Izvor: Novi magazin/Svet arhiva vesti 19.04.2017

Ero: Francuska će uskoro imati dokaze o hemijskom napadu u Siriji

Novi magazin 19.04.2017
Ministar spoljnih poslova Žan-Mark Ero je danas izjavio da će njegova zemlja za nekoliko dana imati dokaz da su sirijske vlasti 4. aprila izvele napad hemijskim oružjem, u kojem je u jednom uporištu pobunjenika poginulo 87 ljudi. "Imamo elemente koji… »

Autobus u Indiji se survao u kanjon, 44 mrtvih

Novi magazin 19.04.2017
U saobraćajnoj nesreći u Indiji poginule su 44 osobe, nakon što je autobus sleteo sa planinskog puta i survao se u 200 metara duboku provaliju, izjavili su danas lokalni zvaničnici. Samo dve osobe, od kojih je jedna kondukter, preživele su udes u… »

U epidemiji meningitisa u Nigeriji umrlo 745 ljudi

Novi magazin 19.04.2017
Od meningitisa je u poslednjih pet meseci u Nigeriji umrlo 745 ljudi, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja. Takve epidemije nisu retke u Nigeriji, zemlji u "meningitičnom pojasu" koji se prostire od Senegala do Etiopije. "Registrovano je 745 smrtnih… »

Policija blokirala centar Atine zbog eksplozije bombe u banci

Novi magazin 19.04.2017
Zbog eksplozije bombe u ekspozituri jedne banke policija je večeras blokirala glavne ulice u centru Atine. Telefonskim pozivom uredništvu jedne popularne TV-emisije je najavljena eksplozija bombe podmetnute u ulaz ekspoziture "Eurobanke", u zgradi gde… »

Bivši hrvatski general osuđen Zagorec osuđen na dve godine

Novi magazin 19.04.2017
Sud u Austriji proglasio je danas krivim bivšeg hrvatskog generala Vladimira Zagorca i direktora Hipo Alpe Adrija Banke Gintera Štridingera zbog višemilionske pronevere i osudio ih na dve godine zatvora. Zagorec i Štridiger učestvovali su u… »

U protestima protiv Nikolasa Madura ubijene dve osobe

Novi magazin 19.04.2017
Najmanje dve osobe ubijene su danas u sukobima demonstranata, vladnih pristalica i policije na masovnim protestima u Venecueli protiv predsednika Nikolasa Madura. Sukobi na demonstracijama u glavnom gradu Karakasu, nazvanim "majka svih demonstracija"… »

Tuska devet sati saslušavali o saradnji s ruskim obaveštajcima

Novi magazin 19.04.2017
Tužilaštvo u Varšavi je danas devet sati završilo saslušavalo predsednika Evropskog saveta, bivšeg premijera Poljske, Donalda Tuska kao svedoka u istrazi navodno nelegalne saradnje poljske Vojne kontraobaveštajne službe s ruskom obaveštajnom… »

Tramp na vezi sa Medjunarodnom svemirskm stanicom

Novi magazin 19.04.2017
Američki predsednik Donald Tramp razgovaraće sledeće nedelje sa komandantkinjom Medjunarodne svemirske stanice u orbiti oko Zemlje, saopštila je danas Bela kuća. Portparol Bele kuće Šon Spajser rekao je da će Donald Tramp 24. marta razgovarati sa… »

Hrvatska očekuje da se vlasništvo Agrokorovih kompanija u regionu poštuje

Novi magazin 19.04.2017
Agrokorove kompanije u regionu posluju redovno, plaćaju svoje obaveze, osiguravaju zaposlenost i brigu za dobavljače, zbog čega Ministarstvo privrede Hrvatske očekuje od susednih zemalja da im se i dalje omogući normalno poslovanje i da se poštuje… »

SAD upozoravaju Severnu Koreju da ne počinje sukob

Novi magazin 19.04.2017
Američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama (UN) Niki Hejli izjavila je danas da SAD "ne žele sukob" sa Severnom Korejom i pozvala Pjonjang da "ne pokušava da ga izazove". Hejli je rekla o Severnoj Koreji da je "lopta na njenom terenu" i da "sada ne bi… »