Arhiva » Vesti » Press 21.04.2017

Najbolji festivali ulične hrane u Evropi

Brza hrana sa uličnih štandova sve je popularnija, ne samo u Evropi, nego i u svetu.

Press petak, 21. april 2017.

foto: b92.net

Ulična hrana u Barseloni, Madridu, Berlinu i Londonu, ipak, još zaostaje za azijskim gradovima, ali napredak je u poslenje vreme primetan. Najbolji primer su ovi sajmovi ulične hrane.

Nešto što je počelo kao pijaca, pretvorilo se u pravu atrakciju za sve ljubitelje dobrih gurmanluka u Švedskoj. Svakog vikenda, od sredine proleća do kraja leta kamioni s brzom hranom naprave povorku uz Lijeholmsviken hrane naprave liniju uz Liljeholmsviken reku u Hornstulu. Imaju raznovrsnu ponudu - od švedsko-brazilskih palačinki do Vijetnamskog hleba.

Berlinska restoranska scena je u usponu, a sve popularnija je i ulična hrana. Za to je zaslužan kolektiv Bite Club, okupljalište kuvara u starom brodu Hopetose na Špreji. Tu možete uživati u odličnom provodu i dobrom zalogaju.

Revolucija pariske ulične hrane tek počinje, a Le Food Market je u samom epicentru. Većina štandova su samo produžetak postojećih restorana, pekara i poslastičarnica.

Paper Island market je prvi, pravi sajam ulične hrane. Nalazi se u velikom skladištu i ima vrlo otmenu ponudu - ovde možete naći čips pečen u masnoći patke, hrskave knedle i čokoladni mus od sira. Možda je za to zaslužna blizina svetski poznatog restorana Noma, koji se nalazi doslovno iza ugla.

Festival hrane na točkovima održava se na osam lokacija širom Italije. Kako bi bili uspešniji, prodavci posvećuju istu pažnju izgledu kamiona kao i hrani. Trude se da budu autentični i da uvek imaju dovoljno hrane.

Jednom godišnje pokretni restorani parkiraju se u Vester parku i nude sve - od domaćih palačinki, vafla do paelje i dimljenog mesa.

Sajam sa 34 štanda nalazi se na Ridžents kanalu, gde možete pojesti Filipinski hrskavu svinjsku potrbušinu i goveđe pljeskavice.

Iako nije najpoznatiji, ovo je najveći Festival ulične hrane u Evropi. Prošle godine bilo je 140 prodavaca koji su spremili mnoga jela.

Izvor: b92.net


Objavljeno na sajtu pressonline.rs »
Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.