Arhiva » Vesti » Novi magazin 21.04.2017

Resavica: Proizvodnja nesmetana i posle hapšenja generalnog direktora

Javno preduzeće podzemne eksploatacije uglja "Resavica" saopštilo je danas da i posle hapšenja generalnog direktora Stevana Dželetovića nastavlja da redovno radi i funkcioniše i da se proizvodni procesi nesmetano odvijaju.

Novi magazin petak, 21. april 2017.  |  Beta

Dželetović je uhapšen pre dva dana zbog sumnje da je tražio i uzeo mito od 30.000 evra od sina izvršnog poverioca "Resavice".

"Rukovodstvo i zaposleni nastavljaju da izvršavaju sve svoje radne zadatke, kako bi se proizvodnja uglja i dalje nesmetano odvijala, a ugovorene poslovne obaveze i rokovi prema privredi i stanovništvu u potpunosti ispunjavali", navodi se u saopštenju "Resavice".

Dodaje se da "Resavica" i njeni radnici podržavaju sve aktivnosti države na suzbijanju korupcije u javnim preduzećima, da imaju imamo puno poverenje u rad državnih organa i osuđuju svaki vid nezakonitog delovanja.

"Ko god da je nezakonito radio i ponašao se, za to treba i da odgovara. Međutim, slučajevi poput nedavnog hapšenja generalnog direktora koji stvaraju izuzetno lošu sliku u javnosti o 'Resavici', predstavljaju samo pojedinačne negativne primere koji nisu i ne smeju biti pravilo u ovom rudarskom kompleksu", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da će Rudarski kompleks "Resavica", koji ima 4.500 zaposlenih, u narednim danima u saradnji sa resornim ministarstvima dogovoriti kako će se njime rukovoditi u novonastalim okolnostima.


Objavljeno na sajtu novimagazin.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Resavica

©2018 Netmark d.o.o.