbi "Nagrade dečjeg žirija Bijenala ilustracije u Bratislavi 1993-2015" govoriće Marian Potrok iz "Bibiane" iz Bratislave i Pavel Babka, direktor galerije "Babka" iz Kovačice.

Goste će pozdraviti predsednik Opštine Novi Bečej Saša Maksimović, a prisutnima će se obratiti i Radovan Vlahović, direktor Banatskog kulturnog centra, publicista Dušan Dejanac i drugi...

Međunarodna ustanova umetnosti za decu "Bibiana" organizuje prestižno Bijenale ilustracije u Bratislavi, koje postoji već 50 godina i ima svetski renome u svetu ilustracije. Na poslednjem proteklom BIB-u 2015. učestvovalo je 355 ilustratora iz 50 zemalja. Izloženo je 2426 ilustracija koje su objavljene u 441 knjizi.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.