Arhiva » Vesti » Press 21.04.2017

Vw električni modeli koštaće kao obični automobili

Volkswagen je najavio da će vozila iz nove generacije električnih automobila, koja će lansirati od 2020, imati slične cene kao njihovi modeli sa konvencionalnim motorima.

Press petak, 21. april 2017.

foto: b92.net

Cilj je da vozila na struju budu što prostupačnija prosečnom kupcu, što će dovesti do masovnije upotrebe električnih automobila.

U razgovoru sa novinarima na sajmu automobila u Šangaju, šef Volkswagenovog odeljenja za razvoj električnih automobila, Christian Senger, izjavio je da je postignut značajan napredak u smeru sniženja cene vozila na struju koja su danas preskupa za većinu potencijalnih kupaca.

"Sniženje sadašnjih cena modela na struju do nivoa automobila sa klasičnim benzinskim ili dizel motorima predstavljaće revoluciju u automobilskoj industriji jer će električni modeli moći da postepeno zamene vozila sa konvencionalnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem", kaže Senger za Car Advice.

On dodaje da je Volkswagenu potrebno da izgradi novi imidž nakon dizel skandala iz 2015. i da je lansiranje serije pristupačnih električnih modela prilika da ovaj proizvođač promeni negativnu sliku o njemu u javnosti.

VW planira da do 2025. godišnja proizvodnja i prodaja modela na struju dostigne 3 miliona vozila, a jedini način da se se ovaj cilj realizuje jeste da se kupcima ponudi razumna prosečna cena električnog automobila.

Volkswagen je u poslednjih pola godine predstavio tri koncepta budućih modela na struju – ID hečbek na sajmu u Parizu 2016, ID Buzz mini-van u Detroitu početkom 2017. i najnoviji ID Crozz krosover na aktuelnom auto-salonu u Šangaju.

.

Izvor: b92.net


Objavljeno na sajtu pressonline.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2017 Netmark d.o.o.