Arhiva » Vesti » N1 Info 21.04.2017

Maja Gojković: Gosti mogu u Skupšinu, ali uz zahtev

Poslanici Zoran Živković i i Boško Obradović rekli su da je poslanicima zabranjeno uvođenje gostiju u Skupštinu Srbije. Živković ocenjuje da je razlog za to njegov poziv studentima koji protestuju da dođu u parlament. Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je da je ulaz posetiocima dozvljen, ali uz zahtev, kao i do sada.

N1 Info petak, 21. april 2017.  |  Beta

Živković je novinarima u Skupštini rekao da zabrana važi od jutros i da to znači da nijedan narodni poslanik ne može da dovede nikoga dok se ta odluka ne ukine. Prema njegovim rečima, pojačano je i prisustvo policije u okolini Doma Narodne skupštine.

On je, govoreći o pozivu studentima da dođu da sa balkona skupštinske sale posmatraju rad parlamenta, kazao da je ipak određen broj njih prihvatio taj poziv.

"Moj poziv učesnicima protesta da dođu i učestvuju u radu parlamenta sa balkona je neko odbio, ja ne znam ko, pošto tu nema organizatora, ali veći broj učesnika je prihvatio da dođe, da prate rad parlamenta i da se sretnu sa nama", rekao je lider Nove stranke.

Izvor: N1

I šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović rekao je da je gostima zabranjeno da uđu u Skupštini Srbije bez odobrenja Maje Gojković.

Obradović je u Skupštini Srbije rekao da još nisu dobili zvanično obrazloženje te odluke i pitao da li je ovo "Dom narodne skupštine i svih narodnih poslanika ili kuća Maje Gojković".

"Juče i danas na usmeni lični naredbodavni čin Maje Gojković je zabranjen ulaz u Skupštinu svima koji valjda ne smeju da uđu dok im ona ne odobri. Na taj način i naši stručni saradnici i građani koje treba da primamo u Domu Narodne skupštine su onemogućeni da nas posete i pomognu u radu", rekao je Obradović.

"Nikome nije zabranjen ulaz, građani mogu da uđu, samo je potrebno da podnesu zahtev kao i do sada", rekla je Maja Gojković pre početka rasprave u Skupštini Srbije.

Ona je rekla poslanicima da ne treba od svake sednice da prave šou, već da treba da rade ono za šta su ih građani izabrali.


Objavljeno na sajtu rs.n1info.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2017 Netmark d.o.o.