Izvor: N1 Info arhiva vesti 06.05.2017

Traže da se Tito izbaci iz imena Trga u Zagrebu

N1 Info 06.05.2017
Inicijativa "Krug za trg" organizovala je proteste na Trgu maršala Tita, ispred Hrvatskog narodnog pozorišta u Zagrebu, sa zahtevom da se ime Josipa Broza Tita izbaci iz imena Trga. Inicijativa je u svom zahtevu navela da traže Hrvatsku bez… »

Nove medalje za mlade matematičare iz Srbije

N1 Info 06.05.2017
Učenici srednjih škola iz Srbije osvojili su šest medalja na 34. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi koja je od 2. do 7. maja organizovana u Ohridu u Makedoniji, saopštila je beogradska Matematička gimnazija. Zlatne medalje osvojili su Aleksa… »

Šutanovac: Iza svega dobrog učinjenog u Srbiji stoji DS

N1 Info 06.05.2017
Demokratska stranka obeležila je stranačku slavu Đurđevdan, a predsednik te partije Dragan Šutanovac ocenio je na centralnoj proslavi u Paraćinu da od 1990. godine i obnavljanja rada DS-a "ne postoji ništa dobro što je učinjeno u Srbiji a da to… »

Spomen-obeležje Podunavskim Švabama u Bačkom Jarku

N1 Info 06.05.2017
Spomen-obeležje Podunavskim Švabama stradalim krajem i nakon Drugog svetskog rada osveštano je u Bačkom Jarku u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića i ambasadora Nemačke Aksela Ditmana. Izvor: N1 Nove jugoslovenske vlasti su krajem 1944… »

Seat predstavlja modernu verziju "Fiće" u Barseloni

N1 Info 06.05.2017
Španski proizvođač automobila "Seat" će na sajmu autmobila u Barseloni predstaviti model "600 bms", modernu verziju legendarnog "fiće", koji ovog meseca slavi 60 godina od predstavljanja. "Seat 600" je bio prvi španski narodni automobil, licencirana… »

Stefanović: Policijska brigada radi efikasno i ozbiljno

N1 Info 06.05.2017
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da više od 4.500 događaja u kojima je beogradska Policijska brigada očuvala besprekoran javni red i mir svedoči da u toj jedinici profesionalci rade efikasno i ozbiljno. Stefanović… »

Mladić ubijen u južnom delu Kosovske Mitrovice

N1 Info 06.05.2017
Mladić E. K. (23) umro je od posledica ranjavanja iz vatrenog oružja prošle noći u jednom kafiću u južnom delu Kosovske Mitrovice, prenosi Radio-televizija Srbije. Kako RTS javlja pozivajući se na prištinske medije, mladić je posle ranjavanja u… »

Rusko-srpski centar u Nišu - diplomatski status ili kraj

N1 Info 06.05.2017
Prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić najavio je da će sledeće nedelje pokrenuti inicijativu kod premijera Aleksandra Vučića u vezi sa rešavanjem diplomatskog statusa Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu. Izvor: N1 Premijer Vučić još… »

Sprema se novi paket za učenje o seksualnom nasilju

N1 Info 06.05.2017
U Ministarstvu prosvete u toku su kadrovske promene koje su delom posledica negodovanja javnosti zbog spornog Obrazovnog paketa za učenje o seksualnom nasilju nad decom. Formiranje novog tima stručnjaka, ministar prosvete je najavio pre dve nedelje… »

Proširena ovlašćenja javnih izvršitelja, šta kad pokucaju

N1 Info 06.05.2017
Zakonom o izvršnom postupku, koji je stupio na snagu jula prošle godine, ovlašćenja javnih izvršitelja su proširena na uštrb sudskih, dok je postupak naplate dugova ubrzan. Izvor: N1 Iz resornog ministarstva kažu da su efektima zakona zadovoljni… »