Izvor: N1 Info arhiva vesti 06.05.2017

Pleme ostrva Vanuatu u šoku zbog povlačenja princa Filipa

N1 Info 06.05.2017
Među pripadnicima plemena na ostrvu Vanuatu danas je zavladalo zaprepašćenje kad su saznali da se čovek kojeg su poštovali kao sina lokalnog planinskog božanstva više neće vratiti na njihov tihookeanski otok. Povlačenje britanskog princa Filipa… »

Kongres SAD odbio da izda akreditacije Sputnjiku

N1 Info 06.05.2017
Američki Kongres odbio je da izda akreditacije ruskoj međunarodnoj novinskoj agenciji Sputnjik, objavio je „Politiko“. Kako se navodi, agencija to za sada nije komentarisala, ali da je dopisnik Sputnjika iz Vašingtona Endru Fajnberg, koji prati… »

Trovanje plinom u školi u Nju Delhiju, 200 dece u bolnici

N1 Info 06.05.2017
Najmanje 200 učenika primljeno je u bolnicu posle curenja gasa u Delhiju, ali niko nije u kritičnom stanju, saopštila je policija. Curenje gasa prijavljeno je jutros u magacinu u mestu Tughlakabad, blizu škole. Direktor škole rekao je da su se… »

Dajana Kiton dobitnica nagrade za životno delo

N1 Info 06.05.2017
Američka glumica Dajana Kiton primiće sledećeg meseca najveću počasnu nagradu Američkog filmskog instituta. Glumici će nagrada za životno delo biti uručena na ceremoniji 8. juna u Los Anđelesu, saopštio je u petak AFI. Kiton (71) je dobitnica… »

Lopandić: EU mora da ubrza integracije Zapadnog Balkana

N1 Info 06.05.2017
Duško Lopandić, bivši šef stalne Misije Srbije pri Evropskoj uniji u Briselu, i Nikola Burazer, izvršni urednik portala Evropski Zapadni Balkan i direktor Centra savremene politike, ocenili su u Novom danu N1 da integracija Zapadnog Balkana u EU mora… »

Stupio na snagu sporazum o sigurnim zonama u Siriji

N1 Info 06.05.2017
Sporazum Rusije, Turske i Irana o uspostavljanju četiri sigurne zone u Siriji stupio je danas na snagu. Plan je počeo da se primenjuje u petak u ponoć, a do sada je bilo ograničenih izveštaja o bombardovanju u Homsu i Hami, dve oblasti na severu… »

Mandić traži da Vučić internacionalizuje "slučaj" Crne Gore

N1 Info 06.05.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom Nove srpske demokratije Crne Gore Andrijom Mandićem o položaju Srba u Crnoj Gori, saopštila je Vlada Srbije. Vučić i Mandić su konstatovali da se pomoć koju Vlada Srbije pruža… »

Miklja: Ozbiljno razmatranje Darvina bilo bi farsa

N1 Info 06.05.2017
Ako bi se u Skupštini ozbiljno pristupilo razmatranju zahteva za revidiranje Darvinove teorije evolucije, to bi bila farsa, ocenio je novinar i pisac Dušan Miklja. Govoreći o razdoru među učesnicima protesta "Protiv diktature", on je ocenio da bi… »

Univerzitet u Beogradu najefikasniji na svetu

N1 Info 06.05.2017
Univerzitet u Beogradu je ove godine najefikasniji na svetu kada se u obzir uzme nivo ekonomskog razvoja, pokazuje rangiranje svetskih unierziteta koje je objavljeno na sajtu “Times higher udcation”, piše Blic. Godišnje istrživanje “Times Higher… »

Đorđević i Ejhorst o učešću Srbije u misijama EU

N1 Info 06.05.2017
Predstavnica Spoljnopolitičke službe Evropske unije Angelina Ejhorst i ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević razgovarali su u Beogradu o učešću pripadnika Vojske Srbije u mirovnim operacijama pod mandatom Evropske unije, kao i o aktuelnoj… »