Arhiva vesti 14.05.2017

Tragična smrt srpskog ambasadora: Sutra komemoracija Potežici, otvara se i Knjiga žalosti

Kurir 14.05.2017
BEOGRAD - U Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije sutra će biti otvorena Knjiga žalosti povodom tragične smrti ambasadora Olivera Potežice, a istog dana održaće se i komemoracija. Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova… »

Vučić na forumu u Pekingu: Sa firmama iz kine o pruzi, Boru, infrastrukturi...

Kurir 14.05.2017
PEKING - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas u Pekingu da očekuje da će u naredne dve i po ili tri godine krenuti voz na pruzi Beograd - Budimpešta kojom će se ta relacija prelaziti za manje od tri sata. Vučić je rekao i da je sa kineskim… »

BG: Pijan oteo autobus, udario ženu, pa pobegao

B92 14.05.2017
Beograd -- Policija je u Beogradu uhapsila 41. godišnjeg pijanog muškarca, koji je oduzeo prazan autobus gradskog saobraćajnog preduzeća. On je potom vozeći autobus udario ženu na biciklu, a potom izašao iz autobusa i pobegao. "Brzom i efikasnom… »

Gradnja "blizanca" preko Dunava digla prašinu

B92 14.05.2017
Beograd -- Javni preduzeće "Putevi Srbije" moraće da isplati kompaniji "Alpina" 10,5 miliona evra do kraja marta 2018. godine. Tako glasi nagodba koju je srpska firma postigla sa ovom građevinskom firmom iz Austrije koja je u stečaju. Potpisivanjem… »

Mali u Pekingu: Gradi se novi industrijski park u Beogradu

Večernje novosti 14.05.2017
Potpisani sporazumi o izgradnji novog industrijskog parka u Beogradu, kao i o završetku projekta izgradnje kanalizacije u prestonici i fabrike za prečišćavanje vode u Velikom selu. Sporazumi o izgradnji novog industrijskog parka u Beogradu, kao i o… »

Vulin: Istina o ustaškim užasima mora biti prikazana!

Kurir 14.05.2017
Ministar za rad, zapošjlavanje boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas, povodom odavanja počasti ustaškim zločincima u Blajburgu, da se oseća povređeno i poručio da istina o ustaškim užasima mora biti prikazana, brutalna… »

Realnost srpskog agrara: Traktori i kombajni stari po 10 godina

Radio 021 14.05.2017
Srpske njive oru zastareli traktori, žanju odavno tehnološki prevaziđeni kombajni, a oprema za poljoprivredne radove koju viđamo na našim poljima ne može se videti gotovo nigde u svetu. Stara mehanizacija jedan je od razloga što ne koristimo sve… »

Predsednik Srpske narodne partije: Popović pozvao na ujedinjenje radi očuvanja Ustava Srbije

Kurir 14.05.2017
Očuvanje Ustava Republike Srbije i njegove preambule o Kosovu i Metohiji predstavlja glavnu branu od pretnji po suverenitet i teritorijalni integritet Srbije koje dolaze od strane "šiptarskih separatista" i zvaničnika Albanije, rekao je Nenad Popović… »

Milićević: Istina i pravda su interes Srbije

RTV 14.05.2017
BEOGRAD - Ubeđeni smo da će doći vreme kada će se pred sudovima utvrditi da li su oni koje danas Albanci nazivaju herojima zločinci ili ne, izjavio je danas šef poslaničke grupe SPS u Skupštini Srbije Đorđe Milićević. Reagujući na saopštenje… »

Potpisan sporazum sa Huawei o partnerstvu

RTV 14.05.2017
PEKING - Ministar prosvete Mladen Šarčević potpisao je danas u Pekingu, u prisustvu premijera Aleksandra Vučića, sa predstavnicima kompanije Huawei Sporazum o strateškom partnerstvu za razvoj informacione i komunikacione infrastrukture u obrazovnim… »