Izvor: Novi magazin/Svet arhiva vesti 19.04.2017

Jildirim: Ulični protesti su neprihvatljivi

Novi magazin 19.04.2017
Turski premijer Binali Jildirim rekao je danas da opozicione partije imaju pravo da ulože prigovore na referendum o ustavnim promenama, ali da su pozivi na demonstracije neprihvatljivi. Jildirim je rekao da će izborna komisija odlučivati o zahtevu… »

Sneg zavejao Srednju Evropu, 130.000 Poljaka ostavio bez struje

Novi magazin 19.04.2017
Neočekivana zima u aprilu ne predaje se proleću u Srednjoj Evropi, pa su mećava, mokri sneg i olujni vetar pokidali vodove u snegom zavejanoj Poljskoj, zbog čega je prošle noći više od 130.000 stanovnika te zemlje ostalo bez struje. Poljska… »

Predsednik Albanije nije izabran, nema kandidata

Novi magazin 19.04.2017
Parlament Albanije nije danas uspeo da izabere predsednika Republike jer niko nije ni predložen za tu funkciju. Vladajuća levičarska koalicija albanskog premijera Edija Rame nije predložila kandidata što je bio znak njene dobre volje prema opoziciji… »

Novi dokumenti pokazuju da su saveznici znali za holokaust već 1942. godine

Novi magazin 19.04.2017
Do sada neviđeni dokumenti, koji sadrže izveštaje o holokaustu i pokazuju da je Zapad znao za nacističke ratne zločine i pre nego što su otkriveni koncentracioni logori, biće objavljeni ove nedelje u Velikoj Britaniji, prenose izraelski mediji… »

Tilerson: Iran se pridržava nuklearnog sporazuma

Novi magazin 19.04.2017
Državni sekretar SAD Reks Tilerson obavestio je Kongres da se Iran pridržava uslova iz nuklearnog sporazuma koje je sa ovom zemljom 2015. postigla prethodna administracija, kao i da Amerika produžava olakšavanje sankcija, ublaženih prema odredbama… »

U sirijskom napadu korišćen gas sarin, kaže medjunarodna organizacija

Novi magazin 19.04.2017
Medjuvladina Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OPCW) sa sedištem u Hagu saopštila je danas da je analiza "neporecivo" pokazala da je u napadu u Siriji početkom aprila upotrebljen zabranjeni bojevi otrov - gas sarin ili slična supstanca… »

SAD prilagođavaju podmornice ženama-mornarima

Novi magazin 19.04.2017
Ratna mornarica Sjedinjenih Američkih Država (SAD) počela je da prilagođava podmornice ženama kojih je sve više u posadama. Podmornice su projektovane za muškarce - za njihovu visinu, težinu, čak i po tome kako su i gde su postavljena sedišta… »

Preminuo ruski novinar pretučen u Sankt Peterburgu

Novi magazin 19.04.2017
Ruski novinar Nikolaj Andrušenko preminuo je danas od povreda zadobijenih pre šest nedelja u napadu u Sankt Peterburgu, saopštilo je uredništvo njegovog lista. Vest o smrti Andrušenka (73), novinara dnevnog lista Novi Peterburg, preneli su mediji… »

Izbori u Francuskoj: Ko je izbacio Junkera iz takta

Novi magazin 19.04.2017
Evropski lideri, diplomate i službenici netremice posmatraju predsedničku kampanju, uzdržavajući se pritom od uplitanja u ovo nacionalno pitanje. Jasno je ipak da se od 11 kandidata u Briselu samo tri smatraju "dobrim društvom", dok se samo jedan… »

Kalifornijska policija: Motiv ubistava u Freznu je rasističke prirode

Novi magazin 19.04.2017
Motiv čoveka koji je noćas ubio tri a ranio jednu osobu u Freznu, isključljivo je rasističke prirode i nema veze za terorizmom, saopštila je policija tog kalifornijskog grada. Kori Ali Muhamad je za manje od dva minuta iz sačmare upucao četiri… »