Arhiva » Vesti » Glas Zapadne Srbije 20.04.2017

Kamenogorci bez struje, bandere polomljene, novih nema

Glas Zapadne Srbije četvrtak, 20. april 2017.

Prijepolje – Meštani prijepoljskog sela Kamena Gora zaseok Kašice već pet dana nemaju jednu fazu, a od juče su ostali potpuno bez električne energije,

tvrdi za Glas zapadne Srbije meštanin Žarko Cmiljanović. On tvrdi da su se obraćali svim nadležnim institucijama jer je stanje na mreži katastrofalno, ali odgovora nije bilo.

„Pod teretom snega koji je padao ovih dana bandere su počele da se lome jer su već uveliko trule“, kaže Cmiljanović i dodaje da niko od montera koji dođu da povežu žice ne sme da se popne na stub jer su oni svi satrulili i nisu bezbedni.

„Jači vetar kad dune mi struje nemamo, a sad je dovoljno da sleti ptica na banderu i da je polomi“, ističe on. Cmiljanović kaže da su meštani ogorčeni na lokalnu vlast i Elektrodistribuciju jer su obećavali sve samo da oni dođu na vlast, ali je situacija prema njegovim rečima sada još teža.

„Računi redovno stižu i to nikome manji od 3.000 dinara, a mi struje mesečno više nemamo nego što je bude, pa se pitam šta mi to plaćamo, možda nečije kampanje“, pita Cmiljanović.

Prema njegovim rečima danas je u prijepoljsku distribuciju otišlo nekoliko meštana iz ovog sela, a insistirali su da sa njima pođe i predsednik mesne zajednice Živko Kijanović. Cmiljanović tvrdi da ih je direktor Golubović primio i obećao da će se u toku dana sanirati ono što je moguće, a da će tokom godine pokušati da izdejstvuje neki stub kako bi se mreža obnovila, jer te drvene bandere nisu menjane od 1974. godine.

„Direktor je obećao da će nešto danas uraditi, ali do zamene stubova ne može doći jer nemaju ni jedan na stanju“, tvrdi Cmiljanović.

Inače, selo Kamena Gora nije jedino u opštini Prijepolje koje nema struju već treći dan, prema rečima Miodraga Pejovića iz sela Milošev Do, bez električne energije su i domaćinstva u selima Karaula, Goračići, Aljinovići i Kaćevići.

Pejović pretpostavljam da je dalekovod u prekidu.

Glas zapadne Srbije


Objavljeno na sajtu glaszapadnesrbije.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Prijepolje Sneg

©2017 Netmark d.o.o.